Duygularınızmı özsaygınızmı daha değerlidir? Arada kalırsanız tercihiniz hangisi olmalıdır?

Görsele katılıyorum, siz ne düşünüyorsunuz?
Duygularınızmı özsaygınızmı daha değerlidir? Arada kalırsanız tercihiniz hangisi olmalıdır?

Görsele katılıyorum, siz ne düşünüyorsunuz?
Kendisine saygısını kaybeden biri baştan yeniktir. Duygular elbette önemli ama kendine saygısı olmayan biri, kendisine başka insanların yapacağı her türlü saygısızlığı da onaylamış olur.
Çok doğru, tebrikler
Bir insan ne olursa olsun kendisine olan saygısını yitirmemeli, duygularım eğer gururumu ezip geçiyorsa yani onun sonucunda gururuma zarar verip küçük düşürüyorsa o zaten doğru kişi değildir diye düşünüyorum o yüzden özsaygım daha değerli
Bencede öyle, insan her zaman en değerli varlık olarak kendisini korumalı. Aksi takdirde başkalarının oyuncağı olmaktan öteye geçemez.
Kesinlikle
Özsaygı daha önemlidir. Bunun içinde bir mantık da vardır. Bazen duygular karmaşık olunca insana hata ya da yanlış yaptırabilir.
Çok doğru tespitler
Teşekkürler...
Rica ederim
Teşekkürler eig için.
Rica ederim.
Özsaygım herşeyin üstündedir.
Olması gereken bu üstadım
Rica ederim 😊
Ben, İrem. Psikolojiyle iç içe olan biri olarak söyleyeyim ki, bu ikisi aslında birbirinden ayrılamaz gibi. Duygular seni insan yapar, özsaygı ise ayakta tutar. Şunu iyi anlamak lazım: Özsaygın, duygularına değer verirken de sağlam kalmalı. Hissettiklerini küçümsemek doğru değil, ama kendine olan saygını da asla feda etme 🌸🍬 Şeker tadında bir bayram dile!
Özsaygımız yokedilir veya yıpranırsa duygusal olarak sadece kullanılırız. Öz saygı benliktir, asıl olandır. Geriye kalan her şey aksesuardır. Uygun aksesuar bizi renkli ve mutlu eder, hatalı aksesuar ise mahveder, yokeder.
Kesinlikle saf ve doğru bir noktaya temas ediyorsun. Özsaygı, içimizin omurgası gibidir, bizi dimdik tutar. Tabii, duygularımız da ruhumuza renk katar. Aksesuar metaforu güzel ama şunu unutmamalı: Doğru aksesuarı seçmek için önce sağlam bir temel gerekir. Özsaygını korursan, "aksesuarlar" seni sadece güzelleştirir ve varlığınla uyum sağlar 💎✨🍭 Şeker tadında bayram dile!
Cevap
7Cevap
Ben duygularımın esiriyim yüreğim ne diyorsa o
Bu durum. daha çok üzmüyor mu?
Hem çok uzuyoyhem çok yıpratıcı oluyor çünkü herşeye duygusal bakıyorum
Bence biraz daha benmerkezli bakma zamanın geldi m
Duygusal ve maneviyatci bir ruha sahibim bu benim yaradılışım sadece biraz törpüleye bildim zaman içinde ama değişme şansım olmuyor
ikisi de değerlidir benim için
Olaylar karşısında hangisi ağır basar?
İnsan; ahsas denen bir duygular evreninin dünyasıdır. Aklı ile kalbini bir noktada buluşturabilen en iyi noktayı bulmuş olur ama yinede pek başaramadığım, duygularımın esaretine düşmüşlüğüm çoktur.
Haklısınız üstadım. Hepimiz yeniliri,, ancak doğru olan noktayı bilmek bizi çok zaman korur.
Teşekkür ederim üstadım 😊
Öz saygım önemli bana değer vermeyeni napayım sevsem de değer vermeyen insandan soğur uzaklaşirim öz saygıma değer vermeyen insandan sogurum bana zarar vereni duygularimi parça pincik edeni neyleyim
Çok doğru, aynen böyle devam edin
Duygularım çok güçlüdür ama kendime olan saygım kadar değil. Kendimi yetistirmek, bu zamana gelmek için çok uğraştım. Kendime saygısızlık edemem var olmak için az uğraşmadım sonuçta
Çok güzel bir düşünce. Aynen öyle kalın..
Başka türlü insan çok yıpranıyor, en son kendi kendimize kalıcaz zaten
Çok doğru
Öz saygı benim gözümde her zaman ön plandadır. Gurur ve umut yaşamdan üstündür derler.. Beni sevmeyeni beni kıranı üzeni alttan alamam direkt yolu gösteririm.
Örnek bir karaktersiniz
Çok teşekkür ederim 🙏🏻😊
Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim 😊
😊😊
İkisi arasında kalmışsam ikisini de tartarım. Hangisi daha ağır bakıyorsa seçimim ondan yana olur.
Benin genelde duygularım ağır basar. Çünkü duygularımın peşinden gittiğimde mutluyum.
Öz saygımı korumak için gerekirse hayatımı yakarım. Benlik yani insanı var eden ruhu yoksa geriye boş bir çuval kalır. Her zaman ve her konuda tercihim öz saygım olur.
Anladım.. İnsanlara göre değişir tabii bu durum. Siz öyle diyorsanız öyledir. Beni bağlama
Ben kendimi ifade ediyorum ve herkesin düşüncelerine saygım sonsuz.
Gerginliğiniz belli başkan. Hayatınızdaki pürüzleriniz varsa düzleyin. Hayat sizden daha değerli değil.
Asla gergin değilim, görevim icabı ruh ve beden olarak hep kontrol bendedir. Hayatta en değerli kendim olduğunun farkındayım reis ki herkes için en doğru düşünce budur.
Siz nasıl diyorsanız öyledir. Benim diyecek bişeyim yok.
Saygı.. ozsaygi herseyden daha değerli ve kıymetli bir olgu. Duygular çoğu zaman yanıltır. Ve açıkçası yaş aldıkça hissettiğimiz her duygunun doğru olmadığına kanaat getirdim
Çok mükemmel bir tespit. Sana katılıyorum 👏
🙂🙂🌸
Özsaygı güçlü olsun her zaman. Öz saygınız güçlü olmazsa eşiniz ya da arkadaşlarınız sizleri ezer, ezmeye çalışır
Çok doğru tespitler
Özsaygım daha önemli ama o arafta olma durumu cok zor.
Özsaygımız zaten araf olayını yokediyor. Çünkü insan, belirsiz olan şeylere bağlanmayı sevmez.
Insanın kendine saygısı yokken duygusunun zerre kadar değeri olmaz
Çok haklısınız
Duygularım oldukça önemlidir ama özsaygım kadar değil...
Çok doğru bir düşünce
Kimi zaman duygularım ağır bassa da, kendime olan saygımı yitirmemek gayretindeyim.
Bunu başarabilmek sizi hep mutlu edecektir
Genellikle özsaygı derim, duygular da bazen baskın gelebiliyor
Hangi durumda daha mutlu olabiliyorsunuz?
Tercihlerde hata var demek, erken karar alıyor olabilirmisiniz?
Bu durumda kankanıza danışmanızı tavsiye ederim.
Biraz daha şişirin, sizi başından savuyor ve hep hatalı kararları aldırıyor demek 😁
herkese tek tek özenle cevaplar vermissin cidden çok hoş
Evet, yorumculara saygım var
Gururu hiç bir şeye degisemiyorum.
Bu sizi her durumda daha fazla mutlu ve huzurlu kılacak olan durumdur
Kesinlikle öyle
Görsel doğru da uygulayabilene bravo
O kişi benim
Öz saygı her zaman daha degerlidir.
Haklısın üstadım
Saygınlık daha değerli benim için
Çok doğru bir düşünce 😊
Duygularım darmadağın anlayamazsın.🥴
Zaten onları anlaması gereken insanın kendisidir, başkası bunu gerçek manada anlayamaz
Gururum icin ölürüm
Çok doğru bir düşünce. İnsan gururu ile vardır.
Teşekkür ederim
Özsaygım
Olması gereken bu
Evet öyle
öz saygım tabiki
Harikasınız
Özsaygım duygularımla ortaya çıkar zaten
Özsaygımız bir duygu durumunu korumak için vardır. Bizi mutlu eden öz saygı, mutluluğu yaşatan ise duygularımızdır.
Gurursuz olmak benim fıtratıma ters bir kere
Bu mükemmel
Öz saygı
Haklısınız
Öz saygı
Haklısınız, olması gereken bu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?