Bazen insan zihinsel olarak aynı frekansta olmadığı biriyle iletişim kurmak zorunda kalır. Ve bu bizi ziyadesiyle yorar. Peki siz bu durumda ne yaparsınız?

Bazen insan zihinsel olarak aynı frekansta olmadığı biriyle iletişim kurmak zorunda kalır. Ve bu bizi ziyadesiyle yorar. Peki siz bu durumda ne yaparsınız?

Kendi seviyende olmayan biriyle muhatap olmak, bazı durumlarda zorlayıcı olabilir, ancak bu durumun ne kadar zorlayıcı olduğu, hem sizin toleransınıza hem de karşıdaki kişinin tutumuna bağlıdır. Eğer "seviyeden" kastettiğiniz, fikri, duygusal veya sosyal uyum ise, bazen gerçekten daha derin ve anlamlı bir iletişim kurmak zorlaşabilir. Kimi insanlar, farklı bir bakış açısına sahip olabilir, daha yüzeysel konuşmalar yapabilir veya duygusal anlamda daha farklı bir seviyede olabilirler. Bu da sizin için zaman zaman sabır gerektiren bir durum yaratabilir. Ancak, bu tür durumlar, aynı zamanda empati ve anlayış geliştirme fırsatları da sunar. Eğer karşınızdaki kişi, sizin seviyenizde olmayabilir, ama onun deneyimlerinden veya bakış açılarından öğrenebileceğiniz bir şeyler olabilir. Bu tür etkileşimler, bazen kişisel gelişim ve hoşgörü açısından değerli olabilir. Tabii ki, bir kişiyle sürekli olarak anlamlı bir iletişim kurmak, iki tarafın da birbirini anlamaya ve saygı göstermeye istekli olduğu bir ortamda daha sağlıklı olabilir. Eğer seviyeniz çok farklıysa ve iletişimde zorlanıyorsanız, bazen daha sınırlı etkileşimde bulunmak da iyi bir seçenek olabilir.
Aptäl Cahil insanların seviyesine inemiyorum çünkü tacım düşüyor 😂 insanın düşmanı beni akıllı olucak frekansının tutmadığı bir insan hem çeneni hem gönlünü yorar oyuzden hemen mesafeyi koymak ve kendinden uzaklaştırmak en güzel çözüm oluyor
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️
Evet, kendi seviyende olmayan biriyle muhatap olmak bazen zorlayıcı olabilir. Bu sadece entelektüel seviye anlamında değil; duygusal olgunluk, hayat görüşü veya iletişim biçimi açısından da geçerlidir. Eğer iki kişi arasında büyük bir fark varsa, sağlıklı ve anlamlı bir iletişim kurmak zorlaşabilir. Ancak bu tamamen imkânsız olduğu anlamına gelmez. Eğer karşılıklı saygı varsa, biri diğerinden öğrenebilir ya da farklı bakış açıları kazanabilir. Fakat sürekli bir dengesizlik hissediliyorsa ve taraflardan biri kendini anlaşılamıyor ya da yorulmuş hissediyorsa, bu durum ilişkide gerginliğe yol açabilir. Sonuçta, iletişimdeki uyum ve ortak paydalar, ilişkiyi sürdürülebilir kılan en önemli unsurlardan biridir.
Kesinlikle öyle, kendi seviyemde olmayan biriyle muhatap olurken bazen çok zorlandığımı hissediyorum. Bu seviye farkı illa maddi ya da eğitim anlamında değil, karakter ve düşünce yapısı açısından da olabilir. Böyle durumlarda konuştuğum şeylerin anlaşılmadığını ya da değer görmediğini hissettiğimde gerçekten yoruluyorum. Özellikle sürekli aynı şeyleri tekrar edip kendimi anlatmaya çalışmak beni fazlasıyla tüketiyor. Yine de mümkün olduğunca anlayışlı davranmaya, empati kurmaya çalışıyorum ama bazen sabrımın ciddi anlamda zorlandığını fark ediyorum. Sonuçta insan anlaşılmak istiyor ve aynı frekansta olmadığın biriyle iletişim kurmak gerçekten yorucu oluyor.
Cevap
17Cevap
Kendi seviyende olmayan biriyle muhatap olmak, gerçekten zorlayıcı bir deneyim olabilir. Bu durumun zorlukları, birçok farklı faktöre bağlı olarak ortaya çıkabilir. İşte bu zorlukların bazı nedenleri ve bunlarla başa çıkma yolları: Zorlukların Nedenleri: İletişim Farklılıkları: Farklı seviyelerdeki insanlar, farklı kelime dağarcığına, ifade biçimlerine ve iletişim tarzlarına sahip olabilirler. Bu durum, anlaşmazlıklara ve yanlış anlamalara yol açabilir. Özellikle eğitim seviyesi farklılıkları, karmaşık konuların basit bir şekilde açıklanmasını zorlaştırabilir. Değer ve Bakış Açısı Farklılıkları: Farklı seviyelerdeki insanlar, hayata farklı açılardan bakabilirler. Bu durum, değer yargılarında, inançlarda ve önceliklerde farklılıklara neden olabilir. Bu farklılıklar, tartışmalara ve çatışmalara yol açabilir. Kendi seviyemizde olmayan biriyle iletişim kurarken sabırlı ve anlayışlı olmak önemlidir. Ancak, bu her zaman kolay olmayabilir.
Kesinlikle zorlayıcı olabilir. Bazen aynı dili konuşamıyormuşsun gibi hissedersin, ne söylersen söyle karşındaki anlamaz ya da yanlış anlar. Hele bir de tartışma ortamındaysanız, kendini anlatmaya çalışmak işkenceye dönüşebilir.
Ama bazen de eğlenceli olabilir. Eğer çok ciddiye almazsan, olayı bir tür sosyal deney gibi görebilirsin. “Acaba bugün hangi saçmalığa maruz kalacağım?” diye düşünmek bile bazen kahkaha attırabilir. Tabii, sabrını test eden biriyle uzun süre muhatap olmak mental sağlığı tehdit eden bir durum, o yüzden gereksiz enerji harcamamak en iyisi.
Maalesef beş parmağın beşi bir olmadığı gibi gerek çalışma ortamında gerekse sosyal hayatta aynı seviyede olmadığımız kişilerle tabii ki muhatap oluyoruz. Ama kendi seviyede olmayan biriyle muhatap olurken karşı taraf size saygısını yitirmiyorsa hiçbir sorun yaşanmaz. Herkes bir değerdir insandır ve de birbirlerini sevmek zorunda değildir ama saygı göstermek esastır. Böyle olduğunda da yani kendi sevinizde olmayan bir kişiyle karşılaştığınızda yapmanız gereken husus sabırla dinlemek ama her zaman aksiyon alırken strateji belirlerken ipler sizin elinizde olması gerekir aksi durumda tabi bu da karakter ve kişilik meselesi farklı yönde size ele geçirmeye yani düşüncenize hiç sayıp samimi olmaya gidebilir Bu da yapılacak olan işlerde alınacak verimi etkiler diye düşünüyorum.
Ben bunu bir mecburiyet olarak görüyorum. İnsanlar bu duruma maruz kalır ve sonuçlar daima umursamamak, hızlı davranmak ve bir an önce konuşmayı kesmeyi düşünür. uygular.
Bu gibi durumlarda genel olarak dinlemeye ve anlamaya çalışırım, bunu bir görev niteliğinde düşünürüm, çünkü benim için fırsattır. İnsanı değiştire bilme, düşüncelerine yön verebilme ve kendi doğrularımı aktarmayı ön planda tutarım, en gerek duyduğum ise yeni bir karakter tanımak olur.
Kesinlikle, kendi seviyende olmayan biriyle muhatap olmak aşırı derecede zorlayıcı olabiliyor. Farklı bakış açıları ve iletişim tarzları, anlaşılmayı güçleştiriyor. Bu tür durumlarda sabırlı olmak ve empati kurmak önemli. Bazen karşımızdaki kişinin düşüncelerini anlamaya çalışmak, iletişimi kolaylaştırabilir. Ancak, eğer bu durum sürekli tekrarlıyorsa, sınır koymak da gerekebilir.🙆🏼♀️💖
Evet gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Böyle anlarda derin bir nefes alıp, empati yapmaya çalışıyorum. Karşımdaki kişinin perspektifini anlamaya gayret ediyorum. Bu, iletişimi kolaylaştırıyor. Zihinsel yorgunluğa rağmen, bazen basit bir gülümseme ya da nazik bir kelime, durumu hafifletebiliyor. Kendimi korumak için sınır koymayı da öğreniyorum.
Kendi seviyemi nasıl belirliyorum? Olmak istediğim insana göre mi? Menfaate göre mi? Huzurlu , mutlu olmak mı. Elbette insan seçmek seçmek, kaliteli ve düzgün insanlar toplamak önemli ama burada bir seviye göremiyorum. Hayatın içinde binbir türlü insanla iletişim içindeyiz. Uzunluğu veya kısalığı bizim memuriyetimize göre değişebilir ama bu kadar. Felsefi bir soru olmuş biraz
İşte o an boğulma hissi oluyor kendini frenlemek zorunda kalıyorsun çünkü karşı taraf iletişime kapalı. En iyisi fazla iletişim kurmamak o insanla. Ama ailenden ya da işyerinden biriyse bu öyle zor ki
Çok zorlayıcı. Yani olabildiğince az kelime sarf etmeye çalışırım. Çünkü genelde böyle insanlar ne söylersen söyle veya ne kadar anlatırsan anlat kendilerinin doğru ve hakli olduğunu düşünür hep
Muhatap oldum oldurabilirim sandım ama karşı tarafın çabası çok önemli olduğu için dedim senden bir halt olmaz daha fazla zamanımı çalma.
Baya kibar bi soru olmuş. IQ'su sizden düşük biriyle sohbet etmek diye başlıyor özünde..
Evet aşırı zorlayıcı.
Aşırı zorlayıcı, uğraştırıcı ve zaman alıcı. Bu yüzden benim seviyemde olmayanları umursamıyorum artık.
Ya zorlayıcı bir durum ama yapacak bir şey yok neticede hayatta çeşit çeşit insanlarla muhatap oluyoruz mümkün mertebe muhatap olmamak daha iyi
Mecburiyet konuları haricinde evet olabiliyor
Kendimi çok yanlış bir yerde gibi hissediyorum gitmek istiyorum
Sanmıyorum samimi olduktan sonra her iletişim rahat kurulur
Onun seviyesine göre sohbeti kabul ediyorum. Beni yormuyor bu durum.
Hıhı , evet , aynen anlıyorum diyerek bir an önce ortamdan kaçarım.
Mümkün olduğu kadar bu durumdan kurtulmaya çalışırım
ben sohbeti kısa kesiyorum😅
Ayy sorma, hic cekilmio.🤦🏻♀️
Evet bir yandan da komik
Suskunluğu tercih ediyorum
Zor ama bazen mecburiyetler oluyor
Yok ya ben katlanamam böyle saçmalıklara
Evet zor insanı yoruyor
Benim için çocuk oyuncağı olur..
Derhal frekansı keserim.
Kolay yolu var muhattap olmamak💁🏻♀️
Ülkenin 3 te 1 i