Giden duygularınız, hayalleriniz, istekleriniz olabilir. Kısaca tekrar toparlandınız mı hayata karşı, umudunuz kaldı mı?

Giden duygularınız, hayalleriniz, istekleriniz olabilir. Kısaca tekrar toparlandınız mı hayata karşı, umudunuz kaldı mı?

Telafi etmek yolunda benim çabam. İnancım ve azmim sonuna kadar. Bana ve sevdiklerime yapılan haksızlıkların bedelini ödetirim mutlaka. Şuna da çok inanıyorum, bir insan gerçekten haklıysa Allah onun tazminatını ergeç ödüyor. İnsan çabalamaya umutla devam etmeli🍎💎
Hayata umudumu kaybedecek kadar kötü durumlar yaşamadım. Ama insanız elbet zaman zaman motivasyonum benimde düşebiliyor gerek zihinsel gerek fiziksel yorgunluk olabiliyor. Daha sonra en iyi, en mutlu olduğum anları kendime hatırlatıyorum yeniden motivasyonumu kazanıyorum.🌸
çok iyi komşum 🌸
İyi şükür sende iyi ol komşum hep🌺
Teşekkür ederim komşum 🙏🌺
Rica ederimm🤍💎
Bazen hayat insandan çok şey alır ve geri almak o kadar kolay değildir ama zamanla toparlanmam mümkün, en azından kayıplardan sonra yeniden umut edebildim Önemli olan pes etmemek ve denemek küçük de olsa yeniden başlamak çünkü her yeni gün yeni bir fırsat demektir.
Hayattan aldıklarım daha fazla. Ben yerini doldurmam gereken bir şeyler olduğunu düşünmedim hiç, kaldı ki öyle her şeyin yeri doldurulabilir değil.
Teşekkür ederim eic için Barışcan 🫶🎈
Rica ederim ablam 🌸💚
Cevap
26Cevap
Koymaya çalışıyorum evet. Ama geri dönülmez bir kayıp olmasın gerisi kolay. Manevi olarak kaybettiklerimiz gelmiyor ama maddi olarak bir şekilde kaybettiklerimizi yerine koyabiliyoruz. Allah kimseye kaldıramayacağı bir yük vermesin.
Merhaba Barışcan🪁🤎
Bir dönem kilo problemi yaşamış kendimi tanıyamaz hale dönüşmüştüm. Üç aylık diyetle tam 20 kilo verdim. Bu açıdan mutluyum. Kendimi kazanmak güzel bir duygu. 🦉✨
🌸🌸
🌾🌼
Hayat bazen alır, bazen de verir. Ancak, ne aldığını ve ne verdiğini net bir şekilde görmemiz zordur. Hayatın verdiği şeyleri geri almak, bazen bir anlamda eskiye dönmek değil, ilerlemek olur. O yüzden "geri yerine koymak" her zaman mümkün olmuyor, ama hayatın öğrettikleriyle daha güçlü ve daha olgun bir şekilde devam etmek belki de en doğru şey. İnsanlar kayıplarla büyür, fakat kaybedilenlerin yerine ne koyduğumuzun cevabı, aslında bizde.
Bazı şeylerin yerine hiçbir şeyi koyamazsin hayat öyle bir yer değil senden alır yerine başka teselli olacağın şeyler verir tıpkı bir çocuğu kandırmak gibi ya da teselli etmek ya da bir süre onu idare etmek gibi düşün
Hayat sinavimiz bize daima biseyler öğretiyor... Allah hayat sinavimizi kolaylastirip güzellestirsin. Gecmişi değil bugün ve gelecek ile ilgilenmek gerek...
Bana bahsettikleri cok daha fazla 🙏🙏. O yuzden ölümler dışında gidenlerin hicbirine üzülmüyorum..
Ölüm vb. dışında insan yaşadığı müddetçe herşeye bi çözüm buluyor yeter ki inansın. İnanç çok önemli sen inanacaksın ki hayat sana istediğini sunsun.
dusuncelerimi, hislerimi geri telafi edebildim ama benden goturdugu kisileri geri getiremedim ve hic getiremicem. o yuzden onemi yok
Maalesef benden aldıklarını geri alamadığım için umudumu tükendim, ama alacaklarımı geri yerine koymayı zamanla bekliyorum.
Bazılarını koydum ama bazıları koyulucak gibi değil
Hayat değil
Babam benden çocukluğumu
Kocam gençliğimi aldı
Bana çok borçlular
umudum var da tekrar başladığım noktaya dönmek şevkimi kırıyor
tam yolun sonuna geldim derken yeni kapı açıldı umut hep var
hayatın aldıklarını yerine koyamayız ama hic bir zaman umudumuzu kaybedemeyiz
Pek sayılmaz kendi düzenimi kurup bir işe girdikten sonra neden olmasın arkası gelir.
Çok şükür koydum sadece kıymet bilmek için bilinç dışıma eğitmeye çalışıyorum
Hayır asla. Annemi aldı babamı aldı. Hayatımın aldı. En sonunda canımı da alacak
Benden gitmesini istediğim şeyleri aldığı için problem yok..
Bazıları, koyabilecegim türden olmayabilir ama o boşlukları daha güzel şeylerle dolduruyorum.
Hayatın aldıklarını yerine Koymaya çalışıyorum bir sekilde
Ne yazık ki hayır. Gene de ümidim var ama, güzel şeyler olacak
Ölüm hariç hemen hemen her şeyi tekrar yerine koydum diyebilirim.. Belki de daha iyilerini...
Hayatta çok komik alabildiğini alıp, ‘alabiliyorsan geri al’ diyerek sırıtıyor sanki.
Hayat benden son 1 buçuk yılda yeri asla doldurulamayacak şeyler aldı ve hiçbirini yerine koyamadım. Yaşamın da tüm anlamını yitirdim ve ölüm bana çok yakın.
Hayır yerine koymayı geçtim, hayat aldıklarının faizini dönüp benden aldı.
Benden kendisini pek bir şey almadı ama ben isteyerek verdiğim şeyler oldu ve geri almaya niyetim yok..
Eskiden isteyipte elde edemediğim herşeyden vazgeçtim yeni hayaller istekler hevesler peşindeyim hayatıma yeni anlamlar yükleyeceğim. Hayat bu, yeni hayallerimi verir vermez bilemem ama insan işte umutsuz hayalsiz yaşayamıyor...
Hayat aldıklarını geri verse de onları değiştirir dönüştürür öyle getirir bizse artık çoktan başka şeyler koymaya başlamışızdır kaybettiklerimizin yerine
Hayır, mümkün değil geri koyabilmem.
Giden gitti eski de kaldı. Şimdi sıra yenilerini alıp saklayıp korumakta😌
Hayatın aldıkları aldıkları ile kalıyor geri vermiyor ne yazık ki
Koymayı deniyorum ne kadar olabilirse, ama hayatımı alt üst eden kişi mutluyken benim kendimi toplamamam bana yapılan ikinci ihanet olur bence
Onu görmek için geri geldim, o gideli çok olmuş..
Zor ama bir kısmını evet
Biri hariç hepsi yerine gelir
Hayatın benden aldıklarını kıyamadım hayata koydum
Zaman yerine konulabilir mi mümkün değil
Koymaya alışmaya çalışırım
Umutsuz bir hayat düşünemiyorum
Pek değil 😅😅 ama umrumda da değil pek
Koyamam ki gençlik elden gitti.
Her seferimde haci ödücem valla diye kandırıyorum
Hersey olmasada lazım olanları geri alıyorum.
Hiç birini koyamadım umudum da kalmadı
Hayır hayat benden aldıklarını bana geri vermesin
Hayat benden bir şey almadı.
Aldıkları geri yerine konulan cinsten değildi
Yavaş yavaş koydum hepsine
Neredeyse hiçbirini telafi edemedim
Toparlanmaya çalışıyorum
Çoğu zaman tekrar yerine koyabiliyorum
Hayır koyamıyorum
Güven duygumu yerine koyamadım
Nasıl koyabiliriz ki koyamadık
Hayır kalmadı ottan bir farkım yok