Gerçek dostlar, insanın hayatında derin izler bırakır ve sayıca fazla olmazlar. Çünkü dostluk zamanla ve güvenle gelişen çok derin bir bağdır..

Gerçek dostlar, insanın hayatında derin izler bırakır ve sayıca fazla olmazlar. Çünkü dostluk zamanla ve güvenle gelişen çok derin bir bağdır..

İnsan hayatı boyunca edinebileceği gerçek dost sayısı, kişisel deneyimlere, değerlerine ve sosyal çevresine bağlı olarak değişir. Ancak yapılan araştırmalar ve sosyal bilimcilerin görüşlerine göre, bir kişi genellikle birkaç gerçek dost edinebilir. Bu sayının aralığı genellikle 2 ile 5 arasında değişir. Bu sınırlı sayı, genellikle dostlukların derinliği ve kalıcılığıyla ilgilidir. Gerçek dostlar, sadece birlikte vakit geçirilen kişiler değil, aynı zamanda zor zamanlarda yanınızda olan, sizi olduğu gibi kabul eden ve güvenebileceğiniz insanlardır. Bu tür dostluklar, zaman, çaba ve karşılıklı güven gerektirir, bu da bu tür dostlukların sınırlı sayıda olmasına neden olabilir. Birçok insan çevresinde arkadaşlar edinse de, gerçek dostluklar daha nadir ve daha anlamlıdır. Günümüzün hızlı ve dijitalleşmiş dünyasında, sosyal bağlantılar çoğalsa da, derin, güvene dayalı ve uzun süreli dostluklar daha az bulunabilir. Bu nedenle, gerçek dost sayısının sınırlı olması, aslında dostluğun kalitesini ve değerini de yansıtır.
Hayat boyunca çok insan tanıyabilirim, birçok arkadaşım olabilir ama gerçek dost dediğim insan sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Çünkü dostluk, zamanla sınanan, iyi ve kötü günleri birlikte göğüsleyebilen insanlarla kurulan bir bağ. Herkes iyi gün dostu olabilir ama zor zamanlarda gerçekten yanında olan, senin için fedakârlık yapabilen, seni sen olduğun için seven insanlar çok nadir çıkar. O yüzden hayatım boyunca belki iki, bilemedin üç gerçek dost edinebilirim, ama onlar da ömürlük olur.
Bana göre ;Gerçek dostluk, zamanın ve yaşanmışlıkların süzgecinden geçerek şekillenir. Hayatım boyunca birçok insan tanıdım ama gerçek dost diyebileceğim sadece birkaç kişi çıktı. Çünkü dostluk, iyi gününde yanında olan değil, kötü gününde sırtını yaslayabileceğin kişidir. Sayıları bir elin parmaklarını geçmez ama varlıkları paha biçilemez. Gerçek dost, çıkar gözetmez, seni sen olduğun için kabul eder ve her koşulda yanında olur.
Eig için teşekkürlee
Gerçek dostluk öyle her köşe başında bulunmaz. İnsan hayatı boyunca belki bir, bilemedin iki ya da üç tane gerçekten sağlam dost edinebilir. Öyle her “kanka” diyene güvenmek olmaz, çünkü çoğu kişi iyi gün dostudur. Gerçek dost dediğin, en dipteyken bile yanında olan, seninle gülen ama gerektiğinde de yüzüne gerçeği söyleyendir. Yıllar geçtikçe bazıları gelir, bazıları gider ama gerçekten sağlam olanlar hep kalır. O yüzden sayıdan çok, kalitesine bakmak lazım. Az olsun, öz olsun.
Cevap
24Cevap
Hayatın boyunca edinebileceğin arkadaş sayısı yüzlercedir. Dost sayısı belki 15-20 tanedir. Gerçek dost, sırdaş diyebileceğimiz kişi sayısı ise 3 belki 4 kişi olur, daha fazla olmaz diye düşünüyorum.
Ya bir iki tanesi de denk gelir ya da hiç düzgün dostu olmaz
dost dediğin bir elin parmağını geçmemelidir bence
1-2 dost.. Fazlası yalan olur.
Gerçek dostluk, sayısal bir rakamdan ziyade, kurulan ilişkinin derinliği ve samimiyetiyle ilgilidir. Ancak, sosyal psikoloji araştırmalarına göre, insanlar yaşamları boyunca sadece sınırlı sayıda yakın dostluk geliştirebilirler. Örneğin, bazı araştırmalar (Dunbar’ın sayısı gibi) insanların yoğun samimi ilişki çevresinin genellikle 3 ila 5 kişi civarında olduğunu öne sürer. Bu kişiler, hayatın önemli anlarını paylaştığınız, güven ve destek temelli ilişkiler kurduğunuz bireylerdir.
Özetle, herkesin deneyimi farklı olsa da, gerçek dostlukların kalitesi ve sürekliliği, sayılarından çok kurduğunuz bağın derinliğiyle ölçülür. Bu nedenle, "kaç gerçek dost" sorusunun kesin bir cevabı olmamakla birlikte, yaşam boyu 3 ila 5 yakın dostluk kurmanın yaygın olduğu söylenebilir.
Gerçek dostluk, zamanın ve yaşanmışlıkların süzgecinden geçerek şekillenir. Hayatım boyunca birçok insan tanıdım ama gerçek dost diyebileceğim sadece birkaç kişi çıktı. Çünkü dostluk, iyi gününde yanında olan değil, kötü gününde sırtını yaslayabileceğin kişidir. Sayıları bir elin parmaklarını geçmez ama varlıkları paha biçilemez. Gerçek dost, çıkar gözetmez, seni sen olduğun için kabul eder ve her koşulda yanında olur.
Öyle zannediyorum ki 3 tane olabilir herhalde. gerçek dost senin kusurlarını bilen bunları tolere etmeye çalışan bundan dolayı senden soğumayan ve de seni kullanmayan kimsedir.
Dost acı söyler derler, gerçek dostta böyledir...
Bazen güzel dost ve kaliteli insanlar topluluğuna denk gelebiliriz ama genel olarak bireysel olarak ortalama 3 tane diye düşünüyorum en fazla
Gerçek dostlarım olsa dahi derim ki; bu durum gerçek dışıdır. İnsanın gerçek dostları yoktur. Çıkarları doğrultusunda ilişkileri bazı ödün verdikleri şeyleri ön planda tutmaları ve biraz vakit ile gerçek dostlar edinildiği düşünülür. Bu saçma bir inançtır. Mantık aksini iddia eder ben ise bunun mümkün olması zor, olursa da çıkarlar ön planda tutulmasından olur.
çok edindim ama çok seçici oldum hep…. Çok insan ile hem Eğitim hem Kariyer hem Sosyal Sorumluluk Çerçevesinde tanıdım ve sağlam bağlar kurdum… insan biriktirdim derler ya…
Çok fazla arkadaşı olur ama kalıcı arkadaşı azdır. Konuşmak istesem ya da ağlamak istesem koşup gelebilecek 5 tane kardeşim diyebileceğim arkadaşım var.
Benim hayatımda 1 tane gerçek dostum oldu o da 10 yıllık zaten. Bir sürü arkadaşları olanlar hep küstüler konuşmadılar birbirleriyle. Az ve öz iyidir. Kafa ütüleyen yok.
İnsan hayatı boyunca en fazla 2-3 gerçek dost edinebilir. Gerçek dost, mesafe ve zaman ne olursa olsun yanında olandır. Çoğu kişi birçok arkadaş edinir ama gerçek dost bulmak nadirdir.
Bazen 1, bazen sayamayacağı kadar. Bu insanın dosta bakışına ve insan tanımasına göre değişiyor.
3 veya 4 tane olabilir en fazla. Zaten güven, saygı ve sevgi denen şeyler, hele bu zamanda kolay kolay oluşmuyor maalesef.
Bir elin parmaklarını geçecek kadar dostunuz varsa gerçekten aşırı derecede şanslısınız demektir. Derler ya kadir gecesi mı digdun diye öyle.
"Bence" O insanın gönlünün ne kadar geni ve açık olduğu ile ilişkilidir
En son safhada kim kaldıysa yanında, en gerçek dostu odur gibi sanki. Yani bir.
Hiç belli olmaz. 0 ila 1 arasında değişir. 😁
Bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar. En azından bende böyledir. Ömürlük oluyor onlarda
Kısmet
Bilemeyiz
Gerçek zann ediyoruz yalan çıkıyo
Bir sürü tanıdığım var ve gerçek dost diyeceğim sadece 3 kişi var
gerçek dost olduğu sürece çok adedine gerçek dost edinebilir
Sana bir hayat tecrübesi
Herkesle çabuk samimi olan kendini sıcak kanlı olarak tanımlayan tiplerden dost olmaz
Varsan iyidir yoksan unutur çünkü herkesle samimi dir yapmacık tır
Bir tane o da kendiniz yani benim kendim dışimda yok ailem bile yalan öyle söyleyeyim.
Arkadaş çokta DOST 2 tane var
3 veya 5 tane en fazla
Birkaç tane
Sadece 1 kişi olur
1 ya da 2 ötesi olmaz
2 veya 3 fazlasıyla yeter bence
Bunu yaşamadan bilemeyiz
4 tane ölünce mezara götürsün yeter..
5 yılda bir karşılaştığım olaydır.
1 2 tane daha fazlası olamaz
Dost dediğin en fazla 2 tanedir
Hadi bilemedin 3 diyelim en iyi ihtimalle. Gerisi arkadaştır
2 enfazla o da çok şanslı ise.
dost kavramına inancım yok
Benim ömürlük arkadşaım olmadı.
Bir elin parmağını geçmeyecek kadar.
2-3 tane ama bu devirde dost edinmek çok zor
Maksimum 4-5 derim. Az olsun öz olsun.
1 onuda edinmedim daha
Ben hiç dost edinemedim
2 ya da 3 olur fazla dost olmaz
3-4 tane yeterli bence
Hiiiiiiç
Sıfır
Birtane olsun yeter dost
1-2 tane
Bnce bir tane edinir, fazlasına gerek yok.
Sadece bir
Bir ya da iki belki
Bu soruyu ancak seneler sonra cevaplayabilirim
Dört beş
Bir tane oluyomuş
Bence birtane
Az bence
Max 2
şans işi
Benim hiç yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?