Mesela; bir şeyleri tek yapmak istemek, arkadaş istememek, tek başına kahve içmek, tek başına eğlence merkezine gitmek neden 'asosyallik' diye algılanıyor? 🍂
İnsanların yalnız kalmak istekleri neden asosyallik diye algılanıyor sizce?
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
Asosyal demek bana göre hayattan tamamen kopmuş, hiç kimseyle etkileşimde bulunmayan insanlar. Günlük yaşamını idame ettirecek kadar etkileşimde bulunmak ve sınırlı sayıda insanlı muhatap olmak ya da kendi kendine çok iyi vakit geçirmek asosyallik değil tercih meselesidir.
İnsanların yalnız kalmak istemesi, genellikle toplumun dayattığı "sürekli iletişim halinde olmalıyız" algısıyla çeliştiği için asosyallik olarak görülüyor. Oysa yalnızlık, bir geri çekilme değil, kendini dinleme ve yeniden enerji toplama sürecidir. Ancak sosyal normlar, aktif bir sosyal yaşamı "başarı" veya "mutluluk" ile eşleştirdiği için, yalnızlığı tercih eden insanlar yanlış anlaşılabiliyor. Yalnız kalmayı seçmek, bir eksiklik değil; bir tercih ve içsel huzuru koruma yöntemidir. Toplum bunu daha iyi anlamaya başladığında, bu yanlış algının da azalacağını düşünüyorum.
Asosyallik kavramını başlı başına sadece "insan" odaklı aşabileceklerini düşünmelerinin doğru olmamasından. Asosyallik seçimler dahilinde ve gerçekten yapacak bir şeyler bulabilenler için bilinçli ve güzel bir tercih. Fakat burada dikkat etmek gereken bunu tüm zamana yaymamak.
Detay bölümünde asosyal bir yaşam tarzını tarif ediyorsun. İnsanlar seni doğru algılıyor. Çünkü diğerleriyle etkileşime girmeyi gerekli görmüyorsun , Kendinle baş başa olmayı seviyorsun. Söylediğin etkinlikleri yalnız yapmak seni daha rahat ve huzurlu hissettiriyor. Soranlara evet asosyal biriyim çok fazla insan sevmiyorum de geç kompleks yapmana gerek yok.
Yalnızlık tercih olabilir ama asosyallik daha çözümsüz gibi bir durum. yalnız insan çıkıp bisiklet, yürüyüş, alışveriş vs. gidebilir. Asosyal için söyleyemem herhalde bunları. İnsanlar arasında ki farkı anlamıyor veya anlamayacak kadar şeyler :D
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Aradığım yorumm 😂 uuu sen asosyalsin damgası vuran insanlar var hemen ahahsh
İnsan özünde sosyal bir canlıdır evrimsel süreçte homosapiyensin ilkel zamanlarından, modern insana kadar bu şekilde gelişim kaydetmişiz kabile düzeni oluşturarak kominiteler kurmuşuz. Tabi bu demek değildir ki, her şeyi toplu halde yapalım, kendimize vakit ayırmayalim. Özetle: Yapılan talnız aktiviteler bir ömre yayacak şekilde abartılmıyorsa ara sıra asosyal olmak problem teşkil etmez.
Sosyal ortama karışamayan sosyal ortamdan sürekli uzak duran insanlar asosyaldir kafasını dinlemek için ayrılmak ve sürekli ayrı olmak farklı şeyler sürekli yalnız kalan ve sosyal ortamdan rahatsız olduğu için bunu isteyen insanlar anormal insanlardır
neden anormal olsun pardon? Ben de kimseyle muhatap olmuyorum çoğu zaman. İstemiyorum çünkü konusmak, tek başıma kalmayı seviyorum. Size ne insanların zevklerinden. Yalnızlığı seviyor diye anormal mi yani
Çünkü normal değil İnsan bir sürü hayvanı yaradılışı sosyal sen sosyallikten sürekli kaçarsan bu anormal bir durum olur anormal normal dışı demek oluyor çoğunluğun yaptığıni yapmayan yani normların dışına çıkan bu bir hakaret değil bir durum
Dışarda kendi kendime bir kafede saatlerce oturup kendi kendime çay içmek kahve içmek istiyorum herkes Çifter Çifter gidiyor deli derler diye tek gitmiyorum 😂 buna benzer işte
Hiçbir şey sonsuza kadar sürmez, insan bazen sosyalleşmek isterken bazen de yalnız kalmak istiyor. İnsanların kafasındaki kalıplar öylesine keskin ki, bazen insanın kendi rızasıyla yalnız kalmak isteyebileceğini unutuyorlar. Hem bazı şeyleri netleştirebilmek, kafadaki düşünceleri dizginleyebilmek için yalnızlık insana iyi geliyor.
İnsanların geneli yalnızlığa karşı kötümser bir bakış açısı geliştirdiği için yalnız olmanın keyfinin nasıl olduğu hakkında fikir sahibi değiller.
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Evet öyle cidden. Asosyallik evden çıkmayan dışla bağlantısını kesmiş insanlar. Her gün gezen sanatla ilgilenen, yeni yerler keşf etmeye çalışan insan asosyal olamaz
Fakat insan fıtrat olarak sosyal bir varlıktır.3-5 ay yalnız takılmak süreklilik arz etmez ama 3-5 yıl böyle de gidemez. Psikolojik olarak bile iyi hissettirmez. Etkileşim içinde olmalıyız diğer insanlarla. Yapımız böyle.
Yok onu anlıyorum da ama bir insan dışarı çıkıyorsa eve kapanmıyorsa bence asosyal değildir sahte insanlardan sıkılmıştır illa birileriyle konuşmaya gerek yok
Ya hay hay. Orası öyle. İlla sürekli birileriyle olacak diye kaide yok. Ben de mesela tatile tek giderim. Kafa dinlemek maksatlı. Arada ihtiyaç bu dediğin, haklısın.