İyilik yapıyor gibi görünüp aslında doğru düzgün faydası olmayan, buna rağmen fırsatını bulduğu an iyilik yapıyorum diye triplere girenlere bir cevabım yok. Kimseyle bir bağım da yok kimseden bir beklentim de yok.
#Yeterhayeterhayat

İyilik yapıyor gibi görünüp aslında doğru düzgün faydası olmayan, buna rağmen fırsatını bulduğu an iyilik yapıyorum diye triplere girenlere bir cevabım yok. Kimseyle bir bağım da yok kimseden bir beklentim de yok.
#Yeterhayeterhayat
Ellerin kırılsaydı da yapmasaydın denir.. 😅 Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah.. Böyle insanlara çok kızıyorum bu kadar kolay mı yapılan iyiliği yüze vurmak.. O zaman o iyiliğin ne kıymeti kalır ki..
Bence insan, iyilik yaptığı birini bunu dile getirerek zor durumda bırakıyor ise, aslında o iyiliği başkasının iyiliği için değil, kendi egosunu beslemek için yapmıştır. İyilik samimiyetle yapılır ve karşılık beklemez; bunu bir koz olarak kullanmak, iyiliğin doğasına aykırıdır. Hepimiz insanız ve nefsimize yenik düşebilir ama yaptığımız iyilikleri yüzeye çıkarmadan içimizde tutmak da bir erdemdir bence. Her ne kadar insan gururuna ağır gelse de, gerçek iyilik sessiz yapılır.😊
Hayatımdan çıkarırım ve bi daha çevremde bulunamaz
Teşekkür ederim
Sayılı insanlarla görüşüyorum. Görüştüğüm insanlarda böyle şeyler söyleyecek kişiler değiller.
Cevap
17Cevap
Bu yüzden Allah kimseyi başkasına muhtaç etmesin diyorum
sadece kendilerini düşünen vefasız insanlardır.
Bizim orada böyle insanlara genelde yävşâk diyorlar 😂
* denir. Bir insana iyilik yapıp başına kakip onun gururunu kırarak iyilik yapacağına hiç yapma daha iyi. Kimse öyle bir iyiliği kabul etmez. Ayrıca dinen de zaten çok büyük bir günah.
Senin imkan bulup söylediğin ortamı s2m ben o. pu çocuğu denir. Daha fazlasını söylemek ya da şahısla tekrar görüşmek kendine saygısızlıktır, i3neliktir.
Amannn yaptığı iyilik nolcak .. Söylesinnnn.. kasada 50 kuruşu eksikti onu verdim diycek ama ben konuşursam seni p*zev*nklerin elinden kurtardım derim😂😂
Ben hiç bir şey demem ve o iyilik olmuyor çünkü iyilik yapıcaksan diyer kolunun bile haberi olmayacak diye bir söz ya da hadis var sanırım
İyilik karşılık beklemeden yapılır. Sonrasında yüze vurmak veya lafını yapmak için değil. Böyle yapacak olan hiç yapmasın daha iyi
Kendi açımdan yaptığım iyilikler oluyor ama unutuyorum hepsini çünkü balık bilmezse Allah bilir mantığım var
İyilik yapsınlarda önemli değil gerisi kötü şeye tahamülüm yok artık
Böyle insanların ellerine koz vermeyeceksin ki uslanıp akıllansınlar..
Bı daha bana iyilik yapmana izin verirsem benden şerefsizi yok diyorum 😂
Menfaatçi, riyakardır. O tiplerin eline düşmemek gerek
Kurumsal bir dille küfür eder itin totosuna sokarım😬
Ona anca kardeşim ve medeniyetsiz cahil denir daha vs
Ona iyilik denmez çıkarcılık deniyor öyleyse keşke hiç yapmasaymış derim
Başını yesin yaptığı iyilik , o gösteriş olur zaten.
"Anladık adam olamadın. Ama! hiç değil ise insan kal"
Öyle insanlar egoistin önde gidenleri. Öyle kişilerle işim olmaz
Başa kakacaksan iyilik yapma, derim ben. Gösteriş budalasıdır
Hiç esirgemem lafımı bozarim
Kim iyilik yaptiysa bence yüzüne vuruyor bu kardeşin bile olsa bende heo böyle oldu
Görgüsüz denir
Şaşırtmadın, tipik insan denir.
Bir daha yapmalarına izin vermem.
Çok güzel küfür edilir 😂
onun ayıbıdır o cehaletine veririm..
Hoş bir davranış değil
Allah razı olsun 😃
İyilik değil, çıkarcılık yapmş drim
Şerefsiz denir
O yüzden iyilik KABUL ETMEM 💪💪
G.. t denir shdhd
Yaptığı iyiliği başa kakan insandan nefret ederim.
Yapmaz olaydın bea denir
İt ürür kervan yürür boş konuşuyorsun denir
Yaptığı iyiliği başa kalkan denir.
Hainler ya
Kıvrak.
Hiç hazzetmem.
Düşman
Bişey denmez
Yapmadaydin keskr derdim uzulurdum
Özetle ikiyüzlü.
Karaktersiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?