İyilik yaparken kötü olduğum anlar vardır (his) daha fazlasını yapamadığım için. Bir diğer kötü oluşum da yaptığım iyiliklerle aslında doğruya yönlendirmektir ama gel de çağın insanına annlat. Somut iyiliklerim de var elhamdülillah ama ya "yapmasaydın' denir ya da hep daha iyisi beklenir.:)
Ben yine yaparım sorun yok, bizi anlayana mucizeyiz.🍃
Böyle düşünüyorsanız siz de benim gibisinizdir:) ama ne yazık ki bizim gibiler her çağda daha azdı. Bu yüzden Dünyayı güzelleştirmek zor ve malayani, biz ahiretimizi güzelleştirelim.
Birine iyilik yaptığın zaman, aslında farkında olmadan ona büyüklük de yapmoış oluyorsun. İyilik yapılan, farkında olmadan kendi bilinçaltında ''sen kimsin ki bana yardım ediyorsun gibilerine birşey hissediyor, ama bunu algılayamıyor.
İşte senin bu farkında olmadan gösterdiğin büyüklük yüzünden, kendi içindeki ilkel insan karakterini gazlamasıyla nankörlük yapıyor.
Nankörlük aslında birinci sınıf bir histir. İyilik yapanın böbürlenmesini engeller..
Yani beslemeye yeltenmediğin hiç bir karga, gelip de adamın gözünü oymamıştır şu dünyada..
Evet çok oldu... " bu kadar iyi olamazsın kesinlikle altında bisey vardır.." derler..😊ya da karşılık beklemediğim halde , karşılığını güzel bir kazıkla verirler...😊 Ben ben olmaktan vazgeçmedim ama... Ben iyilik yapmıyorum da yapmadım da... sorun bende değil.. Olması gereken herşeyin adını iyilik yapmak koymuşlar... Tuhaf olan , anormal olan ben değilim onlar... Ben olması gereken şeyleri yapiyorum... Ne düşündükleri umrumda değil karşılık beklemem...
Aslında sen normalsin, karşındakiler davranışlarının anormal buluyor ya da yanlış anlıyorlar 🙂 ben kendime bakarım, gerisi boş diyorsun 🙂 doğru mu anladım 🙂
Soruyorum sana; diyorum ki millet , olması gereken şeylerin adina iyilik yapmak diyor!! Sokakta üşüyen birini görürsün elinden bisey gelirse yaparsın (ornegin) ve buna ben iyilik yaptim diyemezsin, insan olan bunu zaten yapar , bu iyilik değildir, insansan eğer o durumdaki birine yapman gereken birseydir... Yanlıs miyim? Anormal olan kim ? Olması gereken birşey diyen ben miyim yoksa buna iyilik diyenler mi?
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Burda yaşadım bunu. Yeni katılam bir üye takibimdeydi. İlk başta buranın nasıl bir yer olduğunu anlattım. Bir çok konuda yardımcı oldum. Bir baktım beni engellemiş 😂😂