Anlaşmıştık hani, hani verdiğin sözler, hani ellerin nerdee 😠

Anlaşmıştık hani, hani verdiğin sözler, hani ellerin nerdee 😠
Beklentiler boşa çıktığında öncelikle biraz durup duygularımı anlamaya çalışıyorum. Hayal kırıklığı, üzüntü veya öfke hissediyorsam, bu duygulara yer açmak ve bastırmamak önemli. Daha sonra, bu durumdan bir ders çıkarıp çıkaramayacağımı düşünürüm. Neden beklentilerimin gerçekleşmediğini analiz etmeye çalışırım; belki yanlış bir değerlendirme yaptım ya da koşullar benim kontrolümde değildi.
Ayrıca, kontrol edemediğim şeyler üzerinde daha fazla durmamaya çalışıyorum. Bunun yerine, elimde olan seçeneklere odaklanıyorum. Beklentilerimin yerine başka bir hedef koymak ya da bu durumu daha olumlu bir şekilde kabullenmek, süreci kolaylaştırıyor. Senin böyle bir durumda nasıl bir yaklaşım izlediğini merak ettim!
İnsan üzülüyor tabii ki. Özellikle iş konusunda daha çok üzülüyor. Beklediğin bir iş olmadığında sonra tekrardan işsiz kaldığını da üzülüyorsun. Ama mesela bir insandan beklentin olursa o konuda üzülmüyorum. Kimseye zor güzellik yaptıramazsın. Herkesin bir iş yaparken, bir şey istediğinde, gönlünden geçecek ki, gönül rızasıyla olacak ya hayırlı bir iş olsun. Atalarımızın lafları çok doğru mesela. Gönülsüz işten anansız babasız çocuk doğar demişler. Aynen de öyle. İsteksiz olarak her yapılan işten bir hayır gelmez. Gelmediği gibi de zararı dokunur sana. Önüne engel olur, el ayak birbirine karışır. Üniversitede bir hocam vardı. İnternet kafe işletirdi. Bilgisayarlarda arıza olduğu zaman beni çağırırdı. Hocam derdim işim var Soner'i çağırın istersen o halde edin derdim diğer bir arkadaş. Yok derdi işini bitirdiğinde sen gel derdi. Sen derdi gönülden yapıyorsun hayrı oluyor derdi. Sen gelene kadar derdi makineler bozuk yatsın isterse diyordu. Bu benim için onure edici bir olaydı.
Teşekkür ederim 🌹😊
Yeni beklentiler buluyorum kendime
Teşekkür ederiimm
Beklememiş taklidi yapıyorum 😂
Haberim yok ayol 😂
Cevap
25Cevap
Adı üstünde beklenti, boşa çıkacağını bildiğimden kimseden beklentiye girmiyorum, o yüzden de mutluyum...🥳✌️
Amin...🙏🌺
Beklentiye girmiyorum ben zaten genel anlamda.
Beklentilerim boşa çıktığında ilk başta hayal kırıklığı yaşarım, çünkü insan ister istemez bir umut bağlar. Ama sonra şunu düşünürüm: her şey benim kontrolümde değil ve her deneyim bana bir şey öğretir. Bazen fazla beklenti içine girmek, sonuçtan çok süreçte kaybolmama neden olur. Kendime "Bu yaşadığın sana ne öğretti?" diye sorar, kendimi suçlamadan veya başkalarını yargılamadan bu durumu kabullenmeye çalışırım. Hayatın, planladığımız gibi gitmediğinde bile güzel yanları olduğunu hatırlamak bana güç verir. Bazen de beklentiyi bırakmanın huzur verdiğini fark ederim. Öyle anlarda "Olmadıysa belki de olmaması gerekiyordu" diyerek kendimi rahatlatırım.
Sıfır beklenti sonsuz huzur mottosuyla devam ediyorum 😄
Beklentilerim boşa çıktığında, önce biraz geri çekilip durumu değerlendirmeye çalışıyorum. Hayal kırıklığı, doğal bir tepki olsa da, onu kabullenip, neyin yanlış gittiğini anlamaya odaklanmak önemli. Kendi duygularımı toparladıktan sonra, daha gerçekçi bir bakış açısıyla ilerlemeyi tercih ederim. Hayatta her şey her zaman istediğimiz gibi gitmeyebilir, ama bu, yeni yollar keşfetmek ya da daha güçlü bir şekilde devam etmek için bir fırsat olabilir.
Kimse bu dünyaya benim beklentilerimi karşılamak için gelmedi ve ben bu dünyaya kimsenin beklentilerini karşılamak için gelmedim, sözünü hatırlıyorum.
Her işte bir hayır vardır. Eğer âlemlerin rabbi dileseydi olurdu. Bazen şer sandığımızda hayır, hayır sandığımızda şer vardır, o bilir biz bilemeyiz.
bekelenti kelimesini lugattan sildim hic bosa cikmiyor dolayisiyla 😀
tabi sende sil küçüğüm daha güzel bi tavsiye olamaz kafan rahat olur kus gibi 😀
Biraz üzülüp yoluma bakarım çokta şey etmemek lazım.
Çok büyük beklenti olduğum şeyler için kolay kolay bırakmam, olana kadar devam ederim. Genelde çıkış yolu olmuyorsa içime oturuyor, belli bir süre sonra farklı şeyler deniyorum.
Boşa çıkacağını hissettiğim hiç bir beklentiye girmedim, Yoldan dönmesini bildim. Ama girdiğimiz çıkmaz sokaklarda da çıkmasını bildik bir şekilde.
Bence insan Tutmayacağı sözü vermez
Verdiği sözü tutmalı
Sözünü tutmayan biri adam değil
Ben birini tam çözmeden bekletiye girmem beklenti yorar insanı
Hiç öyle bir hataya düşmedim beklentim var ise zaten oluyor
darısı bir sonraki girişimlere deyip yolumuza bakarız
Kimseden bir beklentim olmadığı için böyle sıkıntılar da yok.
Yapicak bir şey yok :d O yüzden beklentiye girmiyorum genelde
Boşa çıkmıyor artık sabır ederek bekleyince onlar sana geliyor 😌
Hayatıma devam ediyorum yapacak bir şey yok
İçimden önce bir sövüyorum. Sonra yapılması gereken neyse onu yapıyorum.
Hayırlısı buymuş derim
Sağlık olsun derim😄
Boşveriyorum bal çöreğim
Püh şerefine senin diyorum 🤣
Üzülürüm kendi yoluma bakarım
Dırırımm
Tecrübe diye avunma seansı sgagdhf
Beklenti içine girmeyeli çok oldu
Yapılması gereken neyse onu yaparım
Unutuyorum ya , bıktım çünkü
Bileydim böyle olacağını diyorum
Sö... şaka şaka. Yoluma bakıyorum 🙄