olumsuz bakmak ile gerçekçi bakmak arasında bi çizgi var.. olumsuz adam nası olsa şansımı denemeye değmez der bazı konularda.. oysa o konular tamda şansını denemesi gereken konular olabilir.. gerçekçi bakan adam umudunu yitirmez ama adım atmadan önce olası senaryoları iyice analiz eder.. plan yapmaya çalışır.
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Polyanna ile de geçmez full pesimist ile de geçmez. Ülkemizin çoğunluğu artık olumsuz bakıyor hayata modları değiştirmek elimizde ikisinde de lazım insan hayatına diye düşünüyorum
Hayır geçmez özellikle de ben olumlu yandan bakması için uzun uğraşlar gösteriyorsam ve buna rağmen inatçı bir tavır sergiliyorsa, bünye pozitif insan istiyor 😃
Genel bir kuram var:5 yıl sonra yakınındaki beş kişinin ortalamasına dönüşüyormuşsun. Bence yanımızdaki insanları iyi belirlememiz gerekiyor. Negatif-depresif insanlarla ömür geçmez.
2
1 Yorumla
Soran
1 yıl
cok dogru, o zaman hemen pozitifleri alaliim cevremize
Kotu zaten, her seye sahip ol, her seyi yap yine max 100 küsür yasina kadar yasiyon ve doyacagin kadar bir aksiyon var hayatta. Gözün doysun diyecen ama genel olarak insanligin zihninde hicbir sey yeterli degildir. Her sey bir cikar ugruna katlanilir veya yapılır. Sükredenlerin ne icin sukrettijlerini aklina getirirsen ne demek istedigimi anlarsin. Ben karamsar değilim ama hayat cok bos.