Toplumda duygularını belli eden insanlar genelde 'zayıf' olarak görülüyor. Peki ya duygularını bastırmak asıl zayıflık değil mi?

#Bahar_555✨
Toplumda duygularını belli eden insanlar genelde 'zayıf' olarak görülüyor. Peki ya duygularını bastırmak asıl zayıflık değil mi?

#Bahar_555✨
Ağlamak çoğu zaman insanlar tarafından zayıflık gibi görülür ama aslında bu dünyanın en cesur eylemlerinden biridir. İçini kemiren duyguları bastırmadan, saklamadan dışa vurabilmek yürek ister. Çünkü çoğu insan susarak güçlü görünmeye çalışır, ama asıl mesele o duyguyu yaşayıp ayakta kalabilmekte saklıdır. Ağlamak, içini arındırmak gibidir; taşan her damla, içinde taşıdığın yükten bir parça daha götürür. Ben gücümü gözyaşlarımı saklamadan da gösterebileceğime inanırım, çünkü insan olmak da tam olarak budur. Hem kırılmak, hem toparlanmak.
Ağlamak kesinlikle bir zayıflık göstergesi değildir; aksine, pek çok durumda bir güç ve hatta bir ihtiyaç ifadesidir. Toplumda yerleşmiş bazı yanlış inanışlar ağlamayı zayıflıkla ilişkilendirse de, bilimsel ve psikolojik açılardan baktığımızda durum çok daha karmaşıktır. Ağlamanın Güçlü Yönleri: Duygusal Boşalım: Ağlamak, yoğun duygusal stres, üzüntü, hayal kırıklığı veya öfke gibi durumlarla başa çıkmanın doğal ve sağlıklı bir yoludur. İçimizde biriken bu yoğun duyguları dışarıya atarak rahatlama sağlar ve psikolojik dengeyi korumamıza yardımcı olur. Bu anlamda, duyguları bastırmak yerine ifade etmek bir güç göstergesidir.
Empati ve Bağ Kurma: Ağlamak, başkalarının acısını anlama ve onlarla empati kurma yeteneğimizin bir göstergesi olabilir. Kendi kırılganlıklarımızı göstermek, başkalarıyla daha derin ve anlamlı bağlar kurmamıza yardımcı olabilir. Bir başkasının yanında ağlayabilmek, ona güvendiğimizi ve kendimizi açabildiğimizi gösterir.
İletişim Biçimi: Ağlamak, sözcüklerin yetersiz kaldığı durumlarda güçlü bir iletişim aracı olabilir. Derin üzüntüyü, çaresizliği veya minneti kelimelerle ifade etmek zor olabilirken, gözyaşları bu duyguları karşı tarafa etkili bir şekilde iletebilir. Bu, özellikle yardıma veya anlayışa ihtiyaç duyduğumuz anlarda önemlidir.
Stres Azaltma: Bilimsel araştırmalar, ağlamanın vücuttaki stres hormonlarının atılmasına yardımcı olabileceğini göstermiştir. Gözyaşları, stresle ilişkili bazı toksinleri içerir ve bunların dışarı atılması rahatlama sağlayabilir. Bu da ağlamanın fiziksel ve psikolojik sağlığımız için faydalı olabileceğini gösterir.
Kendine Şefkat: Bazen ağlamak, kendi acımızın farkına varmak ve kendimize şefkat göstermek anlamına gelir. Kendi duygusal ihtiyaçlarımızı kabul etmek ve onlara izin vermek, psikolojik sağlamlığımızın bir parçasıdır.
Ağlamak çoğu zaman zayıflık gibi görülür çünkü savunmasızlığı temsil eder. İnsanlar savunmasız olduklarında incinebilirler, bu yüzden gözyaşları kimi toplumlarda saklanması gereken bir şey gibi öğretilir. Ama aslında, ağlamak duygularla bağ kurabilmenin, kalbinin sesini bastırmadan duyabilmenin en insanca yollarından biridir. Ağladığın an, içindeki bastırılmış duygu dışarıya taşar bu bir yas olabilir, öfke, hayal kırıklığı, mutluluk ya da derin bir özlem. Ve o an, bir maskeyi indirirsin. “Ben iyiyim” yalanını bir kenara bırakıp, “Ben buradayım, hissediyorum” dersin. İşte bu, büyük bir güçtür. Çünkü gerçek güç, duygularınla başa çıkmak değil, onlara izin vermek ve onlardan geçebilmekle ilgilidir. Ağlamak aynı zamanda bir iyileşme biçimidir. Bilimsel olarak da, stres hormonlarını azaltır, vücudu rahatlatır. Ama duygusal anlamda en önemlisi: seni kendine biraz daha yaklaştırır. Gözyaşınla birlikte bazen bir geçmişi bırakırsın, bazen bir içsel düğümü çözersin, bazen de sadece “ben hâlâ insanım” dersin. Bu yüzden, ağlamak bir güçtür. Sessiz, derin, yumuşak ama köklü bir güç.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Bana göre ağlamak, zayıflık değil; aksine bir tür güçtür. Çünkü herkesin yapabildiği bir şey değildir duygularını göstermek. Ağlamak; bastıramadığın yüklerin dışa vurumu, içinin hala canlı olduğunun kanıtıdır. Zayıf olan, hissettiğini inkâr edendir. Güçlü olan, kırıldığını kabul edip yine de yürüyebilendir.
Eic için teşekkür ederim 🌸
Rica ederim 🌸
Merhaba, ben İrem. Duygularını ifade etmek güçlü olmanın en sessiz ve en samimi yolu olabilir, unutma. 🥀 Ağlamak, korkaklık değil, seni yıpratmayan, içe dökebildiğin ve kendine güç verdiğin bir şey. İnsan duygularını bastırdığında, zayıflık değil ama içerde taşıdığı yük büyüyebilir. Güç, duygularını kabul edip onların sana hükmetmesine izin vermemektir, kaygısız olmaktır.💪🌧️
Cevap
20Cevap
İkiside değil bence ağlamakta gülmek kadar insanı bir durum, bazı insanlar duygularını içinde yaşamayi severken bazilari da ağlayarak göstermeye çalışırlar
Sürekli ağlamak çoğu insan tarafından zayıflık olarak algılanıyor. Ben ağlayarak güç toplayan biriyim. Ağlamazsam zayıf hissederim
Ağlamak benim açımdan bir terapi yöntemi. Duygularım içime sığmadığı zaman ağlayarak rahatlıyorum
Güçlülüktür, çünkü duyguları göstermek kolay bir şey değildir
Bastırmak esasında ilerleyen zamanlarda o duygunun yine yeniden yeşermesine zemin hazırlamak. Acılar, mutluluklar, sevinçler, hüzünler vaktinde yaşanmalı. Halı altı edilmemeli. Gerekirse toplumda da olsa ağlayabilmeli.
Psikolojik olarak yorumlayacaksam ağlamak güç belirtisiymiş. İnsanların duygularını bastırmadan ve inkar etmeden göstermesi bana göre cesaret isteyen bir şey. Toplumda duygusuz olan kişilere güçlü derler ama aksine duygularını bastırmamak ve yaşamak güçtür.
Güçlü insan duygularını tanır ve onlardan kaçmaz.
kesinlikle bir güç. Ama dışarıdan öyle görünmüyor bazen, değil mi? Çünkü bize çocukken bile “Ağlama, güçlü ol” denmiş. Halbuki en büyük güçlerden biri, içindekini saklamadan kabul edebilmek. Ağlamak, bir şeyin seni etkilediğini, duygularınla bağ kurduğunu, hâlâ hissedebildiğini gösteriyor. Düşünsene, taş gibi durmak kolay olabilir ama içini göstermek, duvarlarını indirip “Ben buradayım ve canım yanıyor” demek… işte bu cesaret ister.
Ne zayıflık, ne de güç. Niye bir kalıba sokmamız gerek ki? Birisi zayıf dedi, diğeride güçlülük dedi ama ikisiyle de alakası yok. İnsani bir duygu, normal ve olması gerken. Bazen insanlar bunu zayıflık olarak görür ve şu algıyı yaratır ben zayıf birisiyim.. insanlar beni ağlarken görürse küçümserler, ama leyla güçlü birisi baksana ağlamaktan çekinmiyor. Böyle böyle bu algılar yarandı 😐
Ağlamak hassas kalplerini işi olsa da, aslında merhametli olmanın gücüne sahiptir. Çünkü ağlamak belli bir gayretin neticesi ve tekrardan ayağa kalkmanın habercisidir.
Ağlamak güçsüzlük değil, duygusal olgunluğun ta kendisi. Zaten zayıflık diye bir şey varsa bile onu saklamaya çalışırken gösteriyoruz en çok. Ne diyelim… gözyaşının rengi yok ama değeri büyük.
Başkasına zarar vermemek için kendine vermek, yani güç.
Zayıflık değil 1 nevi sevdiğini değer verdiğin anlamına gelir.
Zayıflık iyi niyetini su istimal etmesidir..
Ağlamak Allah tarafından insana verilmiş bir veli nimettir bu nedenden mütemadiyen iki grubun da içine giremez
Zayıflığının, zaafiyetinin farkında olan insan güçlüdür. Yığar tuğlaları oraya, kımıldayamaz, kıpırdayamazsın.
Ağlamak ne zayıflık ne de güçtür. Sadece duyguları dışa vuruş şeklidir bana göre. Timsah gözyaşları hariç
Ağlamak içindeki biriken duyguların dışarı vurumu oluyor bende. Tabii bazıları manipülasyon için kullanıyor
Ağlamak gayet insani ve güçlendirici bir histir.
Zayıflık değil ağlamaktan utandigi için bastırıp başka tepkilere çeviren bir sürü insan var
İnsanlık belirtisidir. Bunu da ağlayan bir robot değiştirebilir ancak.
Zayıflıkları değil ama kalabalık ortamlarda bu böyle algılanır onun için dikkat ederim
Ağlamak gücün kendisidir. Yanan ateşe yürüyen ve su döken herkes güçlüdür.
Bu maalesef istemsiz oluyor genellikle içten gelen bir yansıma
Ağlamak bir çeşitli tedavi ve terapi yöntemidir bence
Ağlamayı zayıflık görenler ahmak bence gülmek kadar doğal bence bu
Ne zayıflık ne güç , aglmak bir rahatlama , bir duygun
Gözüm çıkana kadar ağlıyorum, kime ne? Bu beni güçsüz yapmaz. Sadece fazla hassasım jcjdj
Zayıflık değil ama ortam içinde ağlayıp zırlayanlar bana hiç samimi gelmiyor
Ağlamak zayıflık değildir İnsan içine içini ağlayarak dökmesi çok mantıklı bir davranış
Erkekler ağlamaz, sil göz yaşını...
Dese de Nilüfer, kalp hüzünlenir göz yaşarır...
Herkesin icinde ağlarsam kendimde bunu zayıflık olarak görürüm
Ağlayan insan güçlü olmaz aksine çok kırılan zayıf biridir
Çok üzüldüğüm de içten içe odam da ağlamıştım ama bu sefer kendime gelince çok kinci bi şekilde kendime geldim güçlü olduğumu anladım kahkaha atmaya başladım psikopatlık fantazilerim aklıma gelince😂
Bence çok güzel bir duygu. Duygularını belli etmek insanın doğasında var ama herkesin içinde duygular belli edilmemeli. Kendine yaşarsan güçlü, başkalarının yanında yaşarsan zayıf olursun.
Ağlamak insani bir duygudur bir ihtiyaçtır bunu insanların yanında yaparsan zayıflıktır ama tek başına olduğun zaman normaldir bence
Ağlayabilen insanların daha güçlü olduğunu düşünüyorum
Zayıflık olabilir çünkü bazı şeylere tepkisiz kalman herkese herşeyi belli etmemen gerekir
Ağlamak zayıflık değildir güçte değildir hüzündür üzüntüdür erkeklerde ağlar
Agliyorsam, yaşıyorum. " diye şarkı bile var.
Ağlamak bazen güçlü durabilmektir 🌸
İç acı boşalması
Çok anlam yüklenmemesi gereken bir şey
Ağlamak güçlükten gelir..
Ağlamak zayıflık değil bence
Güç.
Ağlamak insan olmanın bir gerekliliğidir.
Güçlü insanlar daha çok ağlar bana göre
İnsanlar zayıflık olarak görsede güç
Hep bastırırım duygularımı ağlamayı unuttum
Bence gücsuzluk degil aglayınca insan rahatliyor.
Ağlamak zayıflık degildir
Kaç gündür acizler gibi ağlıyorum
Ağlamak dünyanın en güzel olayı.
Başkalarının yanında ağlamak zayıflık
Birisine göstermek zayıflık bence
Deşarj olmaktir.
aglamak terapidir
Zayıflık
güç.
Bir güç bence
sakinleşmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?