Merhabaa 🌸
İlgi ve sevgi eksikliği yaşayan birçok insanın geçmişte travması olan insanlar olduğunu biliyoruz. Özellikle aile bu konuda önemli rol oynuyor.
İlgi ve sevgi açlığı duyduğunuzda bunu karşıdaki insana yansıtır mısınız?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhabaa 🌸
İlgi ve sevgi eksikliği yaşayan birçok insanın geçmişte travması olan insanlar olduğunu biliyoruz. Özellikle aile bu konuda önemli rol oynuyor.
İlgi ve sevgi açlığı duyduğunuzda bunu karşıdaki insana yansıtır mısınız?

Hayatım boyunca hiç ilgi ve sevgi bekleyen biri olmadım ama insan uzun süreli bir ilişkiden çıkınca üzerinden zaman geçse de kendini boşlukta hissediyor. Bu yüzden sanırım bu aralar kaybedenim. Her ne kadar muhtaç diye bir tanımlama yapmış olsan da herhangi birinden gelecek bir ilgi değil beklenen. Önce hoşlanılan ya da sevilen bir kişi olmalı, ilgi ve sevgi ondan gelmeli. Işte bunlar hep yalnızlıktan.
O bir kenara ama bazen sevgilin dahi olsa ilgi beklesen ona karşı muhtaç ve ezik imajı çiziyorsun. İnsanoğlu işte sevse dahi karşısındaki insanda o duygusal açlığı gördüğü an bunu kullanmaya çalışıyor ya da kendini karşı taraftan üstün görüyor
Bu açıdan çok haklısın, çünkü insanların büyük bir kısmı bencildir, yalancıdır, çıkarları ve anlık zevkleri için hareket eder. Bu yüzden gösterilen ilgi ve sevgilerin çoğu sahtedir. Bu yapmacık gösterilere kanan insanlar çok üzülürler, akıllanmazlar ama aynı insana da bir daha güvenmezler.
insan biliyor, fark ediyor gösterilen sevginin gerçek olup olmadığını ama bazen öyle bir duruma geliyor ki 'biliyor musun, bu ilgi ve sevgi gerçek olmasa da umurumda değil' diyor ve bilerek kanıyor. Her ne kadar yaşadığının bir çeşit anlaşma olduğunu bilse de ihtiyacı olan şeyi alıyor ya, 'gerisine katlanırım' diyor. Ama insan bir yerden sonra da katlanamıyor çıkarcı ilgi ve sevgiye, daha kötü oluyor. Sevilmeye olan zaafını anlayan art niyetli insanlarında maskarası oluyor. Bana göre ölçü o insanın kanması değil, karşı tarafın aldatma becerisidir.
Ve herkes mutsuz farkında mısın, seven de sevilen de sevmeyen de mutsuz. Birbirimizi en ufak şeyde un ufak olacak insanlar haline getirdik. Yine de birisine istediği şeyleri vermediğim halde sevgisinden gram eksilme olmuyor ise, ben o kişinin ilgi ve sevgisine ömür boyu kanmayı tercih ederim.
Kendini sevmiyorsan,
Başkası seni neden sevsin?
Muhtaç olmak kötü oluyor herkes ışık hızıyla kaçıyor
Muhtaç olmak mı istemek mi? İlgiye ve sevgiye muhtaç olmak kaybettirir tabi ki. Çünkü yokluğunda eksik kalırsın. Ama ilgi ve sevgi istemek hemen hemen temel bir ihtiyaç. Yani dünya üzerindeki hangi insan hatta hangi canlı sevilmek istemez ki?
Osho'nun sözlerini seviyorum. Bu hayatta ilgi ve sevgiye muhtaç olmak bana göre en büyük zayıflıktır. İçten içe muhtaç olsak bile asla yansıtmamalıyız. İnsan kendisini sevse zaten başkasına muhtaç olmuyor.
İnsan kendini sevmezse kimse onu sevmezmiş derler ya önce kendinden başlamak gerekiyor sevmeye
Teşekkür ederim
Cevap
11Cevap
kişiden kişiye değişir
bunu her insana göre söylemek yanlış olur
vicdansız kötü kalpli çıkarcı insanlar bu tarz şeyleri kullanır
İlgiye ve sevgiye muhtaç olmadım bu zamana kadar bundan sonra da olmam sanırım
Başkalarına muhtaç olan biri hiçbir zaman mutlu olamaz
Çok doğru bence
Kaybettirir kendini kaybedersin
Bundan kaçamaz ki insan. İster istemez belli eder ve bundan dolayı kaybeder ☺️
Çok geniş bir konudur uzun uzuna konuşulabilecek fakat sonu evet kaybettirire varır. Çünkü insanın insana üstünlüğü yoktur. Bunu aklından geçirmek bile kaybettirir.
Muhtaç kelimesi başlı başına kayıp zaten..
Kaybettiriyor ne yazık ki
Kesinlikle öyle ah ah doğru söze ne denir ki
İlgisiz olduğunu sanmıyosam bunu söylerim açıkça
Muhtaçsa kaybetmiş zaten
Kaybettirir. Net
Galiba ya
Kaybettirir
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?