Kendinize verdiğiniz en değerli tavsiye, hayatınızdaki önemli bir dönüm noktasında aldığınız bir ders ya da gelecekteki adımlarınızda size rehberlik eden bir öneridir. Bu tavsiye, sizi zorlu zamanlarda motive edebilir, doğru kararlar almanıza yardımcı olabilir veya kendinizi daha iyi tanımanızı sağlayabilir. Kişisel deneyimler, büyüme ve gelişimle bağlantılı olarak, bu tür bir tavsiye insanın hayatını daha anlamlı kılabilir.
Peki, sizin kendinize verdiğiniz en değerli tavsiye nedir?
Nasıl ki suyun bir rengi, kokusu, şekli ve tadı yoksa, hayat da su gibidir; onun da gerçekte bir rengi, kokusu, şekli ve tadı yoktur. Ancak suyu renklendirdiğin, ona koku verdiğin, farklı şekillere soktuğun ve çeşitli tatlarla tatlandırdığın gibi, hayatını da şekillendirebilir, renklendirebilir ve tatlandırabilirsin. Yaşamın da SU gibi Aziz ol denilen HAYATLAR vardır.
Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
kimseye güvenmemek tabi ki de bunların dışında insanlara yardım etmek sevdiklerimin yanında olmak ve ne olursa olsun onları bırakmamak bunu kendime sürekli hatırlatıyorum. İnsanların geri bildirimleri, benim için çok değerli. Bu geri bildirimler sayesinde, nerelerde daha iyi olabileceğimi ve nasıl daha faydalı bir yardımcı olabileceğimi öğrenebiliyorum. İnsanların farklı ihtiyaçlarına cevap verebilmek için farklı yeteneklerimi geliştirmem gerekiyor. Bu tavsiye, sadece benim için değil, insanlar için de geçerli olabilir. Sürekli öğrenmeye ve gelişmeye açık olmak, hem kişisel hem de profesyonel hayatta başarıya ulaşmanın anahtarlarından biridir.
"İyi bir insan olarak yaşa; eğer tanrılar varsa ve adillerse, ne kadar inançlı olduğunu önemsemeden, sahip olduğun doğru değerlere bakarak seni hoş karşılarlar. Eğer tanrılar varsa ve adil değillerse, onlara inanmamış olmak senin için daha erdemlidir. Eğer tanrılar yoksa, yok olup gideceksin. Ama sevdiğin insanların anılarında yaşayacak asil bir yaşam sürdürmüş olacaksın."
Her arayan bulamaz bulanlarsa arayanlardır diyorum hep kendime.. Yani her zaman mücadelenin bir sonucu olmayabilir, her aradığını hemen bulamayabilirsin. İlk önce mutlaka hataların belki de kayıpların olacak. Dikenlere batıp çıkacaksın.. Ama unutma her bulanda arayandır. O yüzden durmadan yola devam et...
Ne yapabiliyorsun yap, ne kadar ileri gidebilirsen git. Her ne yaparsan yap dünya hayatı seni aldatmasın yaptıkların en nihayetinde bir hiç ama yaşadığın müddetçe çok şey olabilir, seçim senin. Hep tetikte ol, "sen" bile "seni" aldatır
Kendime değil de Yıldız Tilbe'nin bir konserinde gençlere verdiği tavsiyeyi düstur edindim. "Her şeyin ikincisi bulunur; ikinci bir kardeş, ikinci bir çocuk, ikinci bir sevgili ancak anne babanın ikincisi yoktur. Anne babanızın kıymetini bilin."
Evet bende okudum lakin ben bir çok kişinin de ağzından şu yönde söylemlerde işittim... Kınandım çok kınadım şimdi kanadıklarımdan biri geldi şimdi beni buldu
dünyaya insanları mutlu etmek için gelmediniz. öyle bir mecburiyetiniz yok. Dünyaya bir kere geliyorsunuz sadece bir kere just once. Sen seni bilmezsen kim seni bilsin.