Bu dünya bir kez tercüme edildiğinde Gerçek anlamı anlaşılmayacak İnandığım şey ise yalnızca, gözlerini açtığında Dokunduğun dünyadır
Yalnızca yaşayıp gitmek istemiyorum
Seçtiğim kişinin gölgesi Fırlatıp attığım şeyin cesedi Fark ettim ki içimde büyüyen günahın çocuğu Adaletin ardında, fedakarlığın derinlerinde Kalbimin içerisinde günahın çocuğu var
Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
Başkalarına zarar verme isteği, kıskançlık ve haset duyguları, yüreği zehirleyen en güçlü etkenlerdendir. Başkalarının mutsuzluğundan zevk almak veya başarılarını çekememek, içsel çirkinliğin en belirgin işaretlerindendir. Sadece kendi çıkarlarını düşünen, başkalarının duygularına ve ihtiyaçlarına kayıtsız kalan kişiler, yüreklerini katılaştırır. Empati yoksunluğu, başkalarının acılarını anlamayı ve paylaşmayı engeller, bu da insanı içten içe çirkinleştirir. Sürekli yalan söylemek, insanlara karşı dürüst olmamak ve ikiyüzlü davranmak, kişinin iç dünyasını çürütür. Güvenilmezlik ve sahtekarlık, insan ilişkilerini zehirler ve kişinin kendi vicdanını karartır. Sürekli öfke duymak, nefret beslemek ve kin tutmak, yüreği karartan güçlü duygulardır. Affedememe ve intikam arzusu, kişinin iç huzurunu bozar ve onu içten içe çirkinleştirir. Farklılıklara saygı duymamak, insanları ırk, din, dil veya cinsiyet gibi nedenlerle ayrıştırmak, yüreği daraltır. Hoşgörüsüzlük ve ayrımcılık, insanları birbirine düşman eder ve toplumsal huzursuzluğa neden olur.
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Bir insanın yüreğini en çok kin, bencillik ve haksızlık çirkinleştirir. Sürekli intikam peşinde koşan, başkalarının mutsuzluğundan beslenen, sadece kendi çıkarlarını düşünen biri zamanla içten içe çürür. Hayatta herkesin başına kötü şeyler gelir ama önemli olan, bunların insanın kalbini nasıl şekillendirdiğidir. Bazıları yaşadıkları acılardan ders çıkarıp daha iyi bir insan olurken, bazıları hırsına yenik düşüp kötülüğü bir yaşam tarzı haline getirir. En büyük çirkinlik, insanın içindeki merhameti kaybetmesiyle başlar. Çünkü merhameti biten insanın ne kalbi kalır ne de ruhu.
Gördüklerindir kalbine tesir, Fikirlerinde dolaşan bir esir, Ruhun ise bundan müteessir,
Her damlada birikiyor çirkinlik, Bunu gördüğünde geliyor irkillik, Çok değildin , günahta bir tekillik, Zaman dediğin tam bir gariplik,
Bu zemheride merdümgirizlik, Sevapta vardı, pek bir titizlik, Yok onda bekleyiş vede gizlilik, Ne yapardı insan? günahlara izlilik, Gaddarlıktı yaptığı, merhametsizlik,
Sen şimdi sayfalarca yazı yazsan ne yazmasan ne böylesi mutheşmel dizeler yazdıktan sonra ben sana şair derim ki! 😍
Sorun beni geçmişe götürdü, bir zamanlar buralarda dolaştığım çirkinkalplinsan hırkasına sarıldım yeniden.
İnsanı güzelleştiren de çirkinleştiren de gören gözler aslında. Kendi, bunun farkına kolayca varamaz çünkü. Toplumun baskısı, ön yargısı eleştirisi ya bir insanda çiçek bahçesi açtırır. Ya da onu kendi cehennemine sürükler. Her şey toplumda bitiyor. Çünkü ben insanda hiçbir çirkinlik, kötülük bulamadım ki çirkinlik adını alsın
Ah, keşke bana at olsa. Bir şarkının dizeleri bu🥲 Evet, aslında olan insanla beraber gören gözlerin önemi de var. Sadece tek taraflı düşünmek doğru değil gibi
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bir insanın yüreği çocukluktan çıkmaya başladığı an çirkinleşmeye başlar. İlk başta anlamaz. Ama zamanla duyduğu kıskançlık, kin, nefret gibi duygular zamanla kalbini karartmaya başlar.
Ama bunun tam terside olabilir. Her insanın kalbi çirkin değildir. Her şeye rağmen temiz tutmuştur kalbini..
Bir insanın yüreğini en çok bencillik, sevgisizlik ve empati yoksunluğu çirkinleştirir. Başkalarını küçümsemek, kin tutmak ya da sürekli kendi çıkarlarını düşünmek, bir insanın içindeki ışığı karartabilir. Yürek güzelliği, sevgi, anlayış ve hoşgörüyle büyür. Ama kişinin yaşadığı acılar ya da travmalar da bazen yüreğini karartabilir. Bunu çözmek, farkına varıp üzerinde çalışmakla mümkün. Herkesin içinde bir iyilik tohumu vardır; önemli olan onu sulamak ve büyütmek.
Vicdanı olmayan insanın yüreği de çirkindir.. Kendi içindeki adalet terazisi şaşmışsa, yüreği de çirkindir.. Bencilse, nankörse, ahde vefası yoksa çirkindir demektir..