Zaman içerisinde insanın tüm eylemleri sırtlanır omuzlarına. Bir zaman sonra bunun altında ezilende olur, bu ağırlığı taşıyan da. Senin yaşamın ne denli yüklü?
Sanki. Adım attığım her yerde, konuştuğum her kelimede bir israf barındırıyormuş gibi bir his var içimde. Bana yapılan her harcama aşırı gibi geliyor mesela. Gerekli bile olsa almadan da yaşayabileceksek ne gerek var? Onun yerine başka bir şey yapılabilirdi düşüncesi geliyor ilk aklıma. Aileyle olmanın getirdiği bir zorunluluk mu bilmiyorum ama bana bunlar hep yükmüşüm gibi hissettiriyor. Çünkü iyi bir hayat sunması gereken onlar değil, benim. Ama daha kendi hayatımı bile çizemedim
Kişilik & Karakter konusunda 13,7b cevap paylaştı.
Bence burada bakış açılarımız, beklentilerimiz, ruh halimiz ve duygu ve mantık dengemiz de önemli. Kimi hayattan asla keyif almayı bilmiyor mesela ve ruh emici diyorum ben onlara. Tamam hepimizin yorgunlukları vs var ama tamamen umutsuz vaka gibi bişeyden keyif almamak da bana göre hastalıktır.
Evet başkalarının da yüklendiği yükün ağırlığı da fazla gelir insana. Belki kendi yükünden de fazla büyür gözünde insanın. Şimdi farkındasın ve hala birilerinin yükünü alıyor musun peki Firu?👼
Kişilik & Karakter konusunda 205,8b cevap paylaştı.
yaşamım oldukça yüklüdür benim maalesef. ama her zaman için bunun üstesinden geliyorum ben.. bazı zorlukar yaşamı daha güçlü kılar mesela yaşadığın zorluklar senin daha güçlü daha mücadeleci olmana neden olur
sadece bu fazla geldiği zaman da insanı yorar yorduğu zaman işte dinlenmek gerekiyor
biraz da olsa sorunlardan kaçmak uzaklaşmak gerekiyor..
bende şu an biraz dinlendiğim dönemdeyim diyebilirim hayatımda..
Savunma kalkanı aslında yükleri kontrol edip, gereksiz olanları kapı dışarı etmeye çalışıyor ve atamadığında içeri de bekleyen 2 kişilik saçma bir orduyu çağırıyor :D
Ama üstümüzde hep ağırlık olmaz mı? Azaltsakta bir şekilde bir şeyler yük oluyor? Buna ne kadar adapte olabildiğimiz önemli sadece. Zaman zaman altında kalıyor gibi hissettin mi? O anlarda tutunduğun şey neydi?
Tabi nadir olay. İnsanlar olarak güzellikten çirkinliği bile çıkarabiliriz biz. Yüksüz olan anların ferahlığını fark etmeden başka dertlerin peşine düşeriz.😸
Ya bu beni güldürmemeli ama hayal edince komik oldu. Affet🥹