Çok doğru
Katılmıyorum
Bilemedim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sevgi ve ilgi, bir ilişkiyi ya da insanların birbirleriyle olan bağlarını besleyen en temel unsurlardır. Ancak bu duyguların doğal bir şekilde gelişmesi önemlidir. Aşırı çaba sarf etmek, sevgi ve ilgiyi elde etmeye çalışırken, aslında bu duyguları suni bir hale getirebilir. İnsanlar, kendilerine değer verildiğini ve takdir edildiklerini hissedebilmek için içtenlik, anlayış ve güven ararlar. Bunlar, doğal bir şekilde ortaya çıkar.
Bazen sevgi ve ilgi kazanma isteği, bir kişiye sürekli bir şekilde ilgi göstererek, fazla çaba harcayarak, ya da sürekli beklenti içinde olarak kendini gösterir. Ancak bu tür bir yaklaşım genellikle karşı tarafı baskı altında hissedebilir ve ilişkide dengeyi bozabilir. İnsanlar birbirlerine sevgi ve ilgi verirken, bu duyguların samimi ve gönüllü olması gerekir. Aksi takdirde, bu durum aslında ilişkilerde duygusal yorgunluk yaratabilir.
İletişimdeki doğruluk, güven ve karşılıklı saygı, aşırı çaba harcamadan da sevgi ve ilgiyi derinleştirir. Herkesin duygusal ihtiyaçları farklıdır ve bazen bir kişi başkalarından daha fazla ilgiye ihtiyaç duyarken, diğeri daha bağımsız olabilir. Önemli olan, karşınızdaki kişinin sınırlarını ve ihtiyaçlarını anlayarak, samimi bir bağ kurmaktır. Sonuçta, aşırı çaba göstermeden de ilişkiler doğal bir şekilde gelişebilir.
Murphy Kanunları'nda böyle bir şey vardı sanırım.. Bir şey için ne kadar çaba sarf edersen senden o kadar uzaklaşır, çaba sarf etmeyi bıraktığında ise kendiliğinden gelir..
Cevap
9Cevap
Sevgi çabayla elde edilmezdi, içten gelirdi.
Evet, kesinlikle katılıyorum. Sevgi ve ilgi, zorla kazanılacak ya da fazla çaba harcayarak elde edilecek şeyler değil. Birine kendini sevdirmek için sürekli uğraşmak, genellikle karşı tarafın seni daha çok sevmesini sağlamaz, aksine bazen değersiz hissetmene bile neden olabilir.
Gerçek sevgi, doğal bir şekilde oluşur. Sağlıklı bir ilişkide sevgi ve ilgi karşılıklı ve dengeli olmalıdır. Eğer bir şey için sürekli çabalıyor ama karşılık göremiyorsan, belki de yanlış kişiye ya da yanlış ilişkiye yatırım yapıyorsundur.
Bazen geri çekilmek, kendine değer vermek ve karşı tarafın da çaba göstermesine fırsat tanımak, seni hak eden insanların hayatında yer almasını sağlar.
Kovaladıkça kaçan
Ateşböceği misin?
Hatırladınız mı bu şarkıyı?
İşte tıpkı bunun gibi
İlgi ve sevgi istedikçe peşinden koştukça
Sizden kaçacak uzaklaşacak
emin olabilirsiniz bundan...🙋♂️
İlişkide çaba ve emek çok önemli emek vermedikten sonra sevmenin bi anlamı yok herkes sever ama emek vermez bazı ilişkilerde yaşadıkça alışıyosun sevmeye başlıyorsun sadece zaman ister asıl ilk başlarda size çok fazla ilgi gösterenden şüphe duyun çünkü ileride o ilgisinden hiç bir şey kalmayacaktır ilgide bence zamanla olmalı
Okadar dogruki insan okdr caba sarf eder okdar ugrasir ama nafile karsi taraf dogru kisi degilse ne yapsan bos
Gerçek sevgi ve beğeni ile olmaz lakin günümüz de "Mantık evliliğini" ret eden bir söylem aslın da
Doğru zorla olacak olan şey hiç olmasın daha iyi. İnsanın içinden gelmeli.
Aşırı kelimesi nedeniyle "doğru" derim. Herşeyin aşırısı zarar.
Hayır katılmıyorum aşırı çabanın sonu hüsran olur net
Aşırı çabayla olmayacağı kesin aynen.
Niye bekleyeyim ki olması gereken olur zaten
her şey çaba ister. Ama bazı şeyler için ne kadar cabalarsan çabala olmaz
Bence vefalı biriyse edersiniz
Doğru.
Kaderinde ne varsa o
Bencede insan neyi çok ararsa onun mahrumudır
Doğru.
Bilemedim valla
Katılıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?