Hayatın süzgecinden geçmiş biriyle konuşur musunuz? o tür biri bir birikim midir bizim için? bilgi kaynağı mıdır?

Hayatın süzgecinden geçmiş biriyle konuşur musunuz? o tür biri bir birikim midir bizim için? bilgi kaynağı mıdır?
Görmüş geçirmiş bir insan, diğer insanlara nazaran daha dingin ve derindir. Olaylar karşısında bir duruşu vardır. Olaylara geniş perspektifte bakar, ani tepkiler vermek yerine, öfkesini kontrol altına alır her zaman. Bu insanlarla konuşmak beni oldukça rahatlatan şeylerden. Çünkü görmüş geçirmiş biri tecrübelidir hayata karşı ondan alabileceğimiz bir çok hayat dersi, vardır. Bu bence çok güzel bir şey. Ön yargısız iyi yönlendirir ayrıca bunu da belirtmek isterim.
Çok şey aşılar.. Böyle insanlarla sohbet etmek harikadır.. Çünkü belki de benim yaşım kadar onların hayat tecrübesi vardır.. Onları dinlemek insana huzur verir..
Böyle insanlar genelde hayatında her evresinde tecrübe sahibi olduğu için iletişim çok daha kolay olur. Onlarla konuştuğunuzda, çoğu zaman daha sakin ve olgun bir bakış açısı görürüz. Böyle insanlar, duygusal patlamalarla değil, daha derin düşünerek ve sabırla bir şeylere yaklaşır. Onlardan, zamanın ve deneyimin insana kattığı sabrı, olgunluğu ve dengeyi öğreniriz.
Olgun insan tecrübe kaynağıdır ama bunu öğretmen gibi anlatanlar değil gerçekten yaşayanlar bilir
Cevap
12Cevap
ben konuşurdum sanki aynaya bakıp konuşmak gibi olurdu benim için. olgun ve hayatı tecrübe etmiş kişiler ile daha iyi anlaşıyorum çünkü
Önceki zamanlarda kahvede, parkta nerde görsem sohbet etmeyi en çok sevdiğim insanlar bu güzel kişilerdir. Ununu elemiş, eleğini asmış, hayat tecrübesi maksimum düzeyde, kendini kimseden üstün görmeyen, yavaş yavaş usul usul anlatan ve tarihi kitabın sayfalarından birer okur gibi dinlemesi mükemmel insanlardır.
Çok şey aşılar. Ondan öğrencek ve deneyimleyecek birçok şeyi görmemi sağlar. Genelde tercihim öyle insanlar oluyor.
Severim bayılırım öyle insanlara.. ama durmadan öyle yaptım böyle ettim diye kendini övenler değil tabiki
Kesinlikle öyle. Tecrübeli ve tabiri caizse hayatın eleğinden elenmiş, sillesini yemiş insanlarla muhabbet etmeyi severim.
Sizi kandırmaz gerçekleri söyler. Hayatı olduğu gibi aktarır. Sahte olmaz asalak olmaz. Boş zaman geçirmez, gereksiz şeyler ile meşgul. olmaz bu yüzden sizde öyle olursunuz
Geçmiş geleceğin aynasıdır derler onlardan öğrenecek çok şey olduğunu düşünüyorum.
Kesinlikle çok faydasını görürsünüz o yüzden iyi dinleyin öyle kişileri.
aynı çok okuyan mı yoksa çok gezen mi bilir gibi, o tür biri bilgi kaynağıdır bence. bilge :)
Ben gectim o suzgecten. Insan suzdurulup gordurulup gecirildikten sonra cok konusmak istemiyor.
Merhabalar hanımefendi
Genellikle hayatımızda aldığımız kararlara yardımcı olur, kendimizi gelistirmeye ve hayat alanında bilgi sahibi yapacaktır.
Tecrübelerini dinlerim işime geleni örnek alırım 😂
Bazı konularda bir şeyler katar fakat diğer konularda çok gereksiz buluyorum
Birbirimize geçirebiliriz fikri aşılar
Ben de bilgili olurum
Aşılıyamaz bende görecekleri başkadır..
Tecrübe diyorm
Ne görüp ne geçirdiğine bağlı
Cahil olsun yaaa
Yasadikca anlarsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?