Bugün hiç tadım yok her şey anlamsız geliyor hiç bir şeyden tad almıyorum yiyip içtiğim şeylerde ölüm korkusu yaşıyorum sanki

Bugün hiç tadım yok her şey anlamsız geliyor hiç bir şeyden tad almıyorum yiyip içtiğim şeylerde ölüm korkusu yaşıyorum sanki

İnsan acizdir ve her zaman güçlü olamıyor. Arada olan bu kaygılar ve korkular, içinden güçlü çıkabildiğimizde bize psikolojik olarakta birşeyler katıyor aslında. Ama sürekli olduğu zaman kesinlikle uzman bir psikolog desteği alınmalı.
Önceden de olmuştu 10 yıl önce
Evet benimde tadım yok keske kara toprağa gitsekde kurtulsak bu dünyadan en azından sevdiklerimize Allah'a kavuşuruz neşem eskisi gibi yok.
Ben bazı zamanlar korkuyorum tadım kaçıyor
Kuru üzüm, kuru kayısı, muska.
Rica ederim
Cevap
2Cevap
tabi ki de korkuların üstüne gitmektir.
Önceden de böyle olmuştum da ölüm korkusu sanırsam
Ölüm korkusu yaşamanızı tetikleyecek ne oldu?
Son dönemde çevremdeki vefat eden insanlar televizyonda aldığım vefat haberleri televizyonda aldığım vefat haberleri Bir de şu gassal diye bir dizi çıkmış onu izledim bir bölümünü sanırım o da etkiledi
Aslında ölümden sonrası Allah'a ahiret hayatına inanıyorum elbette birde annemi babamı kaybetme korkusu yaşıyorum
O korku bende de var fakat ölüm de bu hayatın bir gerçeği. Önce bunu idrak etmeliyiz. Sadece bu dünya için değil öbür dünya için de gerekli hazırlıkları yaparak, değer verdiğimiz anne babamızı kırmayarak, kıymetlerini bilerek davranırsak içimizdeki ölüm korkusu da zamanla hafifler.
Doğrudur ama bu aralar neden bilmiyorum kötü hissediyorum
Bende de olmuştu. Öleceğimi zannettiğim için ilk aklıma gelen kabirde yaşayacaklarım, günahlarım sevaplarım olmuştu. Bu yüzden namaza başladım. Çünkü ilk hesaba çekileceğimiz ibadet buydu. Onun dışında hâl ve hareketlerime, ibadetime dikkât ediyorum. Nedendir bilmem kendimi çok daha rahat hissediyorum. İnanarak dua etmek, tövbe etmek, kendini yavaş yavaş hazırlamak sanki bir tık daha kolaylaştırıyor
Haklısın aslında son iki yıldır namaz kılmayı ihmal ettim kısa zamanda yeniden başlayacağım şu gassal dizisini izledim birinci bölümden sonra böyle oldum
Anı yaşamak gerekir
Aslında bu zamana kadar öyleydi ama bir kaç gündür kötüyüm
takmamak
Düşünüyorum ama korku da yaşıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?