Yıllardır anksiyete yaşıyorum terapilerle kökenine indiğimizde sorunun bu olduğu tespit edildi ama çok zorlanıyorum bunu nasıl düzeltebilirim?
zihnim sürekli karşıdakinin yerine geçerek onun hislerini duygularını davranışlarını yaşıyormuş gibi takıntı yapıyor? Onun düşüncelerini kendi zihnimde düşünüyorum ve inanıyorum. Bu nedenle kendime güvenim düşüyor , sürekli onay arayan sürekli insanların sözlerinden etkilenen , tepki görmek istemeyen biri haline geliyorum çıkmazda gibiyim napıcam?
Güncellemeler
1 yıl
Lütfen bir fikir verinnn
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
takmayın bence
Tamam
Bunun çaresini burada bulmak zor gibi
okb var sende
Bencede
Nasıl yenicem bilmiyorum sürekli strese giriyorum ve zihnim sürekli duyduğu bi şarkı sözünü veya bi kelimeyi tekrar edip duruyor bu kez
psikiyatri ilac yazmadi mi terapiyle gecmez
Niye geçmesinnn
Bir de sürekli korku var içimde kapının oraya bakıyorum dışarı çıkınca sürekli çantama dokunuyorum sanki kötü bişe olacak korkusu
kendimden biliyorum aynisi ben de yillarca terapi aldim
okb iste tamamen okb bunlarin hepsi
Gerçekten mi terapistim bana okb tanısı almaz bu sen obsesifsin diyor sende neler oluyordu ilaçla düzeldin mi
Tamam işte obsesifsin demek istedim. Benim şizo-obsesif tanım var profesöre gitmiştim. İlaç kullanmıyorum. Ayrıca terapistin seni nasıl psikiyatriye yönlendirmemiş anlamadım bence ona güvenme iyi psikolog olsa seni direkt yönlendirirdi psikiyatriye. Ben geçen psikoloğa gittim psikiyatriye gitmelisin ben seninle devam edemem diye beni reddetti. Düşün ben para vermeye hazırdım ama o, ben onu aşıyorum diye psikiyatriyle devam etmelisin diye görüşmeyi kabul etmedi. Sana tavsiyem psikiyatriye gitmen çünkü sana rahatsizlik veren bu şeyler terapiyle geçmiyor emin ol yıllarca psikologlara gittim terapi aldım hicbir iyilesmem olmadi. İlac sevmiyorum almak istemedigim icin almiyorum yoksa raporum var benim de
bu insanlar hakkinda olan sıkıntın var ya benim de öyle sıkıntılarım dusuncelerim var yillardir bu yuzden kendimi soyutladim arkadas cevrem falan . Ve sende olan işte cantaya dokunma dürtüsü falan korkular. Hepsi bende de var. Bunlarin temel sebebi obsesif dusunceler okb rahatsizligi
Bu kadın alanında çok başarılı yani çok daha ağır vakaları tedavi etmiş ve bendeki başka bir çok ağır sorunu çözdü şaşırdım bende ondan devam ettim travma tedavisi uyguluyor anne karnına kadar , ve süreç yorucu geçse de kalıcı sonuçlar veriyor ama dediğim gibi süreç aşırı yorucu geçiyor. Ben hamilelik be doğum nedeniyle ilaç kullanamadım ondan önce kullanmıştım zaten ama ilaçladı bırakınca yine aynı oluyor insan. Bu dediki kökten çözelim ne sebep oluyorsa onu çalışalım. Ama artık yoruldum. Doğumdan sonra arttı bu takıntılar çok bunalıyorum kafayı yemekten korkmaya başladım
Emzirdiğimden dolayı da ilaç kullanmak istemiyorum peki senin bmyle bi tanın varsa nasıl ilaçsız duruyorsun
Şizo obsesif çok ağır bi tanı çünkü
Ben ilac icmek istemiyorum hicbir ilaci. Ona da takintim var sanirim
Gecmis olsun bu arada üzüldüm cok zor
Evet bende yalnızım şu an tüm arkadaşlarımı uzaklaştırdım kendimden aileleri herkesten nem kapıyorum bi bakıştan bi sözden kafaya takıyorum bunalıyorum ama yalnızlıkta bunaltmaya başladı şimdide kendime taktım zaten yıllarca bedenime saçıma her şeye takıktım öfke kontrolsüzlüğüm felan vardı onlar geçti fakat bunlar patlak verdi şimdi acayip bi korku da var içimde kötü varlık görme korkusu
Benim annemde şiddetli okb ondan geçti sanırım
Bir de hap içiyorum ya boğulma korkum var sanki boğulucam yüzemiylrum su içerken bazen korkuyorum
Aniden dilim şişer boğulurum diye ilaç içmekte istemiyorum ya alerji olursam yan etki yaparsa
Kafayı yicem ya
Ben de cocukluktan beri agir okb yasiyorum insanlarin her lafini analiz ediyorum mimiklerine kadar beynindeki dusuncelere kadar kafama takiyorum bi de sesler duyuyorum o konuya hic girmiyim. Bi de dedigin gibi takintilar evrimleşiyor çesit cesit degisiyor dönem dönem yeni bir sey cikiyor ama şu insanlari takmak hic degismiyor o hep var.
Heh bende öyleyim küçükten beri yüz ifadeleri hareketleri izleyip anlamaya çalışıyorum üstüme alınıp kafaya takıyorum kendimi kötü hissediyorum ve karşıdakinin hislerinden kendimi sorumlu tutuyorum o yüzden hep onay bağımlısı oldum. Sesler mi duyuyorsun Allah yardımcın olsun geçmiş olsun ya , peki nasıl bir terapi aldın
Ve bunlarla şu an nasıl yaşıyorsun bunalmıyor musun
Takip attım size