Bunca zamandır yaptığım yeter , bundan sonra ne halin varsa gör demek daha mı ağır gelir

Bunca zamandır yaptığım yeter , bundan sonra ne halin varsa gör demek daha mı ağır gelir

İyilik karşılık beklemeden yapılan bir şeydir. Yapılan iyilik, karşı tarafta bir zorunluluk olarak algılanıp alışkanlığa dönüşüyorsa bu sizi kötü ve kullanılmış hissettirebilir. Enayi miyim? Diye sorarsınız. Bu durumda bitirmek kötülük olmaz.
Bence iyilik yapmak, bir insana verebileceğin en değerli şeylerden biri. Ama bu iyiliğin karşı tarafta nasıl bir etki yarattığı da önemli. Eğer bir insan, yapılan iyiliği sürekli tüketiyor, bunun kıymetini bilmiyor ve hatta hakkı gibi görmeye başlıyorsa, o zaman durup düşünmek lazım.
İyiliğin değeri, onu alan kişi tarafından anlaşılmadığında azalmaz ama veren kişi için zamanla yorucu hale gelebilir. Sürekli birine el uzatıp, karşılığında sadece beklenti görmek, insanı tüketir. Böyle bir durumda iyiliği kesmek, karşı taraf için en büyük ders olabilir. Çünkü ancak eksikliğini hissettiğinde, o iyiliğin ne kadar değerli olduğunu anlar.
Bu yüzden bazen iyilikten vazgeçmek, karşı tarafa yapılacak en büyük iyilik de olabilir. Kendi başına mücadele etmeyi, sorumluluk almayı ve kıymet bilmeyi öğrenmesini sağlayabilir.
Bu durum bence o kişiden çok kendimize kötülük olur.. Çünkü biz iyi düşünürken o kişi yüzünden kötü düşünmeye teşvik etmiş oluyoruz kendimizi.. Oysa bunu yapacak bir insan değilim ben.. Bu yüzden karşımızdaki insandan önce kendimize kötülük yapmış oluruz.. Ben babamdan hep şunu duydum.. Biri sana taş attı diye sende ona taş atma gül at.. Elbet kazanan sen olacaksın derdi.. Evet çok haklıydı.. Ben her zaman kazandım.. Kimseye bir kötülük yapmadım.. Bu yüzden herkesten önce kendimizi düşünmeliyiz..
Çok haklısın canım. 🌹
😍😍
Teşekkür ederim bitanem.. 😍
Yüreğine sağlık kadınım 🫶
Cevap
0Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?