Küçüklü büyüklü her birimizde bir kaç tane takıntı vardır. Takıntının boyutuna göre yaşamı zorlaştıracak bir evreyi bile aşabiliyor. Hayatındaki takıntılar nelerdir? Hayatını ve çevreni ne derece etkiliyor?
Aç karnına sigara içmek, sabahları bir şey yiyememek, bilgisayar veya PlayStation da bir sorun olduğunda çözmeden içinin rahat olması veya en ufak sorunu büyük bir dermiş gibi takmam.
Bana çevrenin anlattıklarında sorun var gibi geliyor çünkü burada ne yazsam olduğu gibi geçiyor sana şimdiye kadar 😀 İlgini çekmediği için zihnin odaklanmıyor ve kaydetmiyordur.
Mesela karşı komşunun kızının ne yaptığını anlatıyorlarsa senin beyin bananeeeee yeeeeaaa diyerek kaydetmiyordur 🤣
Burada yazıyoruz ve anlamadığım kısım olsa da tekrar okuyabilirim. Konuşurken iş biraz farklı işliyor. Bir şeyler anlatırken karşımdaki söylediği bir kelimeye çekilebiliyorum. Diyelim ‘kemik’ ben o sırada iskeletleri, nasıl öldüğümüzü, farklı bir yerde ölsek kemiklerimiz kalsa bunun nasıl çözüleceğini diye diye lastik gibi uzuyor. Bazende anlatılan olayların çağrışımından geçmişe ya da geleceği düşünmeye meyilli oluyorum. O anda kalmayı zorlaştırıyor. Anlamış gibi yapsamda karşımdaki bunu yemiyor😹
Bence de. O an o konuşmada olmadığım karşıdan bakınca belli olur bence. Bu biraz onların da sorunu😸 Şaka bir yana törpülemeye çalışıyorum bu huyumu. Hep ‘bunu sana anlatmıştık.’ Repliğine karşılık ‘Dinlemediğim anıma denk gelmiş.’ Demek alışkanlık olmuştu.🙇🏼♀️
Sözünüzü balla kesip, araya ürğn yerleştiricem müsadenizle.
@Pinarkrty zihnin geçmişi ya da geleceği düşünmeye meyilli olduğunda o gün ona vakit ayır ve istediğini ver.
Bunun yapabilecek en güzel aktivite yürüyüş. Daha önce yaşadığın, geçtiğin yerlerde tek başına dolaşarak yürüyüş. Eş zamanlı olarak zihnin de görsel verileri işleyecek ve zamanda yolculuk yapacaksın. Önceki halinle, şimdiki, gelecekteki halin bütünleşecek ve zihnini tatmin etmiş olacaksın🤩
Hiç bir meditasyon bu etkiyi veremez insana. Sonucunda sen kendini yeniden doğurmuş oluyorsun çünkü 😇
@Firu_Zen Gündelik hayatımda yaptığım işler sırasında çokça düşünen, hayal eden biriyim. Bireysel hobilerim hep tek başıma yaptığım işler olduğundan buna çok fırsatım oluyor. Bazen düşünürken konuşuyorum, hatta tartışıyorumda. Kitap, film gibi şeylerde odağımı toplayabiliyorum. O zaman tam olarak neyi yanlış yapıyorum?🥲
@OrganIQ Her konu olabilir bu. Özellikle şeye karşı olmuyor. Ya da ben mi olmadığını sanıyorum. Zaten genelinde dinlemiyorum diye genelleme yapıyor da olabilirim😸
Şöyle ki ben geceden beni sabah uyanmak için heveslendirici şeyler yapmaya çalışırım.. buz da öyle içine 1 2 damla limon salatalık koyarım daha iyi olur tavsiye ederim.. Ruh halim kötü olmaz ama durgun olurum, kendimi güzel, enerjik hiss etmem, eksiklik hissi olur ya tam da öyle olurum. 🧡
Açıklaman için teşekkür ediyorum. Sadece eksikliği durumunda nasıl hissettiğini merak etmiştim. Ama kulağa güzel geliyor, denenebilir. ✨ Her sabah bol buzlu, bol dinçli günlere kalkmanı dilerim. ( dinçli kelimesinin uyumsuzluğu snsn)
Ben yaptığım ve yaptırdığım işin tam olmasını isteyen bir insanım. Bu yüzden mükemmelliyetçi diyorlar ama olması gerekeni istiyorum. Alışmışlar tembelliğe, mükemmelliyeçi diye tabir kullanıyorlar bir de
Gündelik hayatımda en büyük takıntım düzen ve temizliktir. Masamda bir şeyin yeri değiştiğinde hemen fark ederim ve eski haline getirmezsem huzursuz olurum. Kahve fincanlarımı bile renk ve boyut sırasına göre dizerim. Ayrıca planlı yaşarım; plansız gelişen olaylar beni strese sokar ve odaklanmamı zorlaştırır.
Yatağa pijama hariç bir şeyle oturmam, pijamalarla evde dolaşmam. Dolaşırsam o pijamayla yatmam kirli sepetine atarım. Her gün yastık yüzü değiştiririm. Dışarıdan gelince kıyafetlerimi kirliye atarım, her gün farklı kıyafet giyerim. Başka bir şey yok herhalde.
Telefonda veri gizliliğine önem veriyom (hiçbir gogıl ürünü kullanmıyom. Google play store yok, yutup yok falan), çalışma ortamımı düzenli tutarım. Ne nerede bilirim (beni ilgilendiren kısmını ama sdlkfsfk), onam alma konusunda takıntım var, onam almazsam hizmet de vermem idklf