Genelde dürüst davranıp gerçekleri söylemeye çalışsam da bazen "Kusura bakma ama malsın" diyemediğim insanlara "Tabi sende haklısın" diyorum.
Siz hangisini yapıyorsunuz?
Dinlenesi; link
Siz hangisini yapıyorsunuz?
Dinlenesi; link
Geçen arkadaşım saçlarına parıltı attırmış. depresyonda.
Geldi sordu "Nasıl olmuş?" falan diye. "B*k gibi olmuş, ıyy biri mi s*çtı senin saçına?" demek gelmedi değil içimden, tabi düşene bir tekme de ben vuramam. "İyi ya, değişiklik olmuş işte." falan deyip geçiştirdim.
Normal şartlarda direk yukarıdaki cümleyi pat pat pat vururum yüzüne. Ne öyle ya insan güzel görünmek için yapar onu iğrenç görünmek için değil. Ben yapsam, öyle olsa sorsam birine depresyonda değilsem söylesin ki daha fazla rezil olmayayım cümle aleme. Yok hani bir de kız fink fink dolaşıyor, evde otursa görmeyecek kimse. Bak hala onun vicdan azabını yaşıyorum, gidip söylesem mi ya?
Allahtan kız bu siteye üye değil, oyar oyar içime badem mi fındık mı ne bulursa tıkıştırır valla.
Aynen bence de. Yada bir gün götüriyim bara sarhoş ediyim bunu kuaföre götürüp saçlarını eski haline döndürtiyim bari. Ayılınca da "Noooldu yaa benim saçıma?" derse de "Ayyy canım dün sarhoş oldun ya, beğenmedin saçını. Zorla kuaföre götürdün beni, eski haline döndürdün. Aslında güzeldi ama ne yapalım artık, şimdi geri boyatsan yanar saçların. Başka zamana artık." diyim. Depresyondan çıktıktan sonrada daha fazla saçıyla kılıyla uğraşmaz herhalde. :D
Napim ya zaten şu dönemi bir kazasız belasız atlatsak ohoooyt. Bana çektirdiklerini getircem burnundan onun :D
Gercekleri söylemek,dürüst olmak patavatsizlik,saygisizlik olmamali bana göre.
Insanlar gercekleri,dogrulari pekala daha iyi,güzel ve incitmeyen bir üslupla söyleyebilir.
Bu sekilde her daim gercekleri söylerim etrafimdaki insanlara.
Aci da olsa gercekleri söylemek,duyurmak güzeldir...faydalidir.
...
Fakat bazen insanlar gercekleri duymaktan cok duymak istediklerine ihtiyac duyarlar.
Bu tür zamanlarda onlara duymak istediklerini de söylerim.Bu onu aldatmak icin degil de
umut vermek icin olabilir mesela...Tahammül vermek icin yada...
Bence, yalan söylemek bir kadını etkilemenin en kestirme yolu. Çünkü çok fazla dürüst olduğunuz zaman, hoşlandığınız kadının gözünde başka bir adam oluveriyorsunuz. Ancak hoşlandığınız bir kadına, duymasını istediği şeyleri söylemeye başladığınız andan itibaren kesinlikle kadının ilgi odağı oluyorsunuz. Bu kısa konuda oraya çıkan sonuç şudur; eğer bir kadına çok dürüst olursanız başında kaybedersiniz. Ve bir kadına onun duymak istediklerini başında söylerseniz, sonunda kaybedersiniz. Yani bir erkeğin bir kadın karşısında her türlü kaybetme olasılığı oldukça yüksektir. Evet, ben böyle özetledim sizi bilemem..
ben duygularımı açıkça belli ettiğim için kaybettim ve öyle gidiyor ama nereye kadar işte o belli değil ama şuanlık kaybediyorum ve dürüstçe kendi duygularımı karşıya açtığım için senin söylediklerin gerçekten doğru galiba yalancı olmak işin sırrı şerefsizlikte iyi birşey olmalı herhalde :O
malsın diyemiyorsun demiyorsun fakat o insanında kendine göre doğruları var.sen kendine göre haklısın o kendine göre haklı.belki o da senin için aynı şeyi düşünüyordur.sonuçta tartışılan konular genelde nesnel olmaz ve herkesin kendine göre yorumu vardır.o yüzden diyecek bir şey bulamıyorum.
Cevap
40Cevap
Neden insanları kandırma gereği duyar insanlar hiç anlamam doğruyu söylemek en iyisi kim beni kabul edecekse açık sözlülüğümle kabul etsin en doğrusu bu farkında olmadan kırıcı olsamda karşımdakinin yanlışını düzeltmek en doğru olandır ...
Kimse kusura bakmasın pohpohlayamam kimseyi
Yakın arkadaşımsa, önemsiyorsam doğruları söylerim, duymak istediklerini söyleyip umutlandırmam. Karşı taraftanda aynısını beklerim.
Değer vermediğim biriyse he hü deyip geçiştiririm ne duymak istiyorsa onu söylerim, sınırlarımı zorlamadığı sürece... :)
Eğer duymak istediklerini söylüyorsam kendimde kindarlık ararım ki bunu bu yüzden yapmam. Onlar "sence tipim nasıl?" dediğinde dahi doğruyu söylemek gerekiyor ki kendisini çok yüksek görmesin veya çok alçak. Onlara istedikleri gibi davranırsanız sıradan arkadaşlarınızdan farkınız kalmaz. Onlara gerçekleri söylediğiniz vakit siz gerçekten onun bir dostu olursunuz. Sizin o dostunuz olmayabilir fakat siz onun dostusunuzdur.
İnsanlara ne kadar yalan söylersen o kadar mutu olurlar.Bir o kadar da seni mutlu ederler.
Günümüzde bir çok şey yalan üstüne kurulu.İnsanlara gerçekleri değil duymak istediklerini söyle senden iyisi olmaz el üstünde tutarlar seni
Doğruyu söyleyen taraf ise her zaman kaybedendir.Sanırım ben onlardanım
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar sözünü boşuna söylememiş atalarımız !
Kimseye "malsın" diyemiyorum, dedirtiyorum (canım isterse). Gerçekleri söylettiriyorum. Bu konuda insanların canını yakmak hoşuma gidiyor. Gerçekler acıdır. Hata kabullenme bir gelişmedir.
insanlara gerçekleri, duymak isteyecekleri şekilde söylemeyi tercih ediyorum ben ^^ daha önce söylendi mi bilmiyorum. bakmadım cevaplara, ama gerçek bu =)
ben kişiye göre bazen yüzüne söylerim avel olduğunu bazen de iltifat eder gibi söylerim lafı.aklı varsa anlar :)
içimden geçenleri söyleyemediğim insanlardan bir süre sonra uzaklaşıyorum..neden uzaklaştığımı sorduklarındada içimden geçeni söylüyorum..
Eğer morale motivasyona ihityacı varsa yani üzgünse duymak istediklerini
diğer insanlarada doğruları söylerim.
Gayet açıksözlü bir insanımdır, hakaret seviyesinde gerçekleri yüzlerine söylemesem de mal olduğunu düşündüğüm insanlara bir şekilde mal olduğunu ifade ederim.
kırmadan gerçekleri söylüyorum yumuşatarak. eğer karşımdaki kardeşim ya da yakın arkadaşımsa pat pat yüzüne vururum gerçekleri en acımasızından :)
yiyorsa her zaman patrona gerçekleri söyleyin bakalım :))
doğruları söylerim , hatta arkadaşlarımın oha dediği bile olmuştur , ama en çok bu huyumu severler ve açık görüşlülüğümü :)
kaldırabilene gerçekleri, kaldıramayan bazılarına da gerçekleri, gerçekleri söylediğimde tepkilerini kaldıramayacağım kimisine yine gerçekleri, e daha da olmuyorsa yalan.
Kişisine göre birazcık. bazen gerçeği aöyleyince patavatsız damgası yiyebiliyorsun çünkü.
Ben genelde gercekleri acik sozlulukle soyledigim icin biraz temkinli davranir arkadaslarim bana karsi..
Malsın demeyi gerektiricek insanlarla zaten görüşmüyorum :)
benim düşüncem bu derim. gerçekleri söylemek her zaman daha iyi
Gerçekleri söylüyorum, üslubuna uygun şekilde.
cut.
dost acı söyler derler ya karşımdaki kişiye bağlı eğer gerçekten sevdiim ve değer verdiğim biriyse gerçekleri yok diilse genelde duymak istediklerini
Doğruları söylüyorum o yüzden %80 lik kısım gıcık oluyo
Çok yakın bir arkadaşıma ergen sendromlarından bıktım dedim ikinci gün büyüyüp geldi.
Gerçeği söyler geçerim
Patavatsızlıksa patavatsızlık.
Kişiden kişiye değişir yakınmsa gerçekleri çok alakam yoksa duymak istediklerini
ben gerçekleri söylüyordum bir yere kadar sonra baktım hep ben kötü oluyorum şimdi duymak istediklerini söylüyorum ne onlar kötü oluyor ne ben
Karşındaki kişiye göre değişir ama genelde karşı tarafın duymak istediklerini söylüyorum :) gerçekleri söylersek ohoooo çevremizde insan kalmaz :)
Ben herşeyi yüzlerine söylerim hiçte kızan olmadı aksine mutlu oluyorlar gerçeği duyunca genelde.
duymak istediklerini tabisi. 3 günlük dünya mutlu olsun olabildiği kadar
Oluyor. olayın güzelliğide bu
aynen öyle genelde gerçekleri demeye çalışırım ama arada beyaz yalan dediklerim gibi benimde ağzımdan çıkar karsısı için :)
İnsanları önceden beynını okuyasındamı dogruları solıcen :D Ama durum ve ortama gore degısır bazen de her gercek her yerde solenmeyebılır.
Gerçekleri söylüyorum o yüzden pek sevilmem
gercekleri soyledigim icin cogu zaman patavatsiz diyorlr .D pat diye soyleri yuzlerne karsi pampa
Ben açık sözlüyüm ve malesef gerçekleri söylüyorum :D
gerçekleri pampa üzülmeleri umrumda değil aynı dürüstlüğü beklerim
Gerçekler acıdır.Ben çoğu zaman gerçeği sölerim.Ama karşımdaki gerçekten üzülcekse onu üzmemek için söylemem.
kimse zeka yoksunu değildir sadece bağzıları farklı düşünür ve herkes kendi boyutunda yaşar yanlış düşünüyosun
ınsanlar gerceklerı deıl sadece tesellı duymak ısterler
Bu aralar kendi doğrumu söylüyorum,gerçekleri söylüyorum gerisi yalan :D
duymak istedidiklerini isteyenler o kadar çok ki o yüzden duymak istedigini söylüyorum bazılarınada gerçekleri tabi hakedenlere..
Duymak istediklerini söylüyorum malesef. Hala o dobralığa gelemedim
duymak istediklerinden yola çıkarak ama deyip gerçekleri
duruma göre değişir ama genelde duymak istediklerini söylerim
Gerçeği ama çok sürmez bir süre sonra duymak istediklerini söylerim böylece daha az başım ağrır
insanların yüzüne pat pat ne varsa söylüyorum bazen kırıcı oluyor ama olsun
doğruları söylrim kusura bakma ama gercekler acıdır derim
artık duymak istediklerini söylüyorum sezarın hakkını sezara vericen =))
Gerçekleri söylerim.
Yalanlarla mutlu oluyor.
Kezolar.
Mucu bebişler.
dürüst olmakta fayda var her daim makamına mevkisine bakmadan içimden geleni söylemişimdir...
Dobralığımdan ödün vermem kimse için
dürüstlükten yanayım daima :)
gerçekleri ve bu yüzden yalnızım . . .
Tipik türk kızısın :)
duymak istemediklerini
kişiliğe göre değişiyor diyelim
İnsanlar umrumda değil.
kusura bakma demeden derim
Hangısı ısımıze gelırse
Duymak istediklerini.
babam olsa direk söylerim
orta yolu bulmaya çalışıyorum