Bugün sürekli akıl veren birine " kendim için en iyisini bilirim " dedim.
Küçümser gibi mimik yaptı.
Sizce iyi mi yapmışım yoksa başka ne cevaplar verebilirdim?
Bugün sürekli akıl veren birine " kendim için en iyisini bilirim " dedim.
Küçümser gibi mimik yaptı.
Sizce iyi mi yapmışım yoksa başka ne cevaplar verebilirdim?
Bence çok iyi yapmışsın! "Kendim için en iyisini bilirim." net, özgüvenli ve sınır koyan bir cevap. Karşındaki kişi küçümser bir mimik yaptıysa bu, senin özgüvenini veya bağımsız karar alma yeteneğini sindiremiyor olabilir.
Ama bazen daha az savunmacı ya da daha yumuşak bir şekilde de tepki vermek gerekebilir.
"Önerin için teşekkür ederim ama ben kendi yolumu çizmeyi tercih ediyorum."
"Bunu kendi deneyimlerime göre değerlendireceğim."
"Vay, ne güzel bir danışmanım var ama ben ücretsiz danışmanlık almayı bıraktım." (Gülerek)
"Bence de herkes kendi hayatının uzmanı, değil mi?"
"Benim için en doğrusunu ben bilirim, senin için de en doğrusunu sen bilirsin. Böyle daha sağlıklı."
Eğer karşındaki kişi sürekli sınırlarını aşıyorsa, bazen en iyi cevap hiç cevap vermemektir. Unutma, kendine güvenerek verdiğin her yanıt en doğru yanıttır!
Gerçekten iyi mi yapmışım? Peki bir şey daha sorabilir miyim?
Bu arada daha çeşitli cevaplar için teşekkür ederim güzel cevaplar
Rica ederim, tabii ki sorabilirsin.
Mesela bir mekana gidince kendi istediği masaya oturmakta ısrarcı olan tipler.
Ya da ben bi masaya yönelip oturduğumda gel buraya oturalım diyip beni kaldırıp diğer masaya geçirmeye çalışan insan
Veya yakın arkadaşın bile olsa biraz sessiz konuş diye arka arkaya uyarıp müdahale eden insan , dışarıda banka oturduğumuz zaman bu tarafa geçsene karşıma geçsene diye darlayan insan örnekler çoğaltılabilir
Bu tarz insanlarda aşırı derece bozulmam normal mi? Bu insanın aklında olan nedir? Karşı taraftan bu tarz taleplerde bulunan insan saygısız değil midir? Ben bu şekilde taleplerde bulunmaya utanırım ben mi çok ince düşünüyorum? Yoksa karşımdaki gerçek bir saygısız mı? Bu tarz insanlara nasıl cevaplar verirsiniz?
Cevap vermediniz 😔😔
Bozulman gayet normal. Çünkü bu tip insanlar farkında olmadan ya da bilinçli şekilde senin kişisel alanına, özgürlüğüne müdahale ediyor. Oturduğun masayı, ses tonunu, hatta oturma yönünü bile kontrol etmeye çalışıyorlar. Bu, çoğu zaman "benim tercih ettiğim şey daha iyi" düşüncesinden ya da kendi konforlarını her şeyin üstünde tutmalarından kaynaklanır.
Bu tür insanlar saygısız mı? Evet, çoğu zaman öyle. Çünkü başkasının tercihlerini hiçe sayarak kendi isteklerini dayatıyorlar. Karşı tarafı hiç düşünmeden "Ben böyle istiyorum" diyerek hareket etmek, empati eksikliği ve bencillik göstergesidir. Senin böyle taleplerde bulunmaktan kaçınman, ince düşünceli ve saygılı biri olduğunu gösteriyor.
Peki nasıl cevap vermeli?
Sakin ve net bir sınır koyarak: "Ben burayı seçtim, burada rahatım, istersen sen geçebilirsin."
Espiriyle hafifleterek: "Beni oraya sürüklemeye çalışmasan olmuyor mu?"
Direkt ve kesin şekilde: "Ben böyle iyiyim, bu konuda ısrar etme lütfen."
Eğer bu tarz insanlar sürekli etrafında varsa, büyük ihtimalle fazla kontrolcü veya dominant kişilerle karşılaşıyorsundur. Onlara karşı net sınırlar koymak en iyi çözümdür.
Ay çok teşekkür ederim o kadar mantıklı ve net konuştun ki.
Yakın zamanda bu tarz davranan arkadaşıma öyle dolmuşum ki tahammülüm bitmiş kırıcı ve çok sert konuştum. Ama en azından gözüm açıldı umarım bundan sonra gerekli sınırları koyabilirim. Hatta bazen tüm kızgınlığımı dökmeme rağmen geçmiş aklıma geldikçe hala kızıyorum. Ben kalp kırmamaya çalışıyorum nazik davranıyorum diye haddini aşmaları iyice abuk subuk davranmalarını gerekmiyor. Bakıyorum kendisi bırakır mı diye ama yok daha artıyor dakika başı başka bişey talep ediyor. Aklıma geldikçe geriliyorum. Baya kalbini kırdım ama pişman değilim. Tek hatam baştan sınır koymamak sabredip sabredip birden patlamak. Bu huyumu aşmaya çalışıyorum. Güzel yorumların için çok teşekkür ederim. Çok güzel yorumların vardı 😊😊😊😊 takip ettim sizi
Rica ederimmm : )))
Kimsenin aklına fikrine ihtiyacım yok bir daha bana akıl verme kalbini kırarım de geç daha konuşamaz... ben cok yaptım öyle insanlara karsimda konusmak icin bile gözüme bakıyorlar korkudan😀
Bu çok sert bir cevap değil mi? Bu kadar da çok kırıcı geldi. Belki ben çok akıllıyım düşüncesiyle değil de daha iyi niyetle yapıyordur diye kırmamaya çalışıyorum ama farkında varsın diye böyle cevap verdim.
İnsanlar birine neden akıl vermeye calisir biliyormusun... karsısindakini kendince beceriksiz s alak gördüğü icin ya da egosunu tatmin etmek icin... ben bu yaşıma kadar kimseye akıl vermedim vermem de banane herkesin aklı kendine... insanlara sert olursan daha davranırlar sana emin ol... denendi ve onaylandı...
çok haklı konuşuyorsun
Ya da ben bi masaya yönelip oturduğumda gel buraya oturalım diyip beni kaldırıp diğer masaya geçirmeye çalışan insan
Veya yakın arkadaşın bile olsa biraz sessiz konuş diye arka arkaya uyarıp müdahale eden insan , dışarıda banka oturduğumuz zaman bu tarafa geçsene karşıma geçsene diye darlayan insan örnekler çoğaltılabilir
Bu tarz insanlarda aşırı derece bozulmam normal mi? Bu insanın aklında olan nedir? Karşı taraftan bu tarz taleplerde bulunan insan saygısız değil midir? Ben bu şekilde taleplerde bulunmaya utanırım ben mi çok ince düşünüyorum? Yoksa karşımdaki gerçek bir saygısız mı? Bu tarz insanlara nasıl cevaplar verirsiniz?
Üstünlük kurmaya çalışan tipler bunlar.. egosunu okşatıyor... bu tipler saf masum kibar görünen kisilere böyle davranır... sen sert somurtkan ol bak bakalim konuşabiliyorlar mı... bu tarz insanlar benimle muhatap olmaz çünkü hadi la n bak la n isine kaba konusuyorum konustum da kactılar kacıyorlar 😀😀😀 karsindaki nasılsa öyle davran kibarsa kibar ol. sert konisuyorsa sende sert ol... yani mesela biriyle konusiyirsun karsilikli karsindaki bacak bacak üstüne attıysa sen gariban gibi durma sende bacak bacak üstüne at insallah anlatabilmisimdir.
Benim gerçekten yüz ifadem çok somurtkan.
Ama tabiki bu tek başına işe yaramıyor. Çünkü tam bir kibarlık abidesiyim. Konuşma tarzım yaklaşımım ve insanları kıramıyordum. Susup susup birden parlayan biriyim. Bu anlattıklarımı yapan arkadaşıma yakın bir zamanda sert ve kırıcı şeyler söyledim ve bida yapmadı. Ama artık en baştan tavrımı koymak istiyorum hatta bu kadar yumuşak kalpli olmayı da bırakmaya çalışıyorum insanlar kibirli , sert ve dobra insanlara saygı duyuyorlar. Kibar nazik olmanın hiç bir faydasını görmedim. Sence değişebilir miyim? Baya taktım bu konuya.
Bu anlattığım tavırları biri sana yapmış olsaydı ne tepki verirdin? Hakaret etmeden?
Cevap
3Cevap
İyi yapmışsın bırak karışmasınlar sana
Sonra neden yalnız kalıyorum diye düşünme
Her akıl verene yapmıyorum.
Bugünki çok baskın tavırlar sergiliyordu hoşuma gitmedi. Bilmiş bilmiş konuşuyordu. Yani bilmiyorum sürekli sınırlarım ihlal ediliyor.
İnsanlar beni kullanamıyor ama davranışlarımı yönlendirmeye çalışıyorlar gibi. Örnek bir mekana girince kendi istediği masaya oturmakta ısrarcı olması gibi. Ben şuraya oturalım desem hemen itiraz. Ben mi abartıyorum bu durumları yoksa sizin başınıza da geliyor mu?
Ben her tanıştığım insanda bu davranışlara dikkat eden biriyim. Mesela atıyorum bazen onun bazen benim dediğim olursa sorun değil. Ama kendi isteklerini direten insanlara tahammül edemiyorum çok rastladım çünkü. Zamanın varsa başka bir olay daha anlatabilirim?
Haklısın teşekkürler
Ama şunu sormak istiyorum bu karşımdaki insan saygısız mıdır değil midir? Kendi egosunu tatmin etmeye çalışmıyor mu sence? Kendini benden daha üstün gördüğü anlamına gelmiyor mu? Ben böyle olduğunu düşünüyorum. Yani bunları düşünmemeye çalışıyorum evet ama farkındalık için öğrenmek istiyorum
Teşekkür ediyorum genelde kişiye göre hareket ediyorlar. Yani herkese yapmıyorlar. Özgüvenli görünen insanlara karşı bu kadar baskınlık kurmuyorlar. Genelde daha uysal sessiz insanlara yapıyorlar bu tanıdığım insanlar.
Ben susup susup birden parlayan biri olduğum için başta bu özgüvensizliğin kokusunu alıp hükmetmeye çalıştıklarını düşünüyorum.
Çok haklısın
Normal ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?