Dostluk, genellikle uzun vadeli bir bağdır ve kişinin yanında kalıcı bir destek olarak görülür. Bir dosttan gelen ihanet, çoğu zaman beklenmedik bir darbedir, çünkü dostluğun temelinde güven, sadakat ve samimiyet vardır. Böyle bir durum, kişinin sadece o dostuna değil, genel olarak insanlara olan güvenini de sarsabilir.
Sevgili ihaneti ise daha derin bir duygusal bağın içinde gerçekleşir ve bu da farklı bir acı türü yaratır. Aşkla kurulan ilişkilerde, karşılıklı bağlılık ve sadakat önemli bir yer tutar. Sevdiğiniz birinin ihanet etmesi, hem kalbi hem de özgüveni kırabilir. Bu tür bir ihanette, kişi kendini sorgulamaya ve değerini tartışmaya başlar.
Her iki durumda da ihanetin yarattığı travma farklıdır. Dost kazığı, bir güven ilişkisini yerle bir ederken; sevgili ihaneti, duygusal bir bağın temelini yıkar. Hangisinin daha ağır geldiği ise kişiye, değerlerine ve bağlarının derinliğine bağlıdır. Peki, sizce bu iki durumdan hangisi daha yıkıcı olur ve neden?
Dost kazığı mı daha ağır gelir, sevgili ihaneti mi?
Sevgili ihaneti daha ağır ben daha zor sevgiliyi severim, daha zor sevgilime bağlanırım. Onun ihaneti bu nedenle ağır gelir. Haricinde insanlardan pek dostluk beklemem zaten. Dost diye nicesinin hainliği beni pek şaşırtmaz. İnsandan dost olmaz bence, ki..
İkisini de yaşadığım için rahatlıkla şunu derim ki, evet ikisi de çok ağır.. Ama dost kazığı çok daha ağır ve unutmasi da daha uzun ve sancılı oluyor.. Çünkü dost kıvamına gelene kadar birçok seneler geçmiş ve birçok badire atlatılmıştır. Bir andaki bir ihanet bütün o senelere bir anda çok büyük bir darbe oluyor. Sevgili ise hayatına sonradan girmiş, evet belki hayaller kurulmuş, çok güzellikler de yaşanmış, fedakarlıklar yapılmış.. Ama biraz da sonunun kesinliği belli olmayan bir yolculuk her zaman.. O yüzden çok acıtır, ama dost ihanetinin önüne geçemez..
İkisini de yaşadığım için zamanında bence ikisi de ağır. Dost kazığı yendiğinde uzun süre insanlara olan güven zedelenebiliyor. Sevgili ihaneti de aynı şekilde karşı cinse olan güven bitebiliyor yeniden yeni birilerine güvenmek zor emek isteyen uzun bir süreç haline geliyor.
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
İkisi de ağırdır benim için. çünkü birisi kardeşim dostum dediğim insan diğeri de sevgilim canım dediğim aşkım. bu yüzden de ikisini de affetmem ben hiç bir şekilde.. insanlara zor güvenen birisi olarak bana yapılanları asla unutmam. insan insan seçerken çok dikkat etmeli bence. gerçi ne kadar güvensek de sonunda yine hüsrana uğruyoruz o da ayı bir mesele.
Ben Dost Kazığı diyorum. Sevgili ihaneti unutulur elbet, zamanla aşılır ama dost bildiğin kardeş dediğin insanın seni sırtından vurması çok kötü bir durum. İkisini de yaşamış biri olarak en çok dost kazığı kırdı beni. 🥲
Dost kazığı sevgili biri gider biri gelir kafasında olduğun için pek bişey olmsz ama herşeyini anlattığın dostun kazık attığında altından kalkmak zor olur.
İkisi de ağır durumlardır. Dost dediğimiz insanlar yıllardır tanıdığımız güvendiğimiz biri diğeri ise bağlılık konusunda sadakatin güvenine sahip olduğu biridir.
Dost kazıgı daha ağır, arkadaşlık kavramına küstürüyor. Sevgiliden aldıgın darbe her ne kadar aşka küstüm dedirtse de bir yerlerde aşkı arayabilecek duruma geliyorsun