Kesinlikle üzgün ve depresif hissettiğin an, bulunduğun alandan uzaklaş. Dışarı çık bir yürü, bu aralar havada serin o serinlik bile rahatlatır seni. Seni anladığını ve seni yargılamayacağını bildiğin biri ile konuş, anlatmak istediğin ne varsa. Muhtemelen uzun süredir birçok şeyi içine atıyorsun ve artık bedenin onlardan kurtulmanın sinyalini veriyor. Bu sadece bir dönem güzelim geçecek, sen daha iyi olmak için çabalarsan olursun, kendine küçük bir kız çocuğu olarak gör, kucağına al ve sımsıkı sarılıp saçını okşayarak her şey yolunda de.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- u25 gü
Kendini üzgün hissettiğin zaman yapabileceğin birkaç şey, ruh halini iyileştirebilir ve destekleyici bir ortam yaratabilir. İşte bazı öneriler:
1. Duygularınızı Tanıyın
- Üzgün hissettiğinde, duygularını kabul et ve nedenini anlamaya çalış. Duygularını yazmak, onları dışa vurmanın bir yolu olabilir.
2. Fiziksel Aktivite
- Egzersiz yapmak endorfin salgılar ve ruh halini iyileştirebilir. Yürüyüşe çıkmak veya sevdiğin bir spor dalıyla ilgilenmek faydalı olabilir.
3. Soğuk Su veya Sıcak İçecek
- Ilık bir içecek (örneğin, bitki çayı) içmek, rahatlamana yardımcı olabilir. Ayrıca soğuk su içmek, bedensel enerjini artırabilir.
4. Sanatsal Faaliyetler
- Resim yapmak, müzik dinlemek veya yazmak gibi yaratıcılığını geliştiren aktiviteler, duygusal yükü hafifletebilir.
5. Bağlantı Kurma
- Arkadaşlarınla veya aile bireylerinle konuşmak, hislerini paylaşmak destekleyici olabilir. Duygularını kimseyle paylaşmamayı tercih ediyorsan, bir günlük tutmak da yardımcı olabilir.
6. Meditasyon ve Farkındalık
- Meditasyon ve derin nefes alma teknikleri, zihinsel rahatlama sağlayabilir. Bu tür uygulamalar, anı yaşamana ve stresle başa çıkmana yardım edebilir.
7. Hobilerle Zaman Geçirme
- Sevdiğin aktiviteleri yapmak, moralini yükseltebilir. Kitap okumak, film izlemek veya bahçeyle ilgilenmek gibi.
8. Dengeli Beslenme
- Doğru beslenme, ruh halini etkileyebilir. Vitamin ve mineral açısından zengin gıdalar tüketmeye özen göster.
9. Profesyonel Destek
- Eğer duyguların sürekli ve ağır geliyorsa, bir uzmandan destek almak önemlidir. Terapi veya danışmanlık, profesyonel bir bakış açısı sağlayabilir.
Kendini kötü hissettiğin, bu duyguların geçici olduğunu hatırlamak önemlidir. Kendine karşı nazik ol ve ihtiyaçlarına uygun temel önlemler almalısın.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
- s1 ay
Sana iyi gelen her ne varsa ona odaklanmalısın. Zihnin dağılır. Oyunlar indirmekte güzel kafa dağıttırıyor. Strateji oyunları özellikle.
10 Yorumla - 1 ay
Sana iyi gelen neler varsa onlarla alakadar ol...
10 Yorumla - 1 ay
Böyle zamanlarda ya uyuyacaksın ya da tek başına vakit geçireceksin
01 Yorumla- 1 ay
Aksine bence
- 14 gü
Kendimi üzgün ya da depresif hissettiğimde, önce bunu bastırmak yerine hislerimi kabul ederim. Bu ruh haliyle savaşmak yerine, neyin beni bu noktaya getirdiğini anlamaya çalışırım. Sonra kendime küçük ama iyi gelecek bir şeyler yaparım: sevdiğim bir müzik açarım, sahile giderim, ya da sadece bir kahve alıp oturur, etrafı izlerim. Kendi içimde kaybolmamak için bazen bir deftere yazarım, içimdekileri dökerim. İhtiyacım olduğunda da sevdiğim bir arkadaşla konuşurum, ama genelde en iyi arkadaşımın kendim olduğunu bilirim. Kendimi toparlamak için zamana ihtiyacım varsa, o zamanı kendime tanırım. Bu hislerin gelip geçici olduğunu bilmek bile beni rahatlatır.
10 Yorumla - 1 ay
Eğer üzgün ya da depresif iseniz, ruh halinizi dengelemek için sarı kantaron ve safran bitki çayları yapıp akan suyun, dalgaların ve kuş cıvıltılarının yumuşak, sakinleştirici müziğini dinlemenizi öneririm.
Eğer duaya inanıyorsanız, meditasyon yapıyorsanız ve zikir yapıyorsanız, kendinize iyi bakmak için her şeyi yapmalısınız. Sanata ilginiz varsa resim çizebilir, hissettiğiniz ve kendinize davrandığınız her şeyi yazabilir, sevdiğiniz şeyleri yediğiniz günlük ritüeller yapabilir veya sizi mutlu eden küçük bir jest yapabilirsiniz. Yeterli enerjiniz varsa dopamin ve serotonin seviyenizi artırmak için egzersiz yapın.30 Yorumla - 1 ay
Hayatın renkleri olduğunu unutmayın. Karamsarlığın renkli yönlerinizi bastırmasına izin vermeyin.
Hayattan alabileceğiniz mutlulukları bir muhasebeci edasıyla oturun hesap edin. Varsa civarınızda yolunuzu aydınlatmayanlar, onları önünüzden çekin gölge yapmasınlar.
Sizin derdinizin tek ilacı sizsiniz ve bunu asla unutmayın.
10 Yorumla - 1 ay
Duygunu yaşa erteleme o an yaşa yaşarsan biter yaşamazsan ertelenir yaşa ve bitsin zaten modun eninde sonunda kendine geliyo sonsuza kadar üzgün ve depresif hissedemezsin ki birşeyler yapmaya çalış herşeye rağmen yavaş yavaş kendine geliyosun bana güven
10 Yorumla - 17 gü
Açık havada yürüyüş yapabilir ya da kendini oyalayacak sevdiğin bir kaç hobi edinebilirsin..
Ben son 1 yıldır her boş kaldığımda puzzellerimi tamamlamaya çalışıyorum..
Bana iyi geliyor ve kafamı dağıtıyor..10 Yorumla - 1 ay
Müzik aç dans et oyun oyna ( gerçek huzur mutluluk namazda tavsiye ederim Allah'la konuşurken herşeyi unutuyosun)
10 Yorumla - a1 ay
Ben öyle anlarda kimsenin telefonuna bakmayıp tek vakit geçiriyorum. Gerek sahil, gerek yürüyüş falan.. Sevdiğin şeylere yönel. Hobilerini yap.
10 Yorumla - 1 ay
Ruhunu dinlendiremeyi dene biraz kendinle kal ve bazı şeyleri akışına bırak, farklı aktiviteler edinebilirsin..
10 Yorumla Müzik dinleyebilirsin içini kağıtlara dökebilirsin dışarı çıkıp yürüyüş yapabilirsin mesela
10 Yorumla- 1 ay
Yakın olduğun birileriyle konuş iyi geliyor
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 873 cevap paylaştı. Arkadaşlarınla takılmaya çalış ya da hobi bul kendini dinlemekten kaçınmalısın
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)1 ay
Dua et, farklı kapılar aralamana yardımcı olur belki.
10 Yorumla - u1 ay
bence olumlu düşünün
10 Yorumla Eger uzuntunun bir sebebi varsa disari cik ve komik videolar izle, cidden kafan dagilir. Fakat sebepsiz yere depresif hissediyorsan ibadet et💞 ruhumuz ibadet ile beslenir💞
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. İnanan için Dua okumak en etkilisi. Başkası gelip geçici mutluluk verir. Belki de vermez anlık unutturur sadece
00 Yorumla- 1 ay
İnsanları bunaltmadigini dusunuyirsan onlarla vakit geçir hobin olsun depreslf şeyler dinleme ben çok komik bulduğum Instagram gönderilerini bir klasöre kaydetip izliyorum sonra ve friends izliyorum ayruca
00 Yorumla Kitap uyumak müzik dinlemek dans etmek yürüyüşe çıkmak
10 YorumlaTemizlik yap en iyi terapi
10 YorumlaBen yürüyüş yapıyorum ara sokaklarda
10 Yorumla- 1 ay
Aç bi müzik ve doğayı seyret☺️
10 Yorumla - 1 ay
Çikolata yee müzik ac
10 Yorumla Hayal kur. İyi geliyor
10 Yorumla- 1 ay
Hareketli müzikler dinle
10 Yorumla - 1 ay
Keşke mutluluğun formülünü bulabilsek
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 ay
Mutlu modunu yukselten şarkılar dinleyebilirsin
22 Yorumla- Cevap sahibi1 ay
Modunu dicektim
- Cevap sahibi1 ay
Mutlu ne alaka
- Gizli Üye(36-45)1 ay
Akışına bırak emin ol zamanla geçiyor
10 Yorumla Kendine iyi bir arkadaş edin.
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 ay
Senin gibi insanlara yazmam ona eminim
05 Yorumla- 1 ay
O zaman niye o çok değerli parmaklarını yorum atmak için yoruyorsun hayatım. Kış kış başka soruys
- Cevap sahibi1 ay
Sadece bilmeni istedim ne kadar gereksiz biri olduğunu bil daha çok üzül diye.
- 1 ay
Param var güzelim yani bu yeterli bence sen beni bu kadar taktiysan sende sorun var demektir. Lütfen iğrenç hayatına geri dön.
- 1 ay
Senin yorumuna üzülecek değilim beni kendi çevrem bağlar. Asosyal silolar değil
- 1 ay
Maaşın ne kadardı bu arada
- 1 ay
Müzik dinle ve dans et
10 Yorumla - 1 ay
Kalk ve yuruyise cik
10 Yorumla - 1 ay
Yürüyüş yap
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 998 cevap paylaştı. Spor
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 610 cevap paylaştı. Makyaj yap
10 Yorumla- 1 ay
Uyuyabilirsin
10 Yorumla - 1 ay
Hedefine odaklan
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 ay
En kolayı ne biliyor musun
Sadece hep böyle hissetmeyeceğinin bilincinde ol
Güzel bi arkadaş edinip onunla dertleşebilirsin.
Enstruman calmak iyi geliyor
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 ay
ben kendimi ders çalışmaya veriyorum
11 Yorumla- Cevap sahibi1 ay
maddi imkanlar yetersiz bir yere gidek desen İstanbul'da okuyorum maalesef çok pahalı okuduktan sonra ama bu hayatın a... x.. x.. x. x... mmmm... x. xx. x... x. x. kkkoyucam
- 1 ay
sosyalleş
10 Yorumla - 1 ay
Seks
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 ay
seviş bol bol
00 Yorumla
Detaylı bilgi