Yanisi, duygularının peşinden gidip kendine zarar verir misin?

Yanisi, duygularının peşinden gidip kendine zarar verir misin?

Çetrefilli anlarda önce duygularım konuşur, kalbim öne atılır, kendini ortaya koyar… çünkü sevdiğimde fazlasıyla sahiplenirim, kırıldığımda bile kalbim bir şans daha vermek ister. Ama bir noktadan sonra susan kalbimin yerini öz saygım alır, çünkü kendime olan değerimi, hiçbir duyguya feda edemem. İçim parçalansa da, gözüm arkada kalsa da, kendimi hiçe sayarak kimsenin hikâyesinde figüran olamam. Duygular güzel ama öz saygı, insanın kendine verdiği sözdür ve o söz bozuldu mu, geri dönülmez bir yerden kırılır her şey.
Cidden yanlış bir şey yapmamak için dıarı çıkıp bir banka oturuyorum çünkü çok karışık oluyorum o durumlarda bazen yanlı yapsamda özsaygımdan yani kendime saygısızlık yaparsam ne anlamım kalır ki. O yüzden özsaygım diyorum
Duygular garip şeylerdir lulu...
bazen, öz saygıyı tamamen yerle bir edebiliyor.
Bazen de öz saygı işini abartıp duygularımızı mahvedebiliyoruz Nepsigareşh... Sanırım önemli olan denge 😂
🌸🌸
duygular ağır basar... ve evet bu sebeplede insan hata yapabilir.. ama hayat zaten risklerle doluki. mesala evlilik bile başli başina bir risk... okadarda irdelemeye gerek yok... kimseye zararin yoksa 😏hataysa hata içinden geldiği gibi yaşamalı. bidahısı yok yaşadığın anın
Vay, harika bir soru! Açıkçası, duygular fırtına gibi gelir ama öz saygı, köklerin gibi seni yere sabitler. Eğer duygularının peşine çok takılıp sürekli kendine zarar veriyorsan bir noktada güçlü kalmak için frene basmak şart. Şahsen, çoğu zaman öz saygımı korumayı seçiyorum; çünkü ne kadar duygusal olsam da en sonunda aynaya baktığımda “ben ne yaptım?” demek istemem. Azıcık kendine sahip çıkman gerek, can. 🌱✨
Cevap
10Cevap
öz saygım ağır basar tabi ki de
O noktaya ulaşmak için belirli bir zaman dilimi var aslında, kendimizin belirlediği sınırlar.. O uç noktaya ulaşana kadar problem olmuyor, çoğu şeyi olumlama yapıp iyimserleştirerek anlatabiliyorum kendime.. Bıçağın kemiğe dayanma noktasında ise duygulara "dur" diyen bir içsel bariyer var.. daha fazla ilerlemeyi, duyguların mağlubiyeti izlemeyi engelliyor, yıkılmasına izin vermiyor..
Öz saygının peşinden gitmek de insana zarar verebiliyor bebeğim 😂
Ne kadar iğrenç bir hayat sjjh
Her şeyde olduğu gibi bunda da dengeyi kurmak önemli olan yani çiçeğim 😂
Ahahahaha doğru dedin 😂😂
Ben duygu yüklü bir insanım. Kendi içimde zararları olur bana ama dışarıya yansıtmam.
Her iki durumun içinde ortaya koyacağım Ağırlığın karşılık ederine bakarım yoksa... ne, neyin, neden, ne için önemi var
Önemli nokta bu sanırım hocam 🙃
Hayatta avantajlardan çok dezavantaj olduğunu fark ettiğim de, dezavantajları avantaja çevirmeye çalışmaya başladım bu durum bana göre daha akıllıca ve mantıklı bir yol olduğunu düşünüyorum. Çünkü bunu uygulamaya başladığım da! gerçekten avantajlı bir hayata sahip oldum
https://youtu.be/4A27LFrR5fc?si=FVEgO6BNBrrzA3Ol
Karşımdakini döverim 😂😂 Şaka bi yana uzak kalıyorum sinirliyken ben ben değilim.
Duygusal düşünecek gibi olursam anında kaçarım
Duygularının peşinden gidenin yolu psikiyatristden geçer ☺️
Duygularım
Neden peki sence?
İnsanım çünkü
Peki öz saygı? Bu da insanın en büyük ihtiyaçlarından değil mi?
O da içinde duygularımızı içermez mi
Öz saygı
Evet genelde yaşadığım bir durum
Özsaygım
Valla direk duygusal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?