Bugün birkaç yıllık bir arkadaşımla buluştum ve konu iş ile ilgili olduğunda şu satırları yüzüme söyledi: "Sen o tür işler yapamazsın. Çünkü sen insanlara tahammül edemiyorsun. Özellikle de insanların davranışlarına. Sen insanlardan uzak durmalısın. Bu sana daha iyi geliyor, emin ol." Acı olduğu kadar gerçek olan bu tespit bugün beni bir hayli düşündürdü. Peki, sen en son ne zaman böyle bir şey yaşadın? Dostun acı söyler mi? Yoksa sadece duymak istediklerini söyleyenlere mi sahipsin?
Duymak istediklerini mi söyler dostların? Yoksa gerçekleri mi?
Bence arkadaşın yanılıyor, senin gibi iletişim konusunda iyi biri insanlarla iş yapabilir, tahammül konusunda insanların birbirinden farkı yok neredeyse çünkü günümüzde tahammül seviyesi yüksek insanla karşılaşmak mucize gibi bir şey artık. Soruna gelecek olursak dostlarım duymak istediğimi değil gerçeği söylerler ve alınmayacağımı bilirler çünkü ben de öyle yaparım genelde
Ben duymak istediklerimi söylesinler isterim, onlar hep gerçekleri söylerler, bende itiraz ederim hayır öyle değil diye. Sonra onların dedikleri çıkar 😏