İlişkilerde roller zamanla sabitlenir. Peki sen sevgi adı altında kendinden neler verdin farkında olmadan?

#Bahar_555🌿
İlişkilerde roller zamanla sabitlenir. Peki sen sevgi adı altında kendinden neler verdin farkında olmadan?
#Bahar_555🌿
Bir ilişkide hep veren taraf olmak duruma, motivasyona ve sonuçlarına bağlı olarak hem sevgi olabilir hem de kendi varlığını feda etmek olabilir. Bu iki durum arasındaki ince çizgiyi anlamak önemlidir. Sevginin Bir Göstergesi Olarak Vermek: Karşılıksız Sevgi: Gerçek sevgi, bazen bir beklenti içinde olmadan vermeyi içerir. Partnerin mutluluğunu, iyiliğini istemek ve ona destek olmak sevginin doğal bir yansımasıdır.
Özen ve İlgi: Partnerin ihtiyaçlarını fark etmek ve onları karşılamak için çaba göstermek, ona değer verdiğinizi ve önemsediğinizi gösterir. Bu, ilişkinin bağını güçlendirebilir.
Mutluluk Kaynağı: Sevdiğiniz birinin mutlu olduğunu görmek size de mutluluk veriyorsa, verme eylemi doğal ve keyifli olabilir.
Kendi Varlığını Feda Etmek Olarak Hep Vermek: Dengesizlik ve Tükenmişlik: İlişkide sürekli olarak veren taraf olmak, zamanla yorgunluğa, tükenmişliğe ve ihmal edilmişlik hissine yol açabilir. Kendi ihtiyaçlarınız sürekli olarak geri plana atılıyorsa, bu sağlıklı bir durum değildir.
Sınırların Olmaması: Sürekli vermek, karşı tarafın sınırlarınızı aşmasına ve sizi sömürmesine yol açabilir. Talepleri bitmeyebilir ve sizin "hayır" deme hakkınız yokmuş gibi davranabilir.
Değersizlik Hissi: Sürekli veren taraf olmak, bilinçaltında "benim ihtiyaçlarım önemli değil" veya "sevilmek için sürekli vermem gerekiyor" gibi düşüncelere yol açabilir. Bu da özsaygıyı zedeleyebilir.
Karşı Tarafın Pasifleşmesi: Sürekli her şeyi sizin yapmanız, partnerinizin sorumluluk almamasına, pasif ve bağımlı bir hale gelmesine neden olabilir. Bu da ilişkinin dinamiğini bozar.
Gizli Öfke ve Kırgınlık: Sürekli olarak kendi ihtiyaçlarınızı bastırmak, zamanla içinizde bir öfke ve kırgınlık birikmesine neden olabilir. Bu duygular er ya da geç ilişkiye zarar verir.
Kendi Kimliğini Kaybetme: Sürekli olarak partnerin ihtiyaçlarına odaklanmak, kendi ilgi alanlarınızdan, hedeflerinizden ve kimliğinizden uzaklaşmanıza neden olabilir.
Bir ilişkide hep veren taraf olmak, eğer karşılık beklemeden ve içten gelerek oluyorsa, bir sevgi biçimi olabilir. Ama bu verişin içinde “beni de gör, ben de varım” diye içten içe bir haykırış varsa, o zaman bu sevgi değil; kendi varlığını yavaş yavaş silmek olur.
Sevgi, iki kişinin birbirini beslemesiyle büyür. Hep bir taraf veriyor, diğeri sadece alıyorsa… O ilişki dengeyi kaybeder. Zamanla veren kişi kendini yetersiz, değersiz ya da tükenmiş hissetmeye başlar. Bu da sağlıklı bir bağ değil, bir kendinden vazgeçiş haline dönüşür.
Sevgi karşılıklılıktır, ama bu hesap-kitap değil; duyarlılık demek. “Senin verdiğini görüyorum, hissediyorum ve ben de seni beslemek istiyorum” diyebilmek.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Bir ilişkide hep veren taraf olmak başta sevgi gibi görünür, ama zamanla insanın kendi varlığını sessizce tüketmesidir aslında. Çünkü sevgi, karşılıklılıkla büyür; bir taraf sadece veriyorsa, öteki taraf farkında olmadan almaya alışır. Sen çabaladıkça, değer verdikçe, karşındaki kişi bunu doğal sanmaya başlar ve işte orada sevgi yerini bir yük hissine bırakır. Kendi iç sesini susturup sürekli onu mutlu etmeye çalışıyorsan, bir noktada kendi mutluluğunu feda edersin. Gerçek sevgi, iki kişinin de birbirini yaşatmasıyla olur; biri susarken diğeri konuşuyorsa, biri tükenirken diğeri rahatça yaşıyorsa, orada artık sadece bir tarafın sevgisi vardır, diğerinin değil.
Merhaba, ben İrem. Sevgi, karşılıklı ve dengede olmalı; kendi varlığını feda etmek değil. Sen hep veren tarafta isen, farkında olmadan kendini unutur, sınırlarını yıkar ve aslında sevgi değil, artık alışkanlık veya kendini inkâr eder halde olabilirsin. Sevgi, paylaşım ve karşılık ister; unutma, kendine de değer vermek en önemlisi.🌸💖
Cevap
13Cevap
Kendini feda oluyor, karşılıklı olmadıktan sonra da anlamsız oluyor
Karşılıklı olmalı her şey. Beraber fedakarlıklar yapılmalı
Ne olursa olsun iki taraf için zarar veren bir durumdur
Bence bu doğru bir davranış değil böyle bir ilişkide sevginin olması imkansız mutsuzluğun başkentinde yaşayan İnsnaların çaresizce birbirine sarılması gibi bir şey.
Sevginin bir kanıtı gibi olsada bir süre sonra insanı çok yıpratan bir fedakarlık hali oluyor. O yüzden fedakarlık hem karşılıklı olmalı ve hemde bir sınırı olmalı..
Kendi varlığını feda etmek bence çünkü ilişkide denge çok önemli iki tarafında sevgi vermesi ya da edilecekse bişeylerden feda etmesi gerek bu şekilde daha sağlıklı bir dinamik oluşur gibi
Fazla fedakarlığın zararını görürüz. Herkese ederi kadar değer vermek lazım, farklı rollere girmemek lazım.
Kendi varlığını feda etmek. Zamanında çok aşırı yaptım bunu ama o kadar değmezmiş ki çok geç anladım.
Kendi varlığını feda edip kendine değer vermemek tir
Hep vermek şahsa ihanettir. Sevgi böyle bir şey değil.
Karşı tarafta çaba yoksa, tek taraf veriyorsa o boşa kürek çekmektir
Sevgi emek ister ama tek taraflı emek köleliktir.
Bu bir özellik benim huyumda böyke verici taraf hep ben oluyırum
Hep veren olmamalı. Sevgi değil bu bir takıntı olur.
Sevgi adı altında bazen haddinden fazla kendimizi feda etmek
Hayır enayilik
Kimsenin kendini feda ettmedigi iliski turunu saglikli buluyorum
Kendinden ödün vermek en kötü histir
Hep veren taraf her daim kaybeder..
Gereksiz bir fedakarlık...
Kendini feda etmek.
Onlar arkadan havhavhav
Veren taraf sevgiden çok fedadır.
Denge iyidir sonra bozuluyor
Kendini feda etmek ve önemsememek
Feda