Yoksa aman bana ne kafasında mısınız¿

Yoksa aman bana ne kafasında mısınız¿

Herkese obektif bir şekilde tercih edebileceği çıkış yollarını sunar, belki bir tavsiye verir ve arkama yaslanırım. Herkes kendi savaşını kendi verir arkadaşlar. Başkasının rolünü oynarsanız, kendinize zarar vermiş olursunuz. Kurtulmak istemeyen kimseye yardım edemezsiniz, kişi kendi istemesi lazım.
Güzel bir bakış açısı 😃
Evet, sevdiklerimin dertlerini dert edinirim çünkü onların mutluluğu benim için de önemli. Sorunlarını dinler, çözüm bulmalarına yardımcı olmaya çalışırım. Bazen sadece dinlemek bile onlar için büyük bir rahatlama sağlar. Empati kurarak yanlarında olduğumu hissettirmek, aramızdaki bağı güçlendirir bu yaklaşım dostlukları derinleştiriyor.
En iyi cevap seçimin için teşekkür ederim.
Benim derdim beni aşmış gidiyor birde milletin derdi ile uğraşamam gerçekten, dürüst olmak gerekirse. Bir yerden sonra kafam kaldırmıyor kendi annemi bile dinlemiyorum çok zaman, çünkü yeterince meşguliyetim var.
Başkasının derdine ortak olmak güzel elbette ama bu çözüm odaklı değilse gereksiz bir sempatiye dönüşür.
Elbette katılıyorum boş boş üzülmenin kime faydası var ki değil mi 🙃
Cevap
36Cevap
Merhaba, elbette önemsediğim insanların dertlerini dert edinirim ve elimden geldiğince fikirlerimle yardımcı olmaya gayret ederim :)
evet tabi ki de sevdiğim insanların dostlarımın arkadaşlarımın derdi benimde derdim olur her zaman için.. onları düşünürüm
Dert edinmem ama dinlerim bir yol bulmaya çalışırım gadası
Evet sevdiğim değer verdiğim biriyse eğer derdini dert edinir onunla birlikte üzülür çözüm bulmak için çabalarım ve sonunda mutlaka bi yol gösteririm boşvermişlik yapamam elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
Herkesin derdi kendine yeter de artar bir de başkasının derdini çekecek değiliz ama çok çok değerli biri ise Onu daima dinler yardımcı olurum
Başkasının değil ' Sevdiğin insanın' arada kı farkı görmek önemli.
Sevdiklerinin derdini dert edersin. Etmiyorsan ona sevgi/yakinlik demek sacma. Ticari iliski denebilir belki.
Çok doğru.
Ben en çok lisede bağımlı olan Kaan diye bir arkadaşım vardı ve onun derdini dinlerdim. Çocuk önce benimle çok dalga geçmişti sonra da bana aşık olduğunu söyledi.
Ben varım telefonun ucunda, ne dertleri olabilir?
Off, çok iddialı oldu. Megaloman mıyım neyim...
😂😅
İzlediğim filmdeki, dizideki olaylardan bile etkilenen, dert edinen biriyim. Sevdiklerimin dertlerini de dert edinirim elbette. Onların mutlu olması beni de mutlu eder
Benimle herkes problemlerini paylaşabilir. En sevdigim aktivite insanlar bana problemlerini anlatsın çözüm bulalım.
Not : dedikodu yapmayı seviyorum 😀😀😀😀
O insan benim sevdiğim biri ise, birisi gelsin bir sıkıntısını paylaşsın, gece gündüz düşünürüm nasıl çözerim diye, hayır bir de onun ağırlığı gelir oturur üstüme, çık işin içinden çıkabilirsen.
Kesinlikle Onların dertlerini dinlemek, çözüm bulamasam da yanlarında olmak benim için çok değerli
Dinlerim burada sevmediğim kişilerin dertlerini dinleyip yardımcı olmaya çalışıyorum sevdikleriminkini hayli hayli dinlerim
Saatlerce derdini dinlediğim sevdiğim insanlardan kazık yediğimden beri dert dinlemeye kapalıyım bu da kulak kulağım kadar etsinler.
Edinirim hani yanlış anlamayın bir kadının göz yaşına asla dayanamıyorum sanki o an o benim hayatıma anlam katan biri olarak görüyorum
yeteri kadar sevmem lazım baya bi sevmem lazm dert dinlemek için
Sevmek böyle bir şey zaten.. Kuru kuruya ben seni seviyorum demek değil..
Dertlerine derman olmaya çalışırım elimden geldiğince destek olur mutlu etmeye çalışırım
üzülen her insana üzülebilen yapım var sevdiğim olması şart değil üzülmesi ağlaması yeterli
Dinliyorum ama dert yastığına dönünce dinlemeyi bırakıyorum
Pek değil istemediğimden değil de öyle bir yapım var
Ozellıkle sağlıksa konu çok fena kafaya takarım
evet edinir hata bazen tüm dunyadakı kısılerın derdını edınırım
Edinirim. Hemen çözüme dair araştırmalar planlar yaparım. Çözüm odaklıyım
Sevdiklerimin derdi benimde derdim oluyor ama sadece çok sevdiklerim
Derdi derdim olur ama hele bi anlatmasın yeni bir derdi olur sayemde
Edinirim tabi ya. Çözmeye de çalışırım da yettiğimiz yere kadar
Ben hep dinliyorum. Ben anlatınca da onlarda dinliyor ama anlamıyorlar.
Sevdiklerimse evet, onların derdi benim derdim olur ve birlikte çözüm bulmaya çalışırız...
Evet, onlar benim canım, onlar uzulurse bencdaha çok üzülürüm
Ölünce hiçbir anlamı kalmaz merak etme edinmem hayır
Edinirim ama şu sıralar psikolojim çok müsait değil algılayamıyorum tepki gösteremiyorum çoğu şeye
Yanında olmaya çalışırım ama dert edinip düşünemem.
Dinlemek istemediğim dertleri anlatıyorlar sonra kafa yoruyorum acaba nasıl yardimci olabilirim diye 😐😐
Değer verdiğim kişilerin dertlerini kendi derdim gibi görürüm elimden geleni yaparım bazen yapacak bir şey olmuyor yanında olduğumu ger daim hissettiririm
Ederim hasta bile olurum
Edinirim çok kafama takarım ve çözüm bulmaya çalışırım
Önemsiyoruz ister istemez deger veren insanlarız biz...
Takarim tabi ya sevdiklerimin derdi benim derdim ama genelde çok takmadan çözüyoruz no problemoo
Yok habire dert dinlemem
Dinlerim de dert anlatilmamali
valla dert dinleme huyum yok
Edinmem bencilim bu konuda
Evet dert ederim tabi
Amann benim derdim bana yeter falan skfjns
Sevdiğim insan yok
Çözüm ararım ama o kadar da kafaya takmam ya
Dinler ve çözüm üretirim
Hayır edinmem. Çözerim 🙄
Evet onların derdi benim derdim
Anlık üzülürüm sonrası yok
Evet paylaşırım dertlerini sevdiklerimin
Edinirşm sen?
Sevdiğim çok az insan var seviyorumsa onun derdi artık benim derdimdir.
Edinirim onların keyfi olmayınca benimde kaçar
Evet çok yakınım ise derdini dert edinirim.
Ediniyorum ya … bu yüzden de uyuyamadım 😔
dinlemem
Evet edinirim
Dinlerim
Edinirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?