Bir gün Avcılardan metrobüse bindim. Bilen bilir 34 C hattı cevizlibağ tarafına kadar gider ve orası da son duraktır. Neyse bende otobüse bindim oradan zincirlikuyu tarafına aktarmaya yaparım hem de oraya kadar oturarak giderim dedim. Neyse cevizlibağa geldiğimizde bir dayı gördüm baktım uyuyor. İnsanlık olsun diye amca kalk son durak iniyoruz dedim. Adam bir panikle koşarak otobüsten indi. Sonra otobüs kapıları kapandı ve otobüsün yarısın hala içerde bekliyordu. Bir baktım otobüs zincirlikuyuya kadar gidiyormuş. Amca söven gözlerle dışardan bana bakıyordu.
Bir köpeğe yemek atmıştım evin penceresindeyken, 6. kattayız, köpek de biraz uzaktaydı, ve burası pek hayvan sever bir semt olmadığı için, gece yarısıydı ve hava soğuktu bu arada, o saatte gezinip yemek arıyor olması çok aç durumda olduğunu gösterir yani, attığım yemeklerden korkup taş sanıp kaçmıştı, ben de gece gece çaresiz, masum, kimsesiz, soğukta aç ve evsiz olan, sevgi görmemiş zavallı bir köpeğe ne yaşattım *mk diyerek vicdan azabı çekmiştim.
Benim iyi olarak gördüğüm karşımdaki kişinin kötüsü olabiliyor. Ben de bazen farkında olmadan kendi doğrularımla hareket edip karşımdaki insanı olumsuz anlamda etkileyebiliyorum. Neyse ki bunu fark ettiğimden beri kimseye gereğinden fazla müdahale etmiyorum. Herkes iyisini de kötüsünü de kendisi belirlesin.
Hayır olmadı çok şükür iyilik yapmak istediysem iyilik kötülükse kötülük yaptım o konularda hedefi doğru tutturuyorum cuk diye gidiyor becerikliyim tabi ben her zaman iyilikten yanayım iyilik yapmak beni daha çok mutlu ediyor daha çok keyiflendiriyor herkese de tavsiye ederim şahsen ben yeniden doğmuş gibi ya da yaşadığımı hissediyormuşum gibi derin bir nefes alıyor ruhum öylesine rahatlıyor iyilik yaptığımda pek iyilik yapmaya alışkın olmayanlar belki de iyilik yapayım derken kötülük yapmıştır.
Evet kimdi ve mevzu neydi hatırlamıyorum ama oldu. Başka birisi o kişinin kırıldığını söylemişti ben de anlatmıştım kötülük değil şu amaçla bu amaçla iyilik olarak yapmak istemiştim dedim ben de üzüldüm ama o kişiye de açıklayıp gönlünü aldım
Evine bırakmak için arabama aldım. Yolda trafik polisi durdurdu. Polis kızın babası çıktı. Babası bizi zorla evlendirmeye çalıştı. Kız benden hoşlanmadığı için intihara kalkıştı.
Olmadı ama günümüz insanı öyle bi algıdaki iylik yapayım derken kafasında kurgular herşeyi iylik olacağı varsa bile kötüye sıçarar. Bundan ötürü herkese hak ettiği muameleyi yap, hayatını yaşa ve geç..