Sence insanlar gerçekten değişir mi? Yoksa kim olduklarını daha net mi göstermeye başlar?

Sence insanlar gerçekten değişir mi? Yoksa kim olduklarını daha net mi göstermeye başlar?

Bence insan gerçekten değişebilir ama bu, istemesine ve çaba göstermesine bağlı. Yani biri gerçekten farkına varır, içten bir şekilde ister ve bunun için uğraşırsa değişebilir. Ama çoğu insan değişmek yerine sadece uyum sağlar ya da kendini bir süreliğine farklı gösterir.
Asıl mesele, değişimin mi yoksa maskenin mi düştüğünü anlamak. Çünkü bazen insanlar başta farklı bir yüzlerini gösterir, zamanla gerçek karakterleri ortaya çıkar. Eğer değişim bir olaydan sonra aniden oluyorsa ya da sadece laf düzeyindeyse, büyük ihtimalle maskedir. Ama zamanla, tutarlı bir şekilde, gerçekten emek vererek bir değişim varsa, o zaman gerçektir.
Sonuç olarak, herkes değişebilir ama çoğu kişi değişmez. Sadece ne zaman ve hangi durumda gerçek yüzünü göstereceğine bağlıdır.
Gerçek değişim, bireyin içsel bir dönüşüm yaşamasıyla mümkün olur. Bu kişinin değerlerini, inançlarını ve davranışlarını köklü bir şekilde yeniden gözden geçirmesi anlamına gelir. Ancak bazı durumlarda, insanlar sadece maskelerini düşürerek gerçek yüzlerini gösterirler. Bu, kişisel baskılara veya sosyal beklentilere yanıt olarak gelişebilir. İnsanların değişimi zaman, çaba ve öz farkındalık gerektirir. Dolayısıyla, bazıları gerçekten değişebilirken, diğerleri sadece geçici bir yüzeysel değişim gösterebilir. Her bireyin değişim süreci farklıdır ve bu süreçte samimiyet önemlidir.🦋
İnsan gerçekten değişebilir ama bu, yaşadığı şeylere, aldığı derslere ve içindeki isteğe bağlıdır. Bazıları zamanla olgunlaşır, hatalarından öğrenir, kendini geliştirir ve gerçekten farklı biri olur. Ama bazıları da aslında hep aynıdır, sadece başta farklı görünmeyi tercih etmiştir. Maskesini düşürdüğünde, en baştan beri sakladığı gerçek yüzü ortaya çıkar. Değişim, samimi ve içten bir çaba gerektirir. Eğer bir insan gerçekten değişmek istiyorsa, bunu sözleriyle değil, davranışlarıyla belli eder. Ama çoğu zaman insanlar değiştiklerini iddia ederken, aslında sadece gerçek niyetlerini daha fazla saklayamaz hale gelirler.
Maskeleri olan insanlar ayrı ama zamanla insan değişir. Bunu en güzel Can Yücel’in 20 yaşında ben şiiri anlatır.
Cevap
23Cevap
Bence değişebilirler ama insana göre değişir. kimisi değişmez olduğu gibi kalır kimisi de değişir biraz da yaşadıkları acılar bunu belirler
Insani ailesi kadar zamanda değiştirir
Huylu huyundan vazgeçmez yedisinde neyse yetmişinde de o dur. Alkolik kolay kolay alkolü bırakamaz İlk fırsatta tekrardan başlar. Çok nadirdir bırakan insan. Bunun gibi yani bıraktım deyip yapmayacağım deyip sonra ilk fırsatta bir açığını bulduğunda hemen gerekeni yaparlar.
Değişmez bak biz ayrıldık onun iş yerinde samimi bile olmadığı kız bana dünyanın küfürü etti hiç bişe yapmadı ayrıldık barıştık bir daha kimse sana küfür edemez izin vermem dedi noldu 3 ay sonra kız arkadaşı beni aradı aşağıladı küfür etti yine bişe yapmadı herşeyi bildiği halde gelmiş özür diliyor sence değişir mi bu?
İnsanlar değişebilir insanlarin değişme ihtimali vardır insanlar değişebilir insanların değişme ihtimali vardır tamam yaşadığımız dönem sıkıntılı ama birazda insanlara inanmalısın
İnsan değişebilir elbette, şayet bu değişim "insanlar ne der" veya "insanlar şöyle düşünsünler" kaygısı gütmeden içerden başlarsa...
İnsan olgunlaştıktan sonra zor değişir kişiliği ve karakteri oturmuş olur değişmesi için başına büyük bir olayın gelmesi lazım öyle nasihatla değişmez kimse
Kimseye güven olmaz hiç ummadığıın insanlar ummadığın şeyleri yapıyor olabilir
İnsan değişip dönüşebilen bir varlıktır. Eğer değişime kapalıysa orada ciddi bir sorun vardır.
İnsanlar değişmez sadece kriz anında kendilerini maskelerler sonrası yine aynı b. o. k
Değişmeyi isterse değişebilir. İstemez ise kendisi için maskeler üretir.
İnsan değişmez 7'de neyse 77'de odur, ağaç yaş iken eğilir..
Değişim için en dibi görmek lazım ya da canının yanması lazım degisim yapabilmek için. Diğer türlü insan bildiğini okumaya devam ediyor. Ayrıca herkes de değişemez bu saydığım şeyler olsa bile.
İnsanlar değişmez denir ama bir çok insan geçmiş hatalarını anlayıp, ders çıkarıp tekrarlamaz bu da değişimdir yani gerçekten değişebilir insanlar.
Tiyatro ustasının canlandırdığı karakterlerden en sevmediği karakterini canlandırmak ve oynamaktır" Statüko
İnsan ya hep aynıdır veya maske takmaya çalıyordur, en kötüsü ise hangi maskesini takacağını şaşırmış olmasıdır.
Çoğu insan uzun süreli maske takar ama özü çok değişmez. İnsan gelişime açıktır kendini geliştirmek isteyen insanlar geliştikçe zaten değişime uğrar
Yaşına bağlı sanırım genç yaşlarda birisi ise isterse değişebilir bence ama yaş almış birisi ise değişmesinin mümkün olduğunu düşünmüyorum
@Uykucupandaaaaaaaa aaa benim gibi bir panda😊
@meraklıbirpandaa aaaa 😀😀panda. tutulması falan sanırım kxkdkddkd
Nasıl buldum ama seni 😅
@meraklıbirpandaa evet tebrik ediyorum seni 😂
Konuşalım arada dkdkdk
Bunu anlamak gerçekten zor aynı evde yaşamadığın sürece
Maske takanlar da var tabi köklü değişiklikler olmasa da yüzeysel gelişmeler olur
Tecrübeyle sabit; değişen çok nadirdir genelde gerçek yüzleri ortaya çıkar.
Çok kolay değil olabilir lakin değişim isteği olur ise.
maskesi yüzüne de yapışabilir, bir de şuna bakiim yaparken dikkatli olmak lazım
İnsanlar değişebilir.
Değişmez. Can çıkar huy asla
Maskesini düşürür
Değişmek isteyebilir değişebilir
Değişir huy kalır ama
Olabilir degişebilir meyili varsa
Herkes olmus orman çocuğu ne yapacagiz bilmiyorum
Törpülenir ama değişmez.
Değişebilir ama insan çok zor değişir
Insanlar degismez sadece iyilesir.
Belirli bir süre sonra kendi olmaya başlar