Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
değişebilir tabi ki de neden olmasın. önce belki sevmeyebilirim ama tanıdıkça ya da zaman geçtikçe o kişiyi sevebilirim ama bun da kafa dengi olmasının da büyük önemi var yani çok iyi anlaşabilmem lazım o insan ile.
ya şimdi bir düşünce var o düşünceyi alıp başka bir yere götürüp başka bir düşünceyi alıp oraya koymak sonra o düşünceyi oraya koyduğumuz hatırlamak sonra o düşüncenin değişip değişmediği tanısında bulunmak sonra bunun kesinliğini ve varlığını düşünmek değerlendirmek sonra bu değerlendirmeden emin olmak bu sonucun yapısal olan şekillerini incelemek vesâyâ bunlar çok uzun işler ya bayağı yorucu aman ne değiştireceğim yerinde dursun
Evet değişebilir zaten öyle olur ki insanlar zamanı boyunca birbirini tanır birbiri hakkında fikir edinmeye başlar Ama daha sonra tanıdığın insanın bambaşka bir kişilik olduğunu görürsün ve bu da sende belli hayal kırıklıklarına neden olur, O yüzden de insanın fikri değişir
İlk izlenim çok önemli benim için. Ama mesela ilk izlenimde iyi düşünmediğim kişiyi tanır, yanılıp yanılmadığıma bakarım. Çoğunlukla yanılmam. Değişebilir düşüncem, ancak düşüncemde yanıltan bir kişi önceden olmadı. Altıncı hissim yüksek sanırım.
Tecrübeme dayanarak şöyle bir şey söyleyeyim: Başta sevmediğim insanlarla konuşunca anlaşabilirim ama onları içten içe sevmediğim gerçeğini değiştirmediğini fark etmem çok uzun sürmez. Bazen uyuşamazsınız. Bunu kabullenin. Yani “aaa aslında çok tatlı kız” demek yerine, içimde ona karşı ısınmayan birşeyler var diyebilmeniz lazım kendinize.
Yok değişmez kimisi buna önyargı der ama bende 6. his kuvvetli. Sonradan yanılıyor muyum dediğim olaylarda ilk hissimin doğru olduğunu tecrübe ettim. Önyargı değil 6. hismiş. Artık boşa zaman kaybetmiyorum
Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
Değişmez çünkü önyargılı davranmam. İzlerim, analiz ederim, takip ederim. Beklerim aynı aykırı şeyi iki defa yaparsa yanlış olarak tarif ettiğimiz şeyi. İşte o zaman notu verilir.
Evet bunu bir çok defa yaşadım. Başta pozitif bir enerji vermese de, sonradan her anlamda samimi bulduğum insanlar oldu. O yüzden hiçbir zaman ön yargılı olmamak gerekli..
Bir insanın ne olduğuna adaletle kanaat getirmişsem artık hakkındaki sözlerim olduğuna göredir. İyi olana hak, kötü olana haksızlık vardır. Apaçık ve net. Siyah ve beyaz. Gri yok
Tanımadan kimse hakkında yargıya varmam yani. Tsnımak eğer davranışlar ise çevresine böyle durumda zaten belli eder insanoğlu ve sonradan pek değişmez.