''Her kim bir canavarla çarpışmayı göze alırsa, bir canavar olmayı da göze alsın. çünkü karanlığa uzun süre bakarsanız, karanlık da sizin içinize bakmaya başlar.'' Friedrich Nietzsche

''Her kim bir canavarla çarpışmayı göze alırsa, bir canavar olmayı da göze alsın. çünkü karanlığa uzun süre bakarsanız, karanlık da sizin içinize bakmaya başlar.'' Friedrich Nietzsche
Canavar olmak için korkak olmak gerek. Korku filmlerinde ilk öldürülen karakter filmin sonunda canavar olarak karşımıza çıkar neden? Çünkü canavarı korku besler. Cesur insanlarsa yüzyıllardır canavara karşı duran savaşçıdır. Bu yüzden canavara karşı çıkabilen biri asla canavar olamaz. Canavarın seviyesine düşüp kibrine yenilebilir aynı güce sahip olabilir bir yenilgiyle ama yine arasında bir fark olur
Savaşmaya başladığı anda göze almış demektir. Çünkü insan ister istemez canavarlık karşısında canavara dönüşüyor. Önemli olan en erken şekilde farkına varıp kendine gelmek.
Ya iyi bir insan olarak çabuk ölürüz ya da kötü bir insan olana kadar uzun yaşarız!!!
Cevap
12Cevap
Kesinlikle göze almalı ama öyle olacak diye bir şey yok. Ne zamanki amacını unutur ve şuursuzluğun pençesine kapılırsa o zaman artık o da savaşmayı göze aldığı canavardan farksızdır. Bu ihtimali göz önünde tutmak, olabilecek ihtimallere hazır olmanın zeminini oluşturur.
Karanlık ve aydınlık her insanın içinde bulunan doğuştan varolan yaradılışın bir parçasıdır ama kişiliğin ve karakterin hayatına yön verir yapmış olduğun ge tercihi özgür hür irade ile yaparsın karanlığı yenecek olan tek şey aydınlıktır.
Seninde soruların çok güzel ve anlamlı 🫡✌️
bir seylerin verdigi rahatsizliktan kurtulmak icin o seye donusulmesine gerek yok, goze almali mi evet bi ihtimal olarak degerlendirmeli ama canavarin icinden de gul bahcesi cikabilir. hep civi civiyi sokmuyor
💖😌
Hayır karakterimi yapımı bozmam asaletimle hadini bildiririm düşmanın seviyesine inmem onun gibi olmam kendim gibi olarak dimdik gururla duruşumu sevgilerim..
Canavarla savaşırken, kendini canavarla aynı varoluş seviyesine koyarsun, bir başkasını kınadığında kendinide kınarsın.
Canavar olmayı değilde
Öyle görünmeyi göze almıştır aslınds
Bence öyle canavarı yenersen sonraki canavar sen olursun
Onunla savaşmak için onun gibi olmak lazım göze göz dişe diş
Alanlar vardir
Neyle ilgilenirsen ona benzersin ilgilendiğin şeyler güzel şeyler olsun.
Aynen öyleli.
Bir animede vardı sanırım
İki noktadan sonrası çıkmamış. Bir tabloyu yorumluyorlardi. Şövalye canavarı yeniyor ama canavarın kanı şövalyeyi de kirletiyordu. Kaçmak mümkün değil.
Hatırlayamadim hangisinde olduğunu. Bu sahne aklımda sadece.
Çok teşekkürler. Bulursam yazacağım kesinlikle.
Kesinlikle göze alır güçlü olacaksan en güçlü alt edeceksin
Canavar olacak potansiyeli olmayan kisi canavarlarla bas edemez.
Öyle zaten kötünün yanında iyi kalmayı başarabilen bir insanı daha görmedim
Yani kısaca diyor ki kötüyü iyilikle yenemezsin. Onun gibi kötü olmalısın
Nietzsche söylemiş doğru olmaz mı
Kesinlikle katılıyorum sana
Göze almamışsa bile canavarlaşır..
yalıma pul biber attılar gün yüzü görmedim
Her zaman değil
Nietzsche ağladığı anda canavar oldu zati.
Evet ondan farkı kalmaz
Çok güzel soru kafa karıştırıcı
🤨🙄
Bende bilmiyorum kdldkdldld
Dengesizim
Evtt🙂↔️🙂↔️
Zaten çarpışıyoruz insan bir ucube
Gibi gbi
Katılmıyorum
Aynen öyle
Doğrudur
Doğru