Bir insanin kendi degerini bilmesiyle, egoist/narsist olmasi arasindaki ayrim nedir?

iyi aksamlar 💞 Ankara 'da hava ruzgarli, yagmur yagacak, İstanbul 'da fırtına var, winter is coming diyebilir miyiz? diyebiliriz bence.

simdi, ne yaparsak cevremiz tarafından egoist, narsist, bencil ve kotu olan her seye sahip olan biri gibi gözükürüz? mesela benim kurallarım vardir, yanimda sigara icilmesine izin vermem. elbette sigara icmek özgürlüktür ama birinin özgürlüğü bana zarar veriyorsa, orada özgürlük sonra erer. bir kafede ayni masada oturdugum arkadasima, "sigara icmek istiyorsan disari cik" dersem bencil, "sen sigara icene kadar ben disari cikacagim" dersem kendi degerini bilen biri mi olurum?

benimle konusurken küfürlü konusulmasından hoslanmiyorum, insanlari küfür ederken durdurdugumda kabalik mi etmis oluyorum? yoksa istemedigim bir seyi dile getirmem kendime olan saygimi mi gosteriyor? kabalik etmis olsam bile fark eder mi, küfür eden kisi küfür etmeye devam edecekse, iletisimi koparırım olur biter. bu beni egoist mi yapar?

bu kendini diger insanlardan üstün gormekle alakali degil, kendine saygi duymakla alakali bence. "bana yazma" diyen erkege yazmamak mesela. ona gereginden fazla anlam yuklememek, kisinin kendisine saygısından gelir. kimsenin, kurallarının dısına cıkmasına izin vermemek, "hayir" diyebilmek, bir konuda fikrini dile getirebilmek, inat edebilmek bana gore. hepsi kisinin kendine saygi duydugunu gosterir. cunku eger sen kendine saygi duyarsan, ancak o zaman baskalari sana saygi duyar. bunun sınırını belirlemek cok onemli ama ben yine de egoist ya da narsist olmayi, kendime saygi duymamaya tercih ederim.
Bir insanin kendi degerini bilmesiyle, egoist/narsist olmasi arasindaki ayrim nedir?
Güncellemeler
1 yıl
Guncel