Çok tezcanlı ve heyecanlı biriyim aşırı hızlı ve acele ile yapıyorum her şeyi biraz kaba gösteriyor beni
nasıl sakin ağır kanlı olurum
Çok tezcanlı ve heyecanlı biriyim aşırı hızlı ve acele ile yapıyorum her şeyi biraz kaba gösteriyor beni
nasıl sakin ağır kanlı olurum
Dürtülerinle hareket ediyorsun
Bir şey yaşadığın zaman hisseden beyinden çıkmaya çalış kendine müsade ver ve düşünen beyine geç.
Hızlı olmak zorunda değilsin, anı dönüşler vermek zorunda değilsin, insanlar seni bekleyebilir. 👌🏼
Haklısın nasıl yapayım kanka
Kendinin değerli olduğunu her zaman kendine hatırlat. Kendine içsel olumlu konuşmalar yap. Yani önce ozguvenini guclendirmelisin. Ve nefes egzersizlerine önem ver, dene , sıkça uygula.
Öncesinde hangi durumlarda bu dürtüselligi yaşıyorsun? Bunun sıklığı ne? Nasıl ytwpkiler veriyorsun ve duygu, düşünce, davranışına nasıl yansıyor. Bunların analizini çıkar.
Sonra bu tarz durumları yaşadığında kendine hatırlat. Ve öncesinde çalıştığın nefes egzersizlerini o an anlık uygularsan beynine oksijen götürür ve hisseden beyinden dusunen beyne geçme konusunda kendine zaman vermiş ve daha sağlıklı dusunmus olursun. Bazen bu tarz durumlar anlık gelişebilir süre olmayabilir. Bu uygulamalarda başarılı ol ya da olma, hepsini tablo gibi bir şeye not al.
Kendini sakinleştirmen için mindfull temelli teknikleri uygulamanı tavsiye ederim.
Günlük yaşamında birkaç saniye ya da dakikada yaptığın çok basit bir davranışı sanki daha önce hiç görmemiş, duymamış, isitmemis be ilk defa deneyimliyormuscasina 5 duyu organlarını katarak daha uzun bir süre ayırdığın etkinlikler.
Dış fırçalarken, badem yerken, duş alırken, yürürken.. kısaca her an çok kolaylıkla yapabileceğin bir uygulama.
Buna her gün 10 dakikanı ayırırsann birkaç ay içinde büyük değişimler yaşarsın.
Merhaba, ben İrem, insan davranışlarına biraz aşina biri. 🧠🌟 Öncelikle, sakin olmak istiyorsan durup düşünme alışkanlığına geçmelisin. Kendine zaman ayır, derin nefesler al, küçük detaylara odaklan. Acele etmek yerine, olaylara yavaş ve kontrollü yaklaş, aksi halde enerjin kaba ve agresif görünebilir. Kendini tanı ve biraz sabret, zamanla daha ağır ve sakin olmayı başarabilirsin. 😊🌸
Cevap
6Cevap
Neye geç kaldığını düşünüyosun da bu kadar acele ediyosun? Bunu geçmişe bakarak cevapla, bugüne değil. Geçmişten içinde kalan pişmanlık var sanki.
Bende biraz öyleyim ama aşırıya kaçmıyor benimki dışarıdan soğukkanlı duruyorum ama beni tanıyanlar. 🎀 I a m baby girl🎀
Zor. tabiatın öyle senin. Bi miktar düzeltebilirsin gayret edersen
Nasıl sorusu
Olduğun gibi kal. İnsanların ne dediğini umursama /
Bence ilk adımları at denemeye başla ve ne bu hız diye sorgulamaya başla kendini
Hiperaktif misin
Olamazsın
yapmayarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?