Genelde karşımdaki gibi düşünürüm. Karşımdakinin fikirlerini önem veririm önce o ne diyor diye bakarım. Eğer onu yaptır veya söylediği şey kafama yatmıyorsa kendi yaptığımı kendi düşüncemi söyleyip uygulamaya çalışırım. Yani direkt ben haklıyım demem hiçbir zaman. Çünkü insanlık hali illaki yanılıyor olabiliriz.
Empati duygunun her insanda gelişmiş olmasını isterdim ama bazı insanlarda bu yön epey zayıf. Düşünmeden, olayı karşı tarafın gözünden de tartmayi hesaplayamadan fevri hareketler ya da sözlerde bulunabiliyorlar.
Elbette bazen empati yönümüzü tam net gosteremiyoruz; çünkü bazen insan gördüğünü değil, görmek istediğini yorumlamaya mecbur kaldığı için. Bu nedenle %60 diyeyim, sallamasyona gerek yok
doğru fakat bu tür bir düşünce "kötülüğün" önünü açıyor. zira kötü de hiç haklı olmadığı halde sen haklıysan , bende haklı olabilirim diyebiliyor.. mesela kafan karışabilir ama.. senden 1000tl istedim ve bana göre bu bir hak.. sen vermiyorsun tabi sende haklısın.. ama bu örnekte haksız bir tek kişi var o da "ben" sevgiler..
Biraz fazla yüksek empati duygum.. O yüzden de insanlarla pek anlaşamıyorum.. Bana, benim onlara davranmayacağım şekilde davranışmadığını görünce uzaklaşıyorum..