Hayatınızdaki dönüm noktalarınızda ve zor zamanlarınızda kendinizi nasıl motive ediyorsunuz?

Hayatınızdaki dönüm noktalarınızda ve zor zamanlarınızda kendinizi nasıl motive ediyorsunuz?

Bâzen diğer zamanlara oranla çakıldığını hissedebilirsin.
Büyük başarıları yakalaman gerektiğini yâhut güzel nimetlere erişmeye ramak kala ıskaladığını da hissedebilirsin.
Her gün iyileştirici küçük bazı adımlar at, bunlar seni hem motive edecek hemde başarıya ulaştıracaktır...
Başarılı olmuş insanlar bir anlık motivasyon ile, ani bir hareket ile bir yerlere gelmiş kişiler değillerdir.
Bilakis sürekli bir şekilde küçükte olsa menzile doğru yola çıkmış, çaba sarf etmiş kimselerdir...
Kendime verdiğim en değerli tavsiye, ne olursa olsun kendim olmaktan vazgeçmemek. Hayat bazen sert darbeler vurabilir, insanlar değişebilir, hayal kırıklıkları yaşanabilir ama özümü kaybetmemem gerektiğini öğrendim. Kendimi başkalarına göre şekillendirmeye çalışmak yerine, beni ben yapan değerlerime sahip çıkmam gerektiğini biliyorum. Kimse için fazla fedakârlık yapıp kendimi harcamam, hak ettiğim değeri görmediğim yerde durmam ve en önemlisi de kendi mutluluğumu ikinci plana atmadan ilerlemem gerektiğini öğrendim.
Bir tek tavsiye diyemem ama herkes için hayat düsturudur diyebileceğim tavsiyelerim var. Kendini sev, sağlığına ve uykuna dikkat et, kendine saygın olsun ki insanlardan da saygı gör. Kendini kimseye ezdirme, hakkını her zaman ara, haksızlığa karşı sessiz kalma, insana ve doğaya zarar verme. Öfkene hakim ol, çok sevinçliyken söz verme, kazanmadığın parayı harcama. Yanlış cebe elini atma, yanlış yatakta yatma.
Kendime verdiğim en değerli tavsiye, "Daha fazla dinle, daha az konuş." İnsanlar, başkalarından öğrenmek ve anlamak için daha fazla dinleme fırsatı bulmalı. Bu, yalnızca ilişkileri güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda kendi düşüncelerimi daha derinlemesine değerlendirmeme de yardımcı olur. Ayrıca, bazen susmak ve sadece olmak, insanın daha iyi bir anlayış geliştirmesine olanak tanır.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Cevap
20Cevap
Dünyanı değiştir dostum ve degistirdigin dünyada yaşa
İyi hissetmek de kötü hissetmek de 24 saat o yüzden hiçbir şeyi takma
Evet iş arkadaşım demişti bunu o kadar doğru kş
kimseye güvenmemek tabi ki de...
Gerçekten ne kadar anlık sinirlenmelerim olsa bile artık hiç bir şeyin zoruma gitmediğini ve ne yaşarsam yaşayayım umursamadığımı fark ediyorum. Geceye babamın horlamasıyla uyandım. Neyse her şey geçiyor cesur ol ve kimsenin düşüncelerine göre hareket etme! Korkma! Olaylara iyimser açıdan bak sadece yüzleşmen gereken şeyler vardı ve yüzleştin! Allah'ın seni bazı açılardan koruduğunu unutma ve bu kısımları bul.. Olaylara karşı büyük bir soğukkanlılıkla yaklaşıyorum. Herkese karşı sınırlarını net olarak belirt ve sözünün arkasında duran birisi ol.. Küçük şeylere canını sıkma! Çok büyük bir şey olmadıkça negatif olaylara cevap verme ve he he de geç.. Sen olayın kendisi değilsin kimsenin negatif alanına girmemenin tek yolu onun enerjisini yok sayıp ona tepki vermemektir. Çünkü yapılan davranışlar birbirine yansır.. Sen o aynaya dönme o kendine baksın.
Hayatta en değerli tavsiyem: Kendimden başka kimseye tam anlamıyla güvenmemem gerektiği. İnsanlar değişir, şartlar değişir ama kendine verdiğin söz hep seninledir. Zor zamanlarımda, beni ben yapan değerleri hatırlayarak motive olurum. Başkalarının ne dediği değil, benim ne hissettiğim önemli. En büyük güç, kendi iç sesini dinlemekte. Çünkü iki kişinin bildiği, sır olmaktan çıkar.
Kendime verdiğim en değerli tavsiye şu: Kimseyi gereğinden fazla önemseme, kendini de küçümseme.
Çünkü insanlar gelir geçer, bazen yanında olurlar, bazen olmazlar. Ama sen kendinle hep baş başa kalacaksın. Başkalarının seni nasıl gördüğü değil, senin kendini nasıl gördüğün önemli. O yüzden ne pahasına olursa olsun, kendine sadık kal. Hayatta her şey değişir, ama sen kendini kaybetmezsen, hep bir yolunu bulursun.
Yanlış yap derim kendime. Bir insan olarak doğrular için yanlışlara ihtiyaç duyduğumuzu görüyorum ve bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Yanlışların ben de büyük etkisi olacaktır. Belki hayatımı karartacak belki süründüreceklerdir. Fakat benim yanlışlarım ve tercihlerim olacaktır, bu yanlışlar ve tercihler bir sonraki kapıyı açacaktır. Bazen son yanlışım derim ama yine bir yanlışı seçerim.
Yalnız doğdun, yalnız yaşayıp, yalnız öleceksin. Sende herkese menfaatine göre varsın, herkeste sana öyle. Hayat kısa ve uzmeye, üzülmeye değmez. Anda yaşa ve anı yaşa. Ne olacak deme, olduğu gibi sonlanacağı var herşeyin.
Zaman diyorum kahyam zaman , kimse zamanı durduramaz elbette.(Sıkıntılı anlarda)
Zamanı durduramam , tadını çıkartayım o zaman (mutlu olduğum anlarda)
Her şeyi yeteri kadar yaşarım. Fazlasında ben yokum. Bu denli fazlalıkla şımarmak ya da kızgın duygulara sahip olmak istemem. Sonra kendimi nasıl zaptederim, mazallah. 🤣
Yaşadığın An herzaman " kâr "gelecek ise sonuçlarını bilmediğin riskli bir yatırım. Bu yüzden kârlı olanı hayatını riskler için harcama
Her düştüğünde yine kendini kaldıracak ve devam edecek kişi sensin
🌸🌸🕊🕊
kendine tavsiye verme oğlum başkalarına ver havalı durursun not ergenlere tavsiye vermiyorum
Z kuşağı baş ağrısı sadece
Çok kişiye danış ama günahıyla sevabıyla kendi bildiğini yap.
Ne dem bâki ne gam bâki. Şaşmayan tek gerçek.
Bazı iblislere bulaşma diyorum ama kendimi bir türlü tutamıyorum maalesef
Kendini olduğun gibi kabul et ama her zaman daha iyisi için çabala.
Değecek insanlara, seni iyi hissettirecek insanlara kalbini aç.
Aynen öyleee
Bununda ustesınden gelırım Ewet dünyanın sonu degıl
Kimseye güvenme derim sürekli kendime ama çok dolandırıldım
Kimseye güvenme
Dünyada senden değerli kimse yok uzMe kendini.
Kariyerin seni terk etmez
Üç günlük dünya için 2 gün düşünme
Ben dağıldığım zaman toparlanmaya çalışmıyorum.
Kimse için kendinizden ödün vermeyin
Aynen öyle
Yeter ki huzur ve mutluluğum olsun
Sen yaparsın kızım diyorum
Bu hayatta hiç kimseye güvenme
Kimseye güvenme şartlar değişince herkes değişir
Senin senden başka dostun yoktur..
Kendinin istediklerine kulak ver
Ne olursa olsun ardına bakma
İnsanlara güvenme..
Bu da geçer ya hu derim.
Õlecen lan.