Bu tür araştırmalar genellikle genellemeler üzerine kuruludur ve kültürel farklar, kişisel tercihler ve güzellik anlayışları gibi bir dizi faktörü göz ardı edebilir. Türk kadınlarının kendilerini güzel bulmalarının birincil nedeni, toplumun onlara dayattığı güzellik algısı ve medyanın etkisi olabilir. Bu tür listeler ve anketler, çoğunlukla farklı toplulukların öne çıkardığı güzellik standartlarını yansıtır ve bu her zaman objektif bir ölçüt olmayabilir.
Birincil olarak, güzellik anlayışı kişisel ve kültüreldir. Hindistan, Slavlar veya Türkler gibi farklı toplumların kendilerini nasıl gördüğü, onların içsel kültürel normlarından etkilenir. Türk erkeklerinin bu konuda öne çıkması, aslında çok yaygın bir güzellik algısının oluşturulması ile ilgili olabilir, ancak bu durum genelleme yapmak için yeterli bir dayanak sağlamaz.
Sonuçta güzellik, subjektif bir kavram ve herkesin kendine özgü güzellik anlayışı var. Kendi güzelliğini keşfetmek ve değerini hissetmek, en önemli şey.
yanı bıraz felsefe paralamışsın ama kendini güzel bulmak ile bu kültürel zabazingoymuş yok falan biraz gargara olmuş. kadın için güzellik kriteri var şu an belli başlı kalıplar burada kaç kadın kendini güzel buluyor ya da bulmuyor sorusu tamamen bir ego sorusu aslında
Özgüvenli olmak ne zamandan beri ego oldu? Bu paylaşımın doğruluk payı olduğunu düşünmüyorum. Hangi ülkeye gidersen git 10 kadından 5'i kendini güzel bulur 5'i çirkin bulur. Yok Türk kadını egolu yok Slav kadınları çok alçakgönüllü falan, ne yaptınız teker teker hepsiyle tanıştınız mı ki böyle saçma genellemeler yapıyorsunuz?
Genelleme yapan ben degilim ki böyle bir sonuç çıkmış ki bir cok faktörü olabilir bunun ortalama düşük ise herkes güzel olur veya arz talep yüksek ise herkes güzel olur gibi bunlardan biri doğru demiyorum ama bu böyle
O kadar abaza akşama kadar yürürse öyle hissederler tabii. Önemli olan malın kalitesi değil arz talep ilişkisi yoksa kalitesiz bir malı çok kişi isterse o da değerli olur
Abicim güzelliği sen çalışarak çabalayarak kazanmadın bu övünülecek bir şey değil. Ayrıca niye çatlayım niye patlayım. allah ben hariç istediğin birine bağışlasın.
Bende diyorum ki kimse sizi zorlamıyor o zaman bu abazalıkları çok beğendiğiniz yabancı kızlara yapın. Bizim de işimize gelir zaten profil fotoğrafı olmamasına rağmen yazanlar var rahatsız edici