- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılBu tamamen metabolizma ile Alakalı. Ben de çok fazla yemek yerim hamur işini aşırı tüketirim ama kesinlikle kilo almam metabolizma hız çalışmasından kaynaklı bu aksine zayıf olduğun için özgüvenli olman gerekiyor ömrünün boyunca diyet gibi bir derdin olmayacak
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bence yanlış düşünüyorsunuz, sonuçta kilolu olup mutsuz olan insanlarda vardır. Özgüvensizliğin hiçbir nedeninin maddi bir sebepten kaynaklandığını düşünmüyorum, daha çok vicdani sebeplere dayandığını düşünüyorum. Bu kanıya ise hayatım boyunca içimde olan garip üzgünlükten, özgüvensizlikten, dışakapanıklılıktan çıkmak için yaptığım tek bir eyleme borçluyum: Çabalamak. Gerçekten enstrüman çalmanın veya spor yapmanın yerini tutmuyor bu eylem. Evet yorulursun, usanırsın ama asla özgüvensiz veya üzgün olmazsın.
00 Yorumla
1 yılÖzgüven kilo azalması kilo artması ile alakalı değilde daha çok kendinden memnun olma ya da kendini sevmek ile alakalıdır kimisi insanların düşüncelerini önemsemez ben böyle mutluyum der kimisi ise aman şöyle derler böyle derler diyerek hayatı kendine zindan eder
00 Yorumla
Bu senin kendini nasıl gördüğün ile bağlı.
Sağlıksız veya anormal bir kiloda değilsin, ama sen bu görünüşünü beğenmiyor isen kilo alabilirsin tabii ki. Ben aldım, eskiden fazlaca zayıftım.
Açıkçası bende özgüvensizlik yapıyordu. Nedeni anormal olmak falan değildi zayıflığın bana yakışmadığını düşünüyordum.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
166Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
1 yılMetabolizma ile alakalı bazısı çok yer kilo alamaz bazısı az yer kilo alır. Bence özgüvensizlik yapacak bir durum yok
23 Yorumla- 1 yıl
Muz yicen gunde 1
1 yılEvet, çok zayıf olmak bazen öz güvensizlik yaratır. Toplumda genellikle belirli vücut tipleri daha idealize edilir ve bu da kişilerin fiziksel görünümleri hakkında olumsuz hisler beslemelerine yol açar. Özellikle vücut algısı ve kendini beğenme konusunda yaşanan zorluklar, kişinin dış görünüşü ile ilgili kendine güvenini etkiler. Ancak, gerçek öz güven; dış görünüşten ziyade kişinin içsel değerleri, becerileri ve kendisini kabul etmesiyle gelişir. Kendini olduğu gibi kabul etmek, zayıflık ya da fazlalık gibi faktörlere bağlı olmaktan daha önemli.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 604 cevap paylaştı.
1 yılYo gayet güzelsin. Hiç özgüven problemi yapma kendinde. 5 yıl aynı kiloda sabit kaldım. Herkes bana kamış benzetmesi yapıyordu. Zamanla durum tersine dönüyor. İleriki süreçlerde vücut kendi gelişimi için iştah isteği geliyor.
40 Yorumla Kollarının ince olması tam tersine çok güzel ve estetik duruyor, kalın kol diye bir danalık var o olacağına böyle zarif dursun. Ayrıca kilo alınca özgüven artmıyor, tam tersine özgüvenin düşüyor ve çirkin görünüyorsun.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 696 cevap paylaştı.
1 yıl20 li yaşlarımdan önce 43 45 kiloydum. Ayhh herkes çok zayıfsın diye beni iğreti ederdi. 20 yaşımdan sonra kemiklerim mi genişledi noldu kilo aldım. Kilo almaya da kilo vermeye de çok çalışmış biriyim. Hangisi diye sorarsan zayıflık zarifliktir 💚
Kilonun az olması ozgüvenini azaltmasın.00 Yorumla
1 yılSıkıntı yapıyorsun kendine her insanın bir güzelliği vardır yani şöyle söyleyeyim karşı tarafın senden hoşlanacağı muhakkak bir şey vardır kimi gözünü sever kimi dudaklarını kimin yüzünü ne bileyim öyle yani
10 YorumlaMerhaba, aslında tıpkı fazla kilolu olmak gibi, fazla zayıf olmakta özgüven problemi yaratabilir. Ancak burdaki ince cizgi şudur; gerçekten özgüven kaybına neden olacak kadar zayıf olmakla, kendisini öyle hissetmek aynı şey değildir
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBana göre bu çok güzel bir dert keşke ben de yesem yesem de kilo alamasam çubuk gibi olsam ama değilim maalesef balık etliyim ama balinada değilim ama keşke çıtır çerez olsam insan o kiloları aldımı bir daha veremiyor bence dert etme ileride evlendiğinde tabi eğer evlenmeyi düşünüyorsan hamile kalıp çocuk doğurduğunda o kiloların nereden geldiğini şaşırırsın bu yüzden şimdi zayıflığın tadını çıkar derim ben sana çünkü genç kızken ben de öyleydim doğurduktan sonra bir 15 kilo veremedim öyle kaldı
13 Yorumla- 1 yıl
Zayif fizikle balik et fizigin kendisine gore cazibeleri var. Bence balik etliysen o da gayet ideal
Cevap sahibi1 yılYani evet ben kendimden şikayetçi değilim gayet iyiyim ama biraz daha fit olmak isterdim doğrusu
- 1 yıl
Balik et iyidir iyi 😀
1 yılÇoğu kadın senin gibi zayıf olabilmek için bi dünya para harcıyor daha ne istiyorsun ki. Erkeklerde hoş durmuyor ama kadınlarda çekicilik katıyor zayıflık.
10 YorumlaBaşlığın "Zayıflıkta özgüvensizlik?" tarzında bir şeydi sanırım. KızlarSoruyor'da güzel bir soru öne çıkarılırken başlık da düzenlenmek zorunda maalesef. :) Detayına en uygun şekilde başlık düzenlenir genelde.
13 Yorumla- 1 yıl
açıklama için teşekkür ediyorum 💗
- 1 yıl
tesekkur ediyorum önerilerini dikkate alicagim 😘💖
- Kişilik & Karakter konusunda 507 cevap paylaştı.
1 yılDiyetisyen desteğiyle kilo alabilirsin ama gitmek istemezsen Chatgpt’ye “sağlıklı” şekilde kilo almak için tavsiyeler vermesini isteyebilirsin hatta olayı bir adım daha ileri götürüp program bile hazırlatabilirsin. Bir de böyle şansını dene.
11 Yorumla- 1 yıl
tesekkur ediyorum
1 yılÖzgüvenli olmak kiloya bağlı değil. Zayıf olmak ta yapısal. Dambıl çalışarak biraz kaslanabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖnceden bu tarz kızlar bana çekici geliyordu çünkü ben de öyleydim. Spor yaptım, kilo aldım, vücut kastım ve şu anda bu kızlar ilgimi çekmiyor, bana vitaminsiz geliyor. Tamam yüz güzelliği harika, ten rengi harika, belki sevişirken vücudun da harikadır ama ele avuca bir şeyler de gelsin istiyor insan
00 Yorumla
1 yılçıtırım diyip özgüven patlaması da yapabilir
Çok zayıfım diyip kafana takarsan o zamanda tam tersi olur
10 Yorumla
1 yılKadınlarda yapacağını sanmam, kadınlarda güzellik algısı zayıflığa dayanıyor zaten ama erkekler için aynı şeyi söyleyemem.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,1b cevap paylaştı. Asıl aşırı kilo özgüveni azaltır. Zayıf olmak güzelliği ön plana çıkarır. Ayrıca sağlık açısından da faydalı.
12 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 426 cevap paylaştı.
1 yılince bi sınır var orada. kilo aldıkça kalça da güzelleşir ama şişman olmakla dolgun olmak farklı
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 309 cevap paylaştı.
1 yılHerkes senin gibi yiyip de kilo almamak için nedenlerini vermezdi. Bence olumsuz bir yanı yok.
20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 505 cevap paylaştı.
1 yılBen 20 yaşındayken 43kiloydum boyum 160... yolda giderken kızlar ne kadar zayıf falan diyordu... Şimdi kilo aldım bu sefer eski halimi özlüyorum... Kısaca ne yaparsam yap özgüven sorunun oluyor ya
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 11b cevap paylaştı.
1 yılDış görünüşle alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Kişinin hayata bakışı , kendini yetiştirmesi ve yaşadığı ortam.
En önemlisi büyüdüğü aile.
Her zaman söylendiği gibi.
her şey ailede başlar ve biter.00 Yorumla Hayır tatlım alakası yok. Ozguven tamamen kendi takdirine bağlı bir motive örneğin ben yaparım ben başarırım dersen kendine iyi özgü bir bakış açısıyla başlar... zayıflama yöntemleri ile bağlantılı değildir Umarım İnsllh her şey Gönlünüzce olsun ♥️♥️
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılSenin fiziğin çok güzel değerini bil bence. Güzel bir kızsın.. Ayrıca metabolizman hızlıysa ilerleyen yaşlardada artı diğer insanlara göre daha zayıf olursun en azından. Olumlu açıdan bak bence.
03 Yorumla- 1 yıl
evet haklısın tesekkur ediyorum 💖
- 1 yıl
Rica ediyorum KS adaşım 😃🥰
- 1 yıl
hahahahahaah
1 yılYüzün mis gibi kilo da spor yaparsan düzenli alabilirsin. Bende bir ara 45 kiloydim benim için sorun deildi ama herkes zayıfsın diyordu haliyle ozguvenim düşüyordu spor yaptım Şu an 58 kiloyim gayet iyi
00 Yorumla
1 yılBak güzelim hayır kadın dediğin etli olur ne öyle zayıf zayıf sıska gibi hemcinslerimi yargılamak istemem zayifta güzel ama kadın dediğin balık etli olur tam tersine özgüvenin yükselmesi lazım heee giyim konusunda beden bulmak zor ama enazindan kadinlik ruhunu tatmin edebilirsin 🌹🌹🌹♥️
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 725 cevap paylaştı. Ben sana 20kg bağış yapabilirim ☺️ (keşke böyle bir teknoloji olsaydı 🥺)
10 Yorumla
1 yılBen balık etliyim ve kilomu çok beğeniyorum göbeğim yok belim ince göğüslerim büyük kalcam büyük fiziğim mükemmel bence ama zayıf kızlar i hep kendimden 1-0 daha güzel görmüşumdur çünkü onlar ne giyse ben Yakıştırıyorum ama ben örneğin böyle salaş bir swit giydiğim de çok kilolu göründüğümu düşünüyorum ve zayıf görünemiyorum ama onlar ise biraz salaş giyse güzel giyse kilolu görünüyor yani ben zayıf olmayı tercih ederdim kiloma
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılFiziksel olarak değil mental anlamında güçlü olmalısın.
10 Yorumla Kilo alinir dert etme kilolular dert etsin :D
10 Yorumla
1 yılEvet yaa sifir beden ve yakin vedenlerincok kötü duruyor kızlarda bence kemikler sayiliyor
10 Yorumla
1 yılkilo alincada fazla kilo verincede kizlarda özguven dususü yasaniyor sacma halbuki
11 Yorumla- 1 yıl
kızlar bazı seyleri konusunda cok cabuk üzülüyorsunuz siz sadece durun her türlu bi * bulursunuz
1 yılYapmaz insanın içinde olan bişey o genelde
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 424 cevap paylaştı.
1 yılBunun için moralini bozma gerek yok kendini sevmeli daha iyi beslenmelisin
10 Yorumla
1 yılYapar kilolu olunca yaptığı gibi. Kilo alamıyorum diye bir şey yok sağlık problemin yoksa. Spor la birlikte yediğine dikkat edersen alırsın. Kendimden örnek veriyim 20 kilo aldım sporla birlikte eskiden yiyorum yaramıyor diye kendimi kandırıyor dum.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı. Makarna ve hamur işlerine yönel olmadı ilerde çocuk doğurunca alırsın
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılPp de ki kız da sen isen, zayıf ama aynı zamanda çıtırsın. Sıska değilsin.
22 Yorumla- 1 yıl
benim tabiki ama siskayim maalesef
- 1 yıl
Bence hiç sıska değil sadece zayıfsın. Bu kötü de değil ayrıca. Yaşına göre olağan
1 yılBol protein tüketimi ki yulaf et yumurtayla kardeş olacaksın 😄 ve vücut çalışmaları kol günü ve belirli vücut bölgeleri için farklı egzersizler vs kas gelişimi illa fark yapar şey 🙄 6-8 ay arasında
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 977 cevap paylaştı.
1 yılBenim kollar senden daha zayıf 1.75 kilo 48 çevre özgüveni düşürüyor yoksa sağlıklıyım memnunum tabi 55 olsam daha giydiklerim üstüme otururdu ama zamanla alınır ya
00 Yorumla Çok kafaya takma kafaya takar umursarsan bu sende düşük özgüvensizliğe neden olabilir Ben de zayıfım (57 kg) bir erkegim üstelik önemli olan başkalarının senin hakkında ne düşündüğü değildir senin düşüncelerin daha önemli Mutlu olmaya bak umarım mutlu olursun 🤜🏼🤛🏼☺️ Spor yap, Meditasyon ve kitap oku, sağlıklı beslen bu küçük ama önemli şeyleri yapmak Özgüvenini yüksek tutmaya yardımcı olacaktır
00 YorumlaKişi kendini seviyor ise özgüvensiz olmaz bence kişinin kendini sevmesi konu
Fakat yeni nesil arkadaşlar bu tarz konuları çok fazla alay konusu yapmaya başladı sosyal medyada özellikle bu tarz paylaşımlar da insanların önüne çıkınca ister istemez moral bozuluyor ve özgüven problemi çıkıyor.00 Yorumla
1 yılkilo alma böyle çok güzelsin. ben senin karşında özgüvensiz olurdum bu kız bana bakar mı diye. öyle böyle değil aşırı güzelsin
01 Yorumla- 1 yıl
tesekkur ediyorum hahahahh
- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
u 1 yılÖzgüvensizlik yapmaz. Zaten özgüven iri kıyım olmakla olan bir şey değil. Özgüven kişinin bilgi ve becerilerinin farkında olarak kendine duyduğu güvendir. Fiziksel görünüm bunu etkilememelidir.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılEğer zayıf olmak istemiyor ya da çevresinden hep çok zayıfsın az kilo al muamelesi duyuyorsa bu özgüvensizlik yapar
10 Yorumla Ben zayıfım keşke diyorum biraz midem olsa da 53 56 kilo olabilsem diyorum
Balık etli olunca öz güvenim yerine gelecekmiş gibi hissediyorum10 Yorumla
1 yılKişiye göre değişir şişman ya da zayıf olup özgüvenli olan da var. Ama yüz güzelliği için ekşi bir etken zayıf olmak o yüzden yapabilir
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kesinlikle evet!
Tam tersi de spor yaptıkça özgüven ve enerjin yükselir20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılÇok zayıf olmak da çok kilolu olmak da öz güvensizlik yapar ama sen o kadar zayıf değilsin. Bence gayet iyisin
00 Yorumla Bence hıc kılo alma zamana bırak daha gencsın zaman gectıkce metabolızma yavaslıcak kılo veremıceksın saglıklı ısen sorun yok zaten guzel bır bayansın
00 YorumlaBabannem 150kilo ve katılmıyorum istersen sen önde ol yolda her şekilde kendi bildiğini yapar kadın özgüven eksikliği hikaye
00 YorumlaZayıflığı bilmiyorum da bu güzellikle nasıl özgüvensiz olabilir bir insan bunu düşünüyorum
01 Yorumla- 1 yıl
İnan oluyor ozguvensiz oldgumu soylwdiklerimde inanmiyorlar
1 yılBazen yapabiliyor, sağlıklı olmak için ideal kiloda olunması gerekiyor. 50 ile 55 ideal buluyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGayet güzel bir kızsın kilodan vs den bağımsız ama zayıflığın seni rahatsız ediyorsa sağlıklı kilo alımı ile ilgili araştırma yapıp kilo alabilirsin. Sonuç olarak senin kendini nasıl hissettiğin önemli
00 Yorumla
1 yılYüzün güzel ama fiziğin ilgi çekici değil bencede biraz kilo al, aslında spora gitsen daha uygun olur senin için
00 YorumlaKızlar için pek olmaz ama erkeklerde fazlasıyla özgüvensizliğe neden olur.
Çok da zayıf değilsin gibi
00 Yorumla
1 yılKilo benimde çok kafaya taktığım bir durumdu ama insanın özgüveni sadece fiziksel görünüşü ile sınırlı değildir bunu öğrendim. Bu yüzden önemli olan senin kalbinin güzelliği
10 YorumlaHayır kendini olduğun gibi beğenmem daha iyi olucaktır çok zayıf olmak veya çok kilolu olmak hayatında bir şeyi değiştirmeyecek aynı şekilde yaşayacaksın o yüzden kendini olduğun gibi kabullen
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 504 cevap paylaştı.
1 yılhayirr kollarin gayet hos duruyor, zayiflik daha iyi cok zarif geliyor banaa
12 Yorumla- 1 yıl
Abla sende güzelsib maşallah
- 1 yıl
tesekkür ederimmm
Bence aksine insanın öz güveni artıyor ne giyse kendine yakıştırıyor
10 YorumlaKilo almak zordur ama imkansız değil. Düzgün bir beslenme ile alınabilir. Sağlıksız beslenmediğin ve spor yaptığın sürece zaten aşırı kilo artışı da olmaz. Öz güven konusu kişiye göre değişir.
10 YorumlaÇok iyi. Herkes kilodan muzdarip. Kendini şanslı hissetmelisin. Kilosuz bayanlar çok çekici oluyor. Ne giyse yakışıyor. Kendinle barışık ol. Kendini sev ve beğen.
10 Yorumla
1 yılYok ya yapmaz bende senin gibi zayıfım çok yesemde kilo almıyorum 😅
40 Yorumla- Devamını Gör (186)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım