Örneğin, yemek konusunda iradesiz biri fazla yememesi gerektiğini biliyor, bu durumdan rahatsız ama bunu değiştiremiyor.
Bu hep bu şekilde mi devam eder?
Örneğin, yemek konusunda iradesiz biri fazla yememesi gerektiğini biliyor, bu durumdan rahatsız ama bunu değiştiremiyor.
Bu hep bu şekilde mi devam eder?
İnsanlar bu yüzden kilo veremeyip bu sebepten kötü alışkanlıklarını bırakamıyor zaten öyle değil mi sonradan irade sahibi olunsaydı herkes istediği gibi olurdu
Olabilir ama bu cidden zor bir süreç. Hem fiziksel hem de düşünsel gelişme kaydetmesi gerekir.
Mesela o örnekte yani yeme konusunda sadece düşünsel olmaz. Yeme dürtüsü ve miktarı hormonlarla ilgilidir. Onlar sürekli yeme sinyali gönderirse kişi sürekli yer.
Doyma ve yeterli gelme ya da yememe sinyali göndermesi gerekir ki devam etmesin.
Düşünsel olarak yememesi gerektiğini de bilebilir ama hormonlar eşlik etmezse ne yapsa olmaz. Bağımlılık gibi düşünebiliriz.
Mutasyona sebep olan değişiklikler gibi cidden zorlayıcı sebepler bunu yapabilir.
Hayat bizi çok yoruyor beee jdjdkdkd
Dedi dünyaları yese kilo almayan o seçilmiş kişi 😂
Ahahaha o ayrı vaka 😂
Onu da çözdüm ama yine benzer bir şey gerekli. Ben hiç zorlayıcı gıda durumunda kalmadım. Her zaman kolaylıkla yemek bulabildim hatta abzen zorla yedirdiler 🤣
Haliyle vücudum depolama yapmıyor kendisi. Depolama yapması gerektiği, sonra gıda bulamayabileceği hissi yok kendisinde djjdkd
Tam tersi psikoloji yapıp bilinçli açlık, kıtlık yaşatıcam o zaman görecek de işte canım bir şeyler çekiyor sürekli o bozuyor djdjdkdk
Ters psikoloji hee sjj
Uyanık seni😂
Ahaha organikler kesmedi galiba 🤣🤣
Yalnız bu kıtlık psikolojisine oruçlu olna durumu tam uyuyor sanki😅
İnsan suyu bile depolamak ister o durumda sjj
Aynen öyle.
Hatta çoğu kişi anlam veremez ya Ramazan ayında neden kilo alıyorum diye. Oruçta da kilo mu alınır aç kalıyoruz diye.
Mevzu tamamen bu mekanizma aslında. O yüzden uzmanlar normalde de çok aç kalıp yemeyin der. Az az ama hep yiyin ki bu psikolojiye girmyin djjddk
Yapay nerede yapay sayın Firu? Ne yaptın ona? 🤣
Sen hiç bu etikette yapay zeka gördün mü? 😂
En önemlisi ben bir yapay zekaya ne yapabilirim? 🫢
Sövsem bile sevgisini, ilgisini verirler sjj
Konuya vâkıf olabilmek adına sorular kısmında küçük bir araştırma yapmam gerekti yaş tahtaya basmayayım diye 🫢
Yani benden belli aslında😄
Ayrıca ikimizin de bu etiketle alakamızın olmadığı sonucu da çıkıyor buradan. Çok da gerekli değilmiş sanki sjj
Aaaaaaaa!
Neden peki? 😂🤣
Bu soruya verdiğin cevap gayet faydalı bence Organik 😄
Oo tam kahvaltılık sjj
Olur olur yeriz😅
Etkileşimi artar veya etkileşimi azalır 🤣
Sorma güdüleri de zaten etkileşim hani😅
Soranların da cevapları çok şeettiğini sanmıyorum laf aramızda sjj
İyilik fenomeni mod on 🤩😅
Elbette uzun süreki uğraşlar ve bu değişimi istemesiyle gerçekleşmesi mümkün. Sadece bu uzun zamana yayılacağından zorlu bir süreç olacaktır. Çünkü irade tek başına bir sorun değil, altında yatan sebeplerle bir bütün olarak ortaya çıkan bir sonuç. İradesizliğin köküne inilirse, buna dair bir şeyler yaparak değişim mümkün.
Tedx’ten hallice bir yorum oldu, hayırlı akşamlar.😸
Hayırlı akşamlar Pınar😄
Verdiğin örneğe genel bir iradesizlik diyemeyiz. Bağımlılık karşısındaki iradesizlik farklı bir kategoride değerlendirilmeli bence.
Alkolü ve sigarayı bırakmak için ihtiyacım olan iradeyi kazanmam uzun sürdü. Ancak bu sadece bağımlı olduğum konular için geçerli bir durumdu. Aldığım kararın arkasında duruyorum..
Yemek konusunda olduğu gibi diğer konularda da iradesizse?
İrade sonradan kazanılan ve geliştirilebilinir bir durum. Bazıların prof destek alması gerekiyor olabilir.
Cevap
16Cevap
hep bu şekilde devam etmez
iradesiz biri gerektiğinde irade sahibi olabilir
aslında her insanda irade vardır iradesiz insan yoktur insan olmanın gereğidir bu
bir musibet bin nasihatten iyidir
o insan istemediği şeyler yaşar örneğin sağlığı bozulur ve bu durumdan dolayı iradesi olduğunun farkına varır ve değişir
İrade meselesi törpülene törpülene bırakılabilir bir hissiyat. Yardımcı olmak gerekiyor 🤣iradesiz insanlar herşeyde iradesiz olarak devam ediyor ve korkunç sonuçlar doğuruyor.
Nasıl yardımcı olunabilir? 😄
Psikilojik destekle ve inançla
Hayır, bu durum kalıcı olmak zorunda değil. İrade zayıflığı, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: alışkanlıklar, duygusal faktörler, biyolojik etkenler (örneğin, açlık hormonları) veya çevresel koşullar.
Sonradan olur mu bilmem fakat iradesiz kişiler ve bağımlı kişiler genelde diğer konularda da iradesiz ve bağımlı olmaya daha meyilli oluyorlar dikkat edilmesi gereken bir durum
Doğru motivasyonu bulduğunda herkes iradesine sahip çıkmayı öğrenebilir çiçeğim
kader gayrete aşıktır. sürekli mopheus gibi kuzu çevirme mi marul mu diye sorupduru
İstediğinden sonra herşeye sahip olabilir sevdiğin birşeyden vazgeçmezsen
Neyse o 👍🏻 hep aynıdır yani. Belki kısa bir süre düzelir , ama değişmez..
yemesini yavaş yavaş azaltabilir davranışa dökerek değiştirebilir
İnsanın fıtratı gayret üzerinedir..Bu gayretle iradesini kuvvetlendirir, kendisini kademe kademe daha az yemeye alıştırabilir..
Yok etmez, aynaya baksın ben ne şişko dombik oldum desin iki tokat atsin kendine yemez jajsjdd
Evet sağlık elden gidince olur
Niye bu irade kuş mu ki uçup dönüp dolaşıp konsun
Olavilir. Her şey beyinde yatıyor.
Evet olabilir elbette
Olamaz. Değişmez.
Hayir
Bu irade değil toyluk.
Olabir tabi
olamaz
Olabilir
Olabilir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?