Tecrübe, hisler, mantık, vicdan, tavsiyeler... Hangisi?

Tecrübe, hisler, mantık, vicdan, tavsiyeler... Hangisi?

Nefis muhasebesi yapıyorum, empati yapıyorum, düşmanla bile empati yapmışlığım vardır, bir de gururluyum, gururum da beni doğruya götürüyor, planlayarak sana kötülük yapanları ve bunu yinelemekten utanmayanları zinhar affetmek yok diyorum kendime. Herkesi anlamak istiyorum, anlıyorum da, hatta öyle ki bazen kendimi suçlayacak kadar çok yapıyorum bunu. Bazen fazla hassas olabiliyorum, bazı kişilere haksızlık yapıyorum, kendimi sorguluyorum, pireyi deve yaptın diyorum kendime, bu kişiye kibirli diyorsun ama bu kişi derinlerde bir yerde merhametli, gönül almaya çalışıyor, kaldı ki suç sende , kafanda yargısız infaz ettin onu, yine gönül alan taraf oldu bak, böyle bazen utanıyorum, utanıyor olmam da beni doğruya götürüyor. Bazen affetmemek, o özürü kabul etmemek, bazen empati yapıyor olmak, bazen kendime şefkatle yaklaşmam doğruya götürüyor beni. Sevmiyorum öyle zeytinyağı gibi üste çıkmayı, milleti doldurmayı, utanmayan kişileri sevmiyorum. Kendimi de kendimi sevmeyecek bir duruma düşürmek istemediğim için doğruya gidiyorum
Aslında açıklamada yazanların hepsi var. Bazen mantığım yapıldığında duygularım devreye giriyor veya biri yapıldığında öbürü giriyor, ama her zaman doğru yola gidebiliyor muyum bilmiyorum.
Cevap
7Cevap
Yapmam gerekeni yapıyorum doğru ya da yanlış artık ne ise o
Mantığım beni doğruya götürüyor. Kalbimi kanata kanata mantığını dinliyorum ama doğru yaptığımı da görüyorum
Değişebiliyor. Çoğu zaman mantığıma göre hareket etsem de her şey mantığa uymuyor. Arada hislere, merhamete de ihtiyaç duyuluyor
Empati kurmak.. kendim için iyi olanı bir başkası için de isterim
Acı. Beni doğruya götüren tek şey acı ve hayal kırıklıkları.
Yaşanmışlıklar bilgi hatalardan ders cikarma
Beynim. Bazen istemeden kalbimi de dinlediğim oluyor.
Senin söylediklerin kafi geldi baska sozum yok
Benim için inanç, zaman, mantık
Detayda yazdıklarının komplesi.
Hislerim beni yaniltmaz
Şans
Hislerim ve tecrübelerim yaniltmaz
Yanlışlarım.🙂
Hepsi
Mantik ve tavsiyeler
Yanlışlarım.
Hislerim.
Allah korkusu