Dini inancınızı bilmiyorum ama her türlü tercihinize saygı duyarım. Ancak islam inancının kaynaklarına göre ölüm mutlak ve kesin. Ölümsüzlük ancak iki şekilde ortaya çıkar. 1. si maneviyat olarak şehitler asla ölmezler ki bunun maddi bir kanıtı da var bedenlerinin çürümemesi. 2. si ise akıllardan hafızalardan silinmeyecek birşey ortaya koyanlar yunus Emre, Mehmet Akif, Mevlana gibi. Tabi bunlar da maneviyen ölümsüzdürler 😊
bu dediğin denizanası ölümsüz değil sadece yaşlanmıyor yaşlanan ve işlevini yitıren hücrelerini yeniliyor bu yüzden yaşlanmıyor ALLAHın ölümsüz yarattığı 1 varlık yok ancak kıyamete kadar yaşayabilecek canlılar var bunlardan biri istakoz doğal düşmanları tarafından yenmediği sürece ölmez çünkü yaşlanmayı sağlayan enzimleri yok
ölümsüzlük olsa da kıyamet kopunca hayatta kalan kimse olamayacak Lokman hekimin ölümsüzlüğe bile çağre bulduğu söyleniyor ama Allah'ın isteği üzerine bulduğu formulu çağlayan nehre bıraktigi da rivayetler arasında
Bu kadar sinirlenmeye gerek yok sadece bir soru ben olmadığını savunmuyorum. Bir yerde okudum ve değişik geldiği için soru sorarak paylaşmak istedim sadece.
Olacağını düşünüyorum ileride, insanlık adına. Aslında şöyle, param olsa, iyi bir hayatım olsa, ölmemek için direnirim. En iyi yolları deneyip, kazık çakarım buraya. Ama fakirsen, lüzum yok pek yaşamaya. En erken ölüm, iyi olur bizler için.
sonsuz olmasa da birçok deniz canlısı yüzlerce yıl yaşayabilir ve beyinleri yoktur. beynin yokluğu bu yaşam süresini vaat ediyor olabilir. birçok insana umut olmalı
Bu konuda deneyler yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor 2008 de yapılan fare üzerindeki deney mesela bunu internetten bulabilirsiniz. ayrica bence zamanla olumsuzluk demeyelimde ölümü geciktirme diyelim ilerleyen zamanda böyle birşeyler olacaktir.
Beyin transferi de bir nevi ölümsüzlük oluyor sanırım. Kısmen evet.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bulunabilir ama nasıl diyeyim sana vatandasa vermezler.. insanlar olmezse ne olur bu ulkenin hali. mucitlere zekilere uygulasalar yeter. hucre beden yaşlanmazsa insan olumsuz olur.
Yaşanmadığını nereden biliyoruz? Belki ömrü 2000 yıl. Biyolojik olarak yaşayışı da insandan mesela 200 kat belki 500 kat yavaş. Ölümsüz olduğunu bilemeyiz.
En İyi Cevaplar