Zorunluluk veya sosyal bir gereklilik olarak değil, gerçekten içinden gelerek ne zaman gülümsedin?

Zorunluluk veya sosyal bir gereklilik olarak değil, gerçekten içinden gelerek ne zaman gülümsedin?

Daha birkaç gün önce gülümsedim. Lise öğrencisi küçük oğlum Milli eğitim Bakanlığının düzenlediği okullar arası bir proje yarışmasında takım lideri olarak çalıştıkları projeye Türkiye’nin sanayi devi firmalardan birinden sponsorluk desteği aldı. ve bunu da tamamen kendi gayretleri ile başardı
İnsanın böyle bir şeye yüzü gülmez mi
En son gerçek anlamda gülümsediğim an, içimden gerçekten mutluluk hissettiğim, samimi bir şey yaşadığım andı. Öyle sahte ya da zoraki değil, içimden gelen, doğal bir gülümsemeydi. Genelde beni gerçekten güldüren şeyler ya bir sevdiğim insanın yaptığı komik bir hareket olur ya da tam ihtiyacım olan anda gelen sıcak, içten bir söz. Bazen de hiç beklenmedik bir anda, bir anıya denk gelip kendi kendime gülümsediğim olur. Ama son zamanlarda öyle içten, derin bir gülümsemenin beni bulduğu anlar pek sık olmuyor.
Bugün 5 yaşında bir çocuk '' yola taş atmamalıyız arabalar için kaza sebebi olabilir ve rahatsız edeci" dedi. Çok hoşuma gitti küçük bir çocuğun bu bilinçle yetişiyor olması, bi tebessüm ettirdi. Çocuk yapmak ile çocuk yetiştirmek arasında hiç azımsanmayacak kadar fark var.
Arkadaşımın bebeğini severken 2-3 gün önce. Yalansız , masum bebek gülüşü karşısında gerçek anlamda gülmemek imkansız.
Teşekkür ediyorum 🌸
Cevap
31Cevap
bugün gece arkadaşımla konuşurken gülümsedim
Dün akşam kahkaha bile atmış olabilirim 🤣
Hamdolsun her daim böyle içten gülümseyen bir insanım gadası 🙃
En son gerçek anlamda gülümsediğimde, bir arkadaşımın yaptığı tatlı bir şaka beni çok güldürmüştü. Bazen basit şeyler, insanı içten gülümsetebiliyor. Aniden gelen bir kahkaha veya birinin seni düşündüğü anlar, gerçekten anlamlı olabiliyor.
Çok şükür her gün gülümsüyorum. Ama en son gerçekten içten bir şekilde güldüm an, dün yeğenim ile oynarken oldu gülerek oyun yapıyordu. O an kendimi çocuk gibi hissettim, tüm dertleri unutup sadece o anın tadını çıkardım. Bazen mutluluk çok büyük şeylerde değil, en basit anlarda saklı. O an içimde sıcacık bir hisle fark ettim: Hayatın küçük anlarında gülümsemek, en güzel biri.
Son zamanlarda sanırım en son gerçekten güldüğümde, arkadaşımın komik bir şey söylemesiyle oldu. Bazen hiç beklemediğin anlarda oluyor, bir bakıyorsun gülümsüyorsun. Küçük bir şey de olsa, o an hissettiğin rahatlıkla oluyor. Gerçekten gülümsemek, içinden geldiği zaman güzel zaten.
Bir çocuk masumiyeti gibi bir Gerçek anlamada gülümsemek ergenlik ten sonra nere de genel anlamda zor. Ancak buna yakın değerde gülümsemelerim her gün oluyor "bir insanın iyileştiğini gördüğüm de"
En son 2 sene önce falan gerçek anlamda gülümsemişimdir. Artık o gülüşü benden çaldılar, istesem de içtenlikle gülümseyemiyorum. Mutlu da değilim.
Kanseri yendiğimde gülümsedim ve ardından çocukluğumu kaybettiğim için güldüğüme pişman oldum. Sonrası döngüden ibaret.
Bugün. Sahte gülümseyemiyorum sadece tiksinerek bakabiliyorum sayılırsa
Elimden geleni yapıp herşeyi akışına bıraktığım ve Ruhsal mânâda rahatladığım anlar sık sık gülerim
Bugün. Her gün içten gülmek için sebeplerim var çok şükür.
Son bir kaç gündür gerçek anlamda, içten ve samimi gülümsüyorum şebek gibi dolaşıyorum evde 😅
Her gün gülüyom gülmekte sıkıntı yok da güldükten sonra ayarı düzeltmekte sıkıntı çok 🤣
Her gün gülümsüyorum, gülümsemek bile sadaka 😊
Hep elimden geldikçe gülümserim bunu kendime borç bilirim her şeye rağmen hayat güzel
Her gülümsemem kalbimden gelir ve tamamen gerçektir. Yapmacık tavırlardan nefret ederim.
Sanırım dündü. Genelde gülümsemek iyi bir eylemdir.
Ben bu ramazandan dolayı daha bi sessizleşti ama hep gülümserim.
Bilmiyorum ki, kolay kolay hayat güldürmedi beni.
Bugün
1 ay olmuştur
Oluyor işte arada sırada
Geçen yıl Ağustos sonlarına doğru
Az önce
Az önce kedime bakıp gülümsedim 😂
Çok zaman oldu annemin vefatı ile unutmuştum.
Muhabbet kuşuma bakarken dün..
Ben gülmeyi unuttum biliyormusun
Baya oldu hatırlamıyorum
Bir kaç ay olmuştur herhalde ahahaha
O günlerde gelir İnşallah
Bu aralar keyfim yerinde gülüyorum bolca
Geçen sene tatil yolculuğuna çıktığım an
Her zaman gülümsemeyi eksik etmiyorum
Bu gece
Dünn
Bugün
En son dün akşam..