Çoğu zaman kalp kırıklıklarımız üzerinde durur, acısını dönem dönem içimizde yaşatırız. Oysa akla alınan darbelerde vardı. Unutulmaya yüz tutmayan, öldürmeyen ama yaşatmayanda… Hangi tarafın yaşadıkları kişiyi daha çok yıpratırdı?

Çoğu zaman kalp kırıklıklarımız üzerinde durur, acısını dönem dönem içimizde yaşatırız. Oysa akla alınan darbelerde vardı. Unutulmaya yüz tutmayan, öldürmeyen ama yaşatmayanda… Hangi tarafın yaşadıkları kişiyi daha çok yıpratırdı?

Kalbim eski bir radyo gibi hışırtili ama güzel anılarla dolu parçaları çalıyor beynim ise abaküs gibi hesap yapabiliyor ama o boncuklar yerinden oynatmak zor , bazen radyo çekmiyor hışırtı artıyor bazen boncuklar hareket etmiyor yaşları döngü içinde sürekli..,
Sahafcı antika yaklaşım da denebilir..,
Eski radyo, abaküs de eski..,
Telif haklarıni nerden alabiliriz yaklaşımın başkası kullanmasın..,
Aklı az kullanmak, kalbi çok kullanmak yaşlandırır. Akıl için sorgulama ve üretkenlik süreklilik arz ederken, stresli düşüncelerin minimal düzeyde seyretmesi, kalp için ise yanlış insanlara cimri, doğru insan için tüm duygularını cömertçe kullanmak en ideali benim için. İkisini de hala genç ve diri hissediyorum.
Beynimin koridorları çeşit çeşit anıyla dolu. Öyle ki bazen yürümekte bile zorluk yaşıyorum.
Kalbimin odaları ise hüzünlü, kırık dökük hüsranlar ile kaplı. Sanırım ikisi de eşit bir yaşlılık döneminde.
Evet.
Beynim coşkulu, aceleci ve yaramaz bir çocuk. Kalbim ise sabırlı, bilge ve merhametli bir ihtiyar
Cevap
29Cevap
Her şeyi ve herkesi düşünmekten beynim yoruldu. İnsanlarda sağ olsunlar kalp bırakmadı zaten.
ikisi de maalesef.
Sanki bir asrı devirmiş gibi. Savaşlar, mağlubiyetler, yaralar, bereler..
''Dünya kazan oldukça ben bir kepçe, doldum tabaklara birden daha çok kere''.
İkisi de hayli yorgun ve yaşlı.
Bende severim
Kalbimin kan pompalamak dışında bir vasfının olmadığını, tüm o duyguları zihnimde bizzat benim oluşturduğumu idrak edeli, biyolojik saatin geçiyor oluşu ve günlük hayatın koşturmacası sebebli sadece bedenim yaşlanıyor 😄
İkiside yaşlı değil boş insan ve şeylerle uğraşmıyorum çünkü saglıgım ve ben değerliyim yorgun olduğum zamanda kalben ve beyinen kafa nereye ben oraya gidiyorum içime atmam asla ruhuma iyi geleni yapar yaşarım🤗🥰😂
Sorunda siteye kandil simidi kadar güzel geldi sıcacık içten ve yaşamışsın herkesi bugün Rabbim herkese şafi adıyla şifa olsun yorgunluklar dinlensin hayırlı kandiller diliyorum herkese 💃🤲🥰🙏
Rica ederim ama bu bir gerçek kitap alıntısı gibi ve psikolojik anlamda derin dikkatli okunursa çok mana ve anlam var bence detaylarda bunu göz ardı edemem o yüzden seviyorum sorularını ☺🥰🙏
Rica ederim dikkat etmemek için kör olmak lazım bu bölümü okumalısın insanlara iyi geldiğini bil bunu herkes yapamaz 🙏☺
Kalp parçalandı beyin yoruldu, antika oldu😂
Kalbim hüzün ve hayal kırıklığı ile, zihnim de anılarla ve düşüncelerle yaşlanmadi ama yoruldu..
Heveslerim daha çok eskiden keyif aldığım her şeyden keyif almamaya başladım
Kalbim daha çok yaşlandı çünkü aklımı kullanmıyorum kullansaydim eğer kalbim yaşlanmazdi
İkisi de huzur evinde alzheimer hastası oldu... 💅🏻
Kalbimi gömdüm vefat etti yaşlılıktan mekanı cennet olsun
Önce kalbim yaşlandı. Yapılanlar ağır geldi, anlamlandıramadım. Rabbim nasip etti yeniden gençleşti. Artık aklım yaşlanıyor (bilgelik ya da tecrübe) kalbimi korumam gerekiyor.
İkisi de fazlasıyla yaşlı. Yazmayayım roman olur.
dilerdim kalbim olsun ama beynim yaşlandı yalnızlık yüzünden
Beynim... Bazen çalışmayı bırakmak bile istiyor 🥹
Aslında o yüzden buradayım zaten. Muhafaza etmek için kafa dağıtacak şeylerle uğraşmak adına burası birebir 😂
Neyse ki evet 😂
Kalbim kendini tamir etti çok şükür ama beden yaşlandı biraz beyin genc ruh genc ama zamani durduramamanin yorgunluğu var
Kalbim kepenkleri indirdi çoktan
Duygularım daha çok...
Ruhum daha cok yaşlandı.
Beynim elbette
İkisi de aynı yaşta djdjdj
Kalbim çıtır beynim yaşlı
Kalbim genç beynim yaşlı
Beynim yorgun. Kalbim ise yaşlı
Her ikisi gencecik Maşallah.
İkisini de gençleştirmeyi öğrendim.
Beynim daha çok düşünmekten bıktım
İkisi de