Gözlerimiz ve kalbimiz aynı dili konuşuyorken, dudaklarımız onları ifade etmekte neden zorlanıyor?

Bir şarkı ve gece gökyüzü altında sürekli onun varlığı. Yabancı bir şarkı, sözlerini bunca zamandır bilmiyorum, sanırım hiçbir zaman da bakmayacağım. Sesinden süzülen hisleri ile her gün farklı bir şey anlatıyor, kaybolmuş ruhlara duyduğu üzüntü ve başka bir gün sevmekten bahsediyor, sevilmekten. O an anlıyorum ki kelimelerin, sözlüklerin bir anlamı yokmuş. Duyguların, hislerin bir dili yokmuş. Buna her dilde hayranlık besliyor olacağım. Bir Rus aksanı ile seveceğim ve öfkeme bir Sırp romanında şahit olacaksın. Fakat duyguların maverasında seni konuşmadan seviyor olacağım. Gözlerim; onlar kalbim ile aynı öğretmenin mezun ettiği öğrenciler. Sonsuza kadar gözlerimde bir sır saklamak istemiyorum, umarım başka mezunlarda vardır bu taş harabede.

Gözlerimiz ve kalbimiz aynı dili konuşuyorken, dudaklarımız onları ifade etmekte neden zorlanıyor?