Ego: bu piyonun hiç bir gayret sarfetmeden kendini dev aynasında görmesi. Bir gün böyle böbürlenerek fil olacağına inanması Öz farkındalık: bu piyonun kendi potansiyelini keşfedip, nerede çok iyi nerede eksiği var üstüne katarak bir gün sahiden bir fil olacağına inanması.
Yani biri "olmayacak şeyi süsleyip anlatmak" Diğeri "olanı anlatmak" Kendinde olanı bahsetmek ego değildir. Başkalarını ezikleyerek kendini yüceltme varsa egodur.
Egoist insanla kendini bilen insan arasındaki fark nedir?
Egoist insan yangına körükle gider tek kendisi acı çekmiş her şeyi bilir dünyayı o kurtaracak herkese akıl verme bir şeyler peşindedir kıskançtır. Kendini bilen insan nerde ne konuşacağını kiminle ne konuştuğunu lafını tartarak konuşan çirkef olmayan karşıdaki insanı insanca anlaya bilen efendi düzgün insandır.
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Egoist insan aslında kendini düşünür sadece yani yaptığı her şeyi kendini ayda egosunu tatmin etmek için yapar. başkalarını kıskanır veya küçültücü hareketlerde bulunur ya da karşısında ki insan kendini geçmesin diye onun başarısızlığını ister. ve bir konuda kendine boş güvenir yani aslında iyi olmadığı konularda iyiymiş gibi ben çok iyiyim tek iyi benim en iyisi benim der.
Kendini bilen insan ise mütevazidir. iyi olduğu konularda ben iyiyim der. öz güveni yüksektir. yeri geldiğinde tebrik eder yeri geldiğine empati yapar. kendini sürekli geliştirir. eleştiriye açıktır. ilişkilerde yapıcıdır yıkıcı değil ve öz farkındalığı yüksektir.
terazi egosu diye bir şey var. terazi erkeği olarak egosuz yaşayamam. egoist değilim kendimi biliyorum. egoist her şeyi bildiğini sanan, dünyanın onun etrafında döndüğünü düşünen kibirli kimselerdir.
Egonun iki türlüsü vardır biri tatlı sempatik kendini seven kendine bir tık fazla değer veren, diğeride baya bayaa kendisini üstte görüp olmayanı uyduran yücelten. Kendini bilen insan diye aslında genel bişey yoktur çoğu insan belirli noktaya kadar kendini tanımlar çoğunluk daha kendisini keşfetmemiştir. Ben sempatik gelen egoyu severim.
Ego insana hata yaptırır kibir yüzünden, kendini bilen insan hırsları için saçmalamaz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Egoist insanların arkadaşlığı bile sahtedir. Başka insanları düşünmez düşünüyor gibi yapar ki. O insandan övgüler iltifatlar alsın Kendini bilen insanlar gerçekten sevdiği değer verdiği için insanların yanında durur. Asla menfaati yoktur