Selamm,
Her türlü kusuru işleyip bir de haklıymış gibi davrananlara tavrınız nedir?

Selamm,
Her türlü kusuru işleyip bir de haklıymış gibi davrananlara tavrınız nedir?

Hem suçlu hem güçlü insanlara karşı tavrım genellikle temkinli ve eleştirel oluyor. Bu tür insanlar, güçlerini kötüye kullanabiliyorlar ve bu durum, çevrelerindeki insanlara zarar verebilir. Onlarla olan ilişkilerimde, dikkatli olmayı ve sınırlar koymayı tercih ediyorum.
Bu tür insanlar genellikle hatalarını kabul etmek yerine saldırganlaşır ya da mağdur rolüne bürünürler. Benim yaklaşımım, mesafeli ve net olmak olurdu. Haklı olduğumu biliyorsam kendimi savunurum ama gereksiz tartışmalara da girmem. Böyle kişilere haddini bildirmek bazen faydalı olabilir, ancak çoğu zaman en iyi tepki onları muhatap almamaktır.
Hem suçlu hem güçlü insanlarla karşılaşınca genelde sakin ama kararlı bir duruş sergilemek en iyisidir. Güçlerini korkutucu bulabiliriz, ama unutmayalım ki; haklı olduğunda güç bizim kalbinde! Onlara karşı yargılama değil, sınır koyma ve net olma daha etkili olur. Güçlü görünmeleri, her zaman haklı oldukları anlamına gelmez.
Bi yerden sonra umursamamayo öğrendim. Ama iyi ama kötü. Bırakıyorum kendi hallerine 😌
Cevap
13Cevap
Tavrımız net, ya yok olur ya da yok ederiz.
Bana kalsa ben imha etmek isterim 😂 ama elden bir şey gelmiyorsa uzaklaşmak olur
En nefret ettigim insan türü
siliyorum o tür insanları
Suçla kazanılan güç, benim için güç değildir. Bu kafada olan insanlara laf da anlatamazsın o yüzden şey diyesim geliyor sadece "Bilmediğin şey yok herkes kendini bir b*k zannediyor sen kendini iki b*k zannediyorsun." Diyesim geliyor.
deliriyorum ciddi anlamda sinirlerim tavan yapıyor
Ben öyle insanları kendi haline bırakıyorum Çünkü öyle insanlara sen ne anlatırsan anlat boşa anlatırsın, onlar her zaman hayatta kendini haklı sanırlar doğru sanırlar ama halbuki haklı da olmazlar
Ciddiye almıyorum açıkçası, daha kendi hatasını görebilecek olgunluğa sahip değil, bu sebeple , dediği şeyleri geçiştiriyorum. 🌾
Birini suçlayarak güçlü imaj elde ediyorsa, aslında zayıf karakterde biridir ne yaparsan yap hatasını asla kabül etmez.
Tamam abi/abla sen haklısın. En güçlü, en haklı sensin. Özür dilerim. Kusura bakma. Der geçerim. Uğraşamam. Vakit kaybı.
herkes kendi savaşında haklı çıksın sorun değil, benle girdiği savaşta kazanırsa kaybeder net olarak.
Tepkimi söyleyebilmem için olay bilmem lazım ama genelde görmezden gelmeyi tercih ediyorum
Öfke duyuyorum ve oradan uzaklaşıyorum. Yok sayıyorum.
Hakkettiği yeri hatırlatıp hayatımdan uzak tutmak
Sinir krizi geçirdikten sonra ordan uzaklaşırım
Kesinlikle konuşulup derleşilmiyor öylesiyle
Ağzının payını verir, daha da muhattap olmam.
Umrumda olmaz içimden söverim bile jdkdjd 😀
Babam böyle. İletişimi kesiyorum direkt mümkün olduğunca az görmeye çalışıyorum
sinir oluyorum, haksızsan haksızım demek zor değil insani bir şey hata yapmak
Ağızlarının üstüne tuvalet terligiyle vurarım😂😒
Muhatap olmam bütün ilişkimi keserim net
Kafasına tavayla vurun iyi gelir
Uzaklaşıyorum
Yok sayarak bence
kendi hallerine bırakıyorum
İletişimi kesiyorum bir süre sonra.
Sert
Suçuyla baş başa bırakmak ahaas😃