Özgüven ile egoistlik arasındaki farklar nelerdir? nasıl ayırt edebiliriz?
bu arada ayırt etmek birleşik mi yazılıyodu yoksa? :D :D
bu arada ayırt etmek birleşik mi yazılıyodu yoksa? :D :D
çok büyük bir fark arasında. özgüven kendi kendini yeterli bulup, kişinin kendine saygı duymasıdır. kompleksiz olmasıdır. egoistlik ise bencilliktir. sadece kendini düşünmek ve herşeyi kendin egöre değerlendirip kendisi için istemektir. sence de açık değilmiymiş farkları
ben açık değil diye bişey dememiştim zaten?
tamam neyse sorry
özgüven bir kişinin gerektiği yerde kendini savuna bilmesi makenizması ve çekingenlik duygusu olmaması falan filan inter milan
egoistlik ise kral benim
Kesinlikle
r. e.
ozguven ben yapabilirim basaririm diyebilmektir
egoistlik benden baskasi onemli degil once ben diyebilmektir
Cevap
8Cevap
ego; kibir
özgüven; yetenektir
kısa ve öz
özgüven #çözülmüştür
mutlaka oku ve uygula kısmını oku ; www.kizlarsoruyor.com/.../a13829-kolay-yoldan-ozguven-kazan-para-harcamadan
Özgüven kendini güvenmek egoistlik bencillik demek arasındaki fark bu işte
peki bir insan evladı "ne kadar güzelim, bana da her şey yakışıyo haaa" gibi sürekli kendini öven sözler söylüyorsa, bu sözleri fazla özgüvenden mi yoksa egoist oluşundan mı kaynaklanıyodur?
hmm anladım teşekkürler.
Teorik olarak bir ayrım yoktur. Özgüven, egoistliği yapı taşı, ilk evresidir. Kişide özgüven arttıkça, öncellikle egoist, daha sonra nihilistlik ortaya çıkar, ki daha da ileriye giderse sonu şizofrenidir.
Egoist Kendi kendini tatmin eden bencil kişidir ama özgüven kendisiyle barışık ve kendisine güvenen birisidir bencil değildir
Farklı harflerle yazılıyor ikiside, ordan ayırabilirsin :) Özgüven; kendine güvenen, egoist;kendine yontan :)
https://i.hizliresim.com/Bo1WOQ.jpg bağa mı didin?
Özgüven ile narsistlik ya da megalomanlık arasındaki farkı soruyorsun sanırım.
evet öyle de denebilir. profil fotoğrafınızdaki ford shelby mi merak ettim?
Evet shelby gt500 bizim sokakta da var her sabah görüp sahibine sövüyorum :) neyse :) özgüven normalde her bireyde olan olması gereken bir özellik aşırısı narsistlik megalomanlığa kaçar ama olması gereken kendine güvendir. Başarabileceğin bir işi gerçekten başaracağına olan inançtır.
haha o zaman çalış senin de olsun :) Ben bu arabayla az mı yarıştım oyunda :D
Bilgi için teşekkürler :)
doğrudur ama ben oyunda satın aldım ya, o bana yeter :D "asphalt 8: airborne" diye bir oyun, bilirsin büyük ihtimalle :)
ben de telefondan oynamıyorum ki zaten, laptopdan oynuyorum :) fakir takılıyorum :D
bu da benim ford shelby'im :D https://i.hizliresim.com/lzkzGp.jpg
aynen :D
tavuk yumurta olayı işte. :D
Egoist kendini över özgüvenliyi başkaları
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar