Kötü günde yanımda olan dost, zor zamanlarımda bana destek olan, moral veren ve yalnız hissettirmeyen kişidir. İyi günde kıskanmadan destek olan dostsa başarılarımı içtenlikle kutlayan, benimle gurur duyan ve kıskançlık gütmeyen kişidir. Kıyasladığımda aslında ikisi de önemli, ideal dost hem kötü günlerimde yanımda olan hem de iyi günlerimde beni kıskanmayan, başarılarımı kutlayan kişidir. Ancak gerçek hayatta böyle bir dost bulmak her zaman mümkün olmayabilir. Neyse ki ben bulabildim, iyi ki varlar
hangi gün olursa olsun kıskanmıyorsa en iyi arkdaştır benim için tabi ki kıskanmaması tek kriter değil ama hep içten pazarlıkçı kıskançlar bana denk geldiği için bıktım artık ilk önemsediğim nokta kıskanmasın yeter
Gerçek dost, hem kötü gününde yanında olan hem de iyi gününde kıskanmadan destek olandır. Sadece acında değil, sevincinde de içtenlikle mutlu olan birini bulmak zordur. İyi ve kötü günlerinde varlığını hissettiren bir dost, gerçek anlamda değerlidir. Benim için dostluk, her durumda samimi bir şekilde yan yana durabilmektir.
İkisi de bence kotu gunum de benim yanimda olmayan bir insan dostum değil arkadaşım bile olamaz aynı zaman da mutlulumda yanımda olmayan beni kıskanan bir insan da dostum olamaz