Gerçek dostlar, insanın hayatında derin izler bırakır ve genellikle sayıca fazla olmaz. Çünkü dostluk, zamanla ve güvenle gelişen bir bağdır, bu da her ilişkide kolayca sağlanabilecek bir şey değildir. Bazı insanlar birkaç gerçek dost edinirken, diğerleri hayatları boyunca yalnızca birkaç kişiyle gerçekten derin bir bağ kurabilirler.
Peki, sizce bir insanın hayatında gerçek dost sayısı ne kadar olmalıdır?
Bunun cevabını veremem çünkü gerçek dostum dediğin insan 10 yıl sonrada senin kuyunu kazabiliyor sevdiğim değer verdiğim arkadaşlarım dostlarım var fakat gerçek dostluğun varlığına pek inancım kalmadı her an tetikteyim her an her şey olabilir
İnsanın hayatı boyunca Bence hiç dostu olmaz Ben dostluk diye bir kavramın olduğuna inanmıyorum ki Aslında sizin dostum dediğiniz kişiyi siz ne kadar iyi davranırsanız onun ne kadar işine gelecek şekilde kelimeler kullanırsanız, o insan sizin dostunuzdur ama o insanım böyle rahatsız edecek nefsine dokunacak bir şey yaptığınız zaman sizi terk ediyorsa o dostunuz değildir Bu yüzden hayatın boyunca hayatıma giren birçok insan dostun kardeşim arkadaşım bir tanem diye gezdi ama bakın şu anda yalnızım O yüzden insanın en güzel dostu yine kendisidir.
Sayı olarak söyleyemem. Zira mühim olan o dostla kurulan içsel ve güvenli bağdır. Bir çok insanla tanışırız, ortak yönlerimizde vardır. Ama bazıları ruhumuza, kalbimize ve zihnimize daha çok hitap eder ve denk gelir. Hatta çok uzaklarda olsa dahi, yanında olandan daha yakındır sana.. Kilometrelerce öteden hisseder seni.. Düşmandan dahi duyar seni, yanında olsa bakışından anlar ve her anında yanında olur.. Mühim olan böylesine derin bir dostluk yakalayabilmek.. Çünkü bazen bir kişi bir çok kişiye bedel olur ve hayatına çok güzel dokunur..
Dostum kardeşim diyebileceğim 4 yakın arkadaşım var ve ailem gibiler. Fakat 1 tanesi her şeyimi bilir ve ahiretliğim o benim.
Yakın samimi olduğum yine dostum diyebileceğim her şeyime koşan ve onların her şeyine koştuğum çok arkadaşım var. Hayatım boyunca iyi düzgün arkadaşlar biriktirdim. Çok şanslıyım.
Valla bu işler belli olmaz çok dost var sanırsın kötü gün olmadan bilinmez gerçek yüz dost dersin düşman düşman dersin dost çıkar ben üstüme düşeni yaparım kendi bilir sevende sevmeyende
En gerçek dost dediğim bile post çıkınca doğal olarak hayatımda sadece birkaç tane normal arkadaş kaldı, onlarda yeterde artar. Ben kendimin gerçek dostuyum.
Benim icin fazla dosta gerek yok 1 hadi diyelim 2 kisi yeterli digerlerini arkadas olarak görüyorum seviyorum ama dost olarak fazla kisiye gerek duymuyorum