Metanet ile kendini durdur lütfen..
Zira insan düşünen bir varlıktır. Gerçi bu devrin içerisinde herkes avare ve düşüncesizken.
Sizin normal oluşunuz bu anormal karanlıkta azınlık hissettiriyor.
Lakin ruhunuzu lüzumsuz korku, tereddüt ve düşünceler ile kabzetmeyin.
Hülasa bunca gudubet arasında. Siz ve sizin gibi insanlar hep madenin en dininde saklı olan mücevherlerdir.
Bunun bir sıkıntı değil.
Aksine insan bilinci ile yaşayan fakat avare bir toplum arasında kendini farklı hisseden birisiniz.
Kendiniz için yapacağınız en elzem meseleler.
Meditasyon.. Nefes agzersizleri, Kitap okuma saatleri, Güzel kült parçaların sözlerinden arınmış, enstrümanların ahengi dans eden enstrümantal parçalar açıp elinizde kahve ile (telefondan, internetten ve korkulardan uzak) dingin bir vakit geçirmek..
Aciz düşüncem ve görüşlerim neticesinde size aksettiriceğim bu kadar.
Umarım yarınlarınız; Huzur, umut ve mutluluk ile perçinlenmiş sıcak gülüşler lütfeder kalbinize...
Selametle efenim ✨️00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 23 gü
Etrafında seni yargılayarak düşüncelerinde kötü anlamlar noterler arayan fazla kötü tarafa crkmeye çalışan insanlar olduğundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum seni daha dikkatli daha güler yüzlü ve daha nazik bir şekilde dinleyen kişilerle sohbet etmen buna iyi gelecektir
00 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 742 cevap paylaştı. Dünyada adalet duygusu olmadığı için senin gibi çok var maalesef ki işte böyle bir iğrenç çağ günümüzde bile aynı doğanın kanunu her yönden Distopya çalışıyor çok acı bir gerçek
00 Yorumla
- 22 gü
Hayatının bunlardan (konuştuğun kişilerden) ibaret olduğunu düşündüğün için olabilir kendine farklı ilgi alanları hobiler bul dizi izlemek bile olabilir kendin hakkında kafanı yor başkaları hakkında değil. Ayrıca tam olarak seni tanımıyorum ama yargılanma korkun olduğu için de olabilir ancak en iyisi kendin olmak ve ne yazdığın ya da söylediğin senin kim olduğunu belirtmez onlar sadece bir kaç harften ibaret unutma.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
u
24 güBu düşünceleri sorgulamalı ve neden böyle hissettiğini anlamalısın. Bir psikolog veya terapistten destek almak da faydalı olabilir. Kendine güven🙂🍀
00 Yorumlau
24 güPsikoloğa gitmeden aşmak zor. Terapi alman gerek. OKB tek başına aşılmaz.
00 Yorumla- 7 gü
Beni de anımsattın aslında. Bir şey yazdıktan sonra defalarca okuyup, acaba yanlış mı anlaşıldım diye düşünmek tanıdık bir his. Bu durum genelde mükemmeliyetçilikle veya başkalarının ne düşüneceğine fazla odaklanmakla alakalı oluyor. Kendine şunu hatırlat: Kimse yazdıklarını ya da söylediklerini senin kadar önemsemiyor. İnsanlar genelde kendi hayatlarına odaklı. Küçük adımlarla başlayabilirsin; mesela yazdığın şeyi bir kez okuyup bırakmayı dene. Zamanla bu düşünce kalıplarını değiştirmek daha kolay hale geliyor. Rahat ol, herkes bazen böyle hisseder
.
00 Yorumla - 24 gü
Belki konu farklı ama tam olarak aynı durumdayım ve bolca estagfurullah çekip manevi yönden kendimi geliştirmeye çalışıyorum namaz dua zikir. Özellikle zikir kendimi ne zaman kötü düşüncelerle boğuşurken farketsem hemen zikre çeviriyorum. Bence siz de öyle yapın. Daha iyi olursunuz, oluruz inşaAllah..
10 Yorumla - 24 gü
yani okb ve kaygı aynı anda bulunuyor sende ve düzgün bir tedavisi yok galiba yanında rahat ettiğin iyi bir sırdaş iyi gelir sana
00 Yorumla Çok düşündüğünü fark ettiğinde içinden saymaya başka geçer.
16 Yorumla- Soran25 gü
Bunun dışında ne yapabilirim?
- Soran25 gü
Hakkı ile yaparsan ne demek?
- Soran25 gü
Anladım çok teşekkür ederim 💚
- 25 gü
Karşı tarafa ayıp olur mu yanlış anlar mı beni düşüncesini bırakarak
00 Yorumla - 23 gü
Uyumsuzluk var, biraz hayatın akışından kopuyorsun gibi, kendine engeller koymuş olabilirsin farketmeden, şimdi bu hayali engellerle uğraşıyorsun sanki, başka şeyler düşün hayatın içinden
00 Yorumla Bu bende de var. Psikolojik olarak sana iyi gelen şeyler deneyimleyince aşıyorsun. Ama bu durumdan çıkınca yine eskisine dönüyorsun maalesef.
00 Yorumla- 23 gü
gelecek kaygısı dıye yorumladım bız kızlar herseyı fazlasıyla düşünürüz düşünmeyin ben düşünmeyi bıraktım oluruna bıraktım ama faazla salmamakta lazım
00 Yorumla - 24 gü
Tam olarak ne anlatmak istediğini anlamadım ama yardımcı olayım sana
00 Yorumla Gerçekten aynı şeylerin defalarca kafada dolanması berbat bir şey
00 Yorumla- 25 gü
Kişisel gelişim kitapları oku
02 Yorumla- Soran25 gü
Öneriniz var mı?
- 25 gü
Evrenden Torpilim Var – Aykut Oğut
İnsan İnsana – Doğan Cüceloğlu
Duygusal Zekâ – Daniel Goleman
Bilinçaltının Gücü – Joseph Murphy
Üstün Başarı – Acar Baltaş
Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır – Ahmet Şerif İzgören
- 25 gü
Profesyonel destek almalısınız
012 Yorumla- Soran25 gü
şu an bunun için imkanım yok. ayrica zamanım da yok. Bu durum için tavsiyeniz var mıdır?
- 25 gü
Psikiyatriye gidecek kadarda mı yok?
Bu tavsiye ile çözülecek bir durum değil. - Soran25 gü
Devlet randevu bulamıyorum. Üstelik okulum başlayacak. PDR branş öğretmenliği okuyorum. Ama daha 1. Sınıfım. Belli dönemlerde 4. Sınıf oldukları için bizlere Seans yapıyorlar isteyen gizli danışman olarak konuşuyor. Ben yapsam bile psikolojik olarak yorulurum. Ve kimliğimi psikolojimi birisinin bilmesini istemiyorum. Ordan randevu alsam kısa bir süreç değil bu. 2 seans ile bitsin.
- Soran25 gü
Ben şu an geçici aldaltici bir çözüm arıyorum.
- 25 gü
Maalesef o konuda bir tavsiyem yok.
Psikoterapiden ziyade ilaç gerekebilir diye dedim psikiyatri - Soran25 gü
Anlıyorum ama ilaç ile atlatmak istemiyorum. Ben güçlü bir kişiliğim. Yanlış anlaşılma durumlarından kaynaklı + zorbalık özgüven sorunum var. Nedenin bu olduğunu düşünüyorum. Bunun için alternatif bir öneri istedim yazdığınız için teşekkür ederim.
- 25 gü
Güçlüyüm diye kendini motive ederek geçmiyor ama sorunun. Korkma bu kadar ilaç kullanmaktan. Ateşin olunca, bacağın kırılınca "ben güçlüyüm" geçer mi diyorsun? Tıpkı diğerleri gibi bu da bir hastalık. Bunu PDR öğrencisi olarak biliyor olman gerekiyor
- Soran25 gü
Haklısın. Bu savunma mekanizması benim için. Ama şu an yapabileceğim bişey yok. Bu basit bir şey değil 2-3 kez gidim bitsin.
- Soran25 gü
Bu dönemim biterse seans alacam.
- 25 gü
Psikoterap iyi geliyorsa sen bilirsin tabi ki, geçmiş olsun
- Soran25 gü
Sağol ama durumum için şu an gececi bir çözüm arıyorum. Bunu hak etmem lazım. Kendime güveniyorum ben güçlü biriyim herşeyi hal edebilirim. Ama bu almaman yapmamam umursamamam gereken bir sorun demiyorum.
- 25 gü
Umarım toparlarsın
- Gizli Üye(18-24)25 gü
Bir ben böyleyim sanıyordum
07 Yorumla- 25 gü
Özgüven eksikliği
- Cevap sahibi25 gü
@meraklıbirpandaa takıntı geliyor bana daha çok iyice okumazsam düşünmezsem rahatsız hissediyorum özgüven eksikliğide olabilir ama bir de dikkat dağınıklığı
- 25 gü
O da etkiler tabi. Aşabilirsin ama
- Cevap sahibi25 gü
@meraklıbirpandaa çok zor ya aşamadığım daha çok şey var
- Soran25 gü
Bana benzeyen birini görmek garip ve anormal olmadığımı sağladı. Bu durumu bırakmak istiyorum.
- 25 gü
Yardımcı olurum düzeltmek için
- Cevap sahibi25 gü
Düşünmeden hareket edemiyorum bende dikkat sorunu yaşıyorum artı olarak depresyon falan derken zor yani çok fazla sorun var bir tek sen değilsin yani umarım kurtulursun kurtuluruz 🙏
- Gizli Üye(36-45)23 gü
Destek almalısın.
00 Yorumla - 22 gü
İnşirah süresi oku
10 Yorumla - 17 gü
Çok düşünme sadece olduğun gibi davran
00 Yorumla - 23 gü
daha beteri var
00 Yorumla - 24 gü
Bir uzman tedavisi çok iyi gelir.
01 Yorumla- 24 gü
@pikachu115 sen önce kendin al